Searching for new memories

Zet koers naar het ss Rotterdam

Contact & bereikbaarheid

Op weg naar het schip

Adres: 3e Katendrechtsehoofd 25, 3072 AM Rotterdam

Met de auto

Nietsvermoedend rijd je de hoek om en… daar ligt ze! Ineens wordt je geconfronteerd met haar schoonheid en enorme omvang. De auto is één van de beste en makkelijkste middelen om naar het ss Rotterdam te komen. Vanaf de snelweg A16 rijd je in 10 minuten naar ons schip. Indien het adres 3e Katendrechtsehoofd door het navigatiesysteem niet wordt gevonden, kun je het beste Maashavenkade (nr. 221) invoeren.

Routebeschrijving

OV

Ook het openbaar vervoer weet ons goed te vinden! Bus 77 rijdt vanaf winkelcentrum Zuidplein via metrostation Rijnhaven naar het ss Rotterdam en vice versa. Vanaf Centraal Station Rotterdam stoppen de metro’s D en E richting Slinge of De Akkers op metrostation Rijnhaven.

Parkeren

Met 580 parkeerplaatsen op de kade heb je bij het ss Rotterdam altijd een plekje voor de deur! Parkeren kost €€3,- per uur of € 15,- per dag. Met een dagkaart kun je als gast onbeperkt in- en uitrijden. Ook beschikt ons parkeerterrein over oplaadpunten voor elektrische voertuigen.

Shuttle

Bus gemist of gewoon geen zin om twintig minuten te lopen? Stap dan in de gratis ss Rotterdam Shuttlebus. Deze pendelt op vaste tijden tussen metrostation Rijnhaven en het schip. Staat de bus niet op de taxistandplaats bij het metrostation? Bel dan de chauffeur op +31 (0)10 297 30 96.

Watertaxi

De beukende golven, het opspattende water van de Maas, de wind in je gezicht… Met een sneltreinvaart scheer je met de Watertaxi over het water naar één van de 21 centrumlocaties. Snel én voordelig. Volwassenen betalen €4,50 en kinderen € 2,50 voor een enkele reis. De watertaxi vertrekt vanaf het ponton op het B-Deck. Reserveren is aan te raden.

Waterbus

Ontdek Rotterdam en haar omliggende Maassteden met de Waterbus. Voor slechts €1,- vaar je vanaf het ss Rotterdam naar Heijplaat-RDM of de voet van de Erasmusbrug. Stap hier over voor bijvoorbeeld de wereldberoemde molens van Kinderdijk, de Hollandse Biesbosch of de ‘oudste stad van Holland’: Dordrecht. Bij de hotelreceptie is een dagkaart verkrijgbaar voor slechts €€13,- p.p. Voor kinderen van 4 t/m 11 jaar en voor 65-plussers geldt een reductietarief van €€9,50 p.p.

Ga toch fietsen!

Een Nederlander fietst gemiddeld 2,9 kilometer per dag. En ook in Rotterdam is de fiets het perfecte vervoersmiddel om de stad te ontdekken. Of neem de fiets eens mee op de Waterbus en fiets langs de molens van Kinderdijk of door de Hollandse Biesbosch. Je huurt er al één vanaf €15,- voor een hele dag.

Elektrisch cruisen

Zonnebril op, haar in de wind en lekker cruisen over de Coolsingel, de Witte de Withstraat en de historische Oude Haven. Zie je het al voor je? Huur dan een elektrische ss Rotterdam scooter en ontdek de stad op twee wielen. De scooter gaat 25 km/u en je hoeft dus geen helm op. Je huurt de scooter vanaf €10,- per uur of € €35,- per dag.

Smart choice

Rotterdam ontdekken, maar geen zin in een ‘standaard’ auto? Huur dan eens één van onze ss Rotterdam Smarts vanaf € €45,- per dag. Je hebt de keuze uit de Smart fortwo coupé en de Smart forfour limousine. Afhalen en terugbrengen doe je op de kade vanuit de Smartbox: een omgebouwde telefooncel uit ‘ons doopjaar’: 1959.

Contact

Je kunt dagelijks contact opnemen met een van onze medewerkers via +31 (0)10 297 30 90 of vul onderstaand contactformulier in.

Contactformulier