Op zondag 10 september 2017 komt de Dutch Swing College Band weer terug aan boord van het ss Rotterdam. Zij zullen van 16:00 – 19:00 uur een geweldig concert geven in de Queen’s Lounge. Voor de ware liefhebber van goede traditionele jazzmuziek is de keuze vrij eenvoudig, want er is slechts één Dutch Swing College Band.

Over Dutch Swing College Band

Tijdens de Tweede Wereldoorlog was jazzmuziek verboden in Nederland. Toch waren er een aantal jongeren die deze muziek wilden behouden. Ze oefenden en speelden in het geheim en waren vastbesloten om na de oorlog een school op te richten voor jazzmuziek: het Swing College. Op de dag van de bevrijding in 1945 had het Orchestra of the Dutch Swing College haar eerste optreden. Er werden lezingen gegeven, jazz bijeenkomsten georganiseerd en muzieklessen gegeven door leden van de band. De naam werd daarom al snel veranderd in de Dutch Swing College Band. In 1960 werd de Dutch Swing College Band een beroepsorkest, zij wonnen vele prijzen en spelen tot op heden wereldwijd met succes.

Ticketverkoop

De kaarten voor dit bijzondere optreden kosten €24,50 per stuk (exclusief servicefee). Via de Nationale Theaterkassa kunt u nu de tickets in de voorverkoop kopen. Ook bestaat de mogelijkheid om aan boord entreekaarten te kopen bij de hotelreceptie op het Main Deck.

ticketkopen

Als afsluiting genieten van een heerlijk diner

Wilt u voor of na het concert genieten van een heerlijke lunch of diner in één van onze restaurants aan boord? Reserveren is wenselijk. Onze mogelijkheden:

Reserveren o.v.v ‘Dutch Swing College Band’ via telefoonnummer: 010 – 297 30 97

 

Nieuws

  Welkom op het terras!

  Het voorjaar is weer begonnen en dat betekent dat het Lido terras weer open gaat! Het is weer mogelijk om op het dek van het ss Rotterdam te genieten van het prachtige uitzicht op de skyline van Rotterdam. (meer…)...
  Lees meer...
Naar het nieuws

Locatie

HOE KOM IK BIJ HET SS ROTTERDAM?

Bezoekadres ss Rotterdam:
3e Katendrechtsehoofd 25, 3072 AM Rotterdam.

Het ss Rotterdam is goed bereikbaar met de auto en met het openbaar vervoer, zowel over land en over water. Het parkeerterrein naast het schip biedt plaats aan 580 auto's.
Routeplanner

Agenda

 • 28/4

  Pianobar – 28 april

  Op vrijdagavond 28 april wordt de Captains Lounge van 21:00 tot 01:00 uur omgetoverd tot een echte pianobar. Pianist Frank van Geest zal zorgen voor swingende… Lees meer

  - 21:00 - 01:00
  - Captains Lounge
 • 28/4

  Live muziek Club Room – 28 april

  Op vrijdagavond 28 april omlijst een pianist de Club Room met live achtergrondmuziek. U kunt tijdens uw diner genieten van de sfeervolle… Lees meer

  - 18:30 - 22:30
  - Club Room
Complete agenda