Na jaren over de wereldzeeën gevaren te hebben, ligt het ss Rotterdam permanent aan de kade in het centrum-zuid van Rotterdam. Het schip heeft een lange en rijke historie. Dat is te zien en te voelen! Vandaag de dag is het ss Rotterdam een unieke locatie waar u kunt eten, drinken, overnachten, vergaderen, feesten en trouwen. Tevens kunt u het schip middels diverse rondleidingen ontdekken. Wilt u alles weten over de kunstwerken aan boord? Boek dan een Kunsttour!

Mooie wandkleden, beelden, figuren, kunstzinnige glaswanden. Elke laatste zondag van de maand neemt een deskundige u mee langs diverse kunstwerken en vertelt er van alles over. Wie waren de kunstenaars en architecten, welke materialen werden gebruikt en wat stellen de kunstwerken voor?

Kunsttour | €19,95 p.p. | 27 augustus 2017

U krijgt een indrukwekkende presentatie van een deskundige over de kunst aan boord. Vervolgens maakt u een tocht over het schip. Elk kunstwerk heeft een eigen verhaal en is speciaal voor een ruimte aan boord ontworpen. U ziet tijdens de rondleiding kunstwerken van Cuno van den Steene, Wally Elenbaas, Bram Roth, Geurt Brinkgreve, William Akkermans en vele anderen. Kortom een geweldige rondleiding waar u nog lang over zult praten!

 • Presentatie, rondleiding, ontvangst met koffie of thee en een zoete lekkernij in de Captains Lounge
 • Iedere laatste zondag van de maand mogelijk tussen 10:30 en 13:30 uur (met uitzondering van december)
 • Op aanvraag kan de Kunsttour ook op andere dagen plaatsvinden
 • Het bezoek aan het schip voor een Kunsttour is uit te breiden met een ontbijt of een heerlijke High Tea

Reserveren voor dit arrangement kan via reserveringen@ssrotterdam.nl of bel naar +31 (0)10 297 30 97.

De rondleiding gaat door met minimaal 8 en maximaal 25 deelnemers. Deze rondleiding is ook geschikt voor mindervaliden, gelieve dit bij het reserveren door te geven.

 

Nieuws

  Proef de nieuwe gerechten van Lido Grill

  Restaurant Lido Grill, gelegen op het Promenade Deck aan boord van het ss Rotterdam, presenteert je graag de nieuwe menukaart. Aan deze nieuwe menukaart is een aantal nieuwe gerechten toegevoegd. Nieuwe gerechten Op de nieuwe menukaart ...
  Lees meer...
Naar het nieuws

Locatie

HOE KOM IK BIJ HET SS ROTTERDAM?

Bezoekadres ss Rotterdam:
3e Katendrechtsehoofd 25, 3072 AM Rotterdam.

Het ss Rotterdam is goed bereikbaar met de auto en met het openbaar vervoer, zowel over land en over water. Het parkeerterrein naast het schip biedt plaats aan 580 auto's.
Routeplanner

Agenda

 • 5/5

  Pianobar – 5 mei

  Op vrijdagavond 5 mei wordt de Captains Lounge van 21:00 tot 01:00 uur omgetoverd tot een echte pianobar. Een pianist zal zorgen… Lees meer

  - 21:00 - 01:00
  - Captains Lounge
 • 5/5

  Live muziek Club Room – 5 mei

  Op vrijdagavond 5 mei omlijst een pianist de Club Room met live achtergrondmuziek. U kunt tijdens uw diner genieten van de… Lees meer

  - 18:30 - 22:30
  - Club Room
Complete agenda