Op 26 maart 2017 geeft Arie van der Krogt samen met Iris van der Lee een voorstelling op het ss Rotterdam. Zij vertellen het verhaal over de landverhuizers die eeuwenlang geleden vertrokken vanuit Rotterdam naar Amerika. 

Arie en Iris zingen liedjes over de Pilgrimfathers die op de boot stapten. Over de vele mensen die hen volgden: de quakers uit Engeland en de dopers uit Palts uit Duitsland. Ook de Joden volgden hen via de Holland Amerika Lijn. Ze hoopten op een bestaan zonder oorlog en onderdrukking.

Titelsong 

De titelsong is Motherland van Natalie Merchant. Het lied gaat over de ellende die de miganten achter zich lieten en de hoop die hen op de been hield. Het verhaal herinnert aan de familieleden die de oversteek maakten van Nederland naar Amerika. Arie en Iris worden begeleid door accordeonist Loek van Gent.

Tijden en tickets

Op 26 maart spelen Arie en Iris de voorstelling Motherland (reprise) in het Theatre aan boord van het ss Rotterdam. De voorstelling start om 15:00 uur en zijn te reserveren via De Zaak Akkerman. De tickets zijn inclusief welkomstconsumptie en een pauzedrankje en kosten €15,00 per stuk.

 

Nieuws

  Ontdek het nieuwe grillrestaurant aan boord

  Vanaf 1 maart 2017 introduceert het Lido een nieuw concept: Lido Grill.  Hét grillrestaurant van Rotterdam waar je kunt genieten van diverse gerechten die zijn bereid in een speciale houtskooloven. De chef van het grillrestaurant heeft ee...
  Lees meer...
Naar het nieuws

Locatie

HOE KOM IK BIJ HET SS ROTTERDAM?

Bezoekadres ss Rotterdam:
3e Katendrechtsehoofd 25, 3072 AM Rotterdam.

Het ss Rotterdam is goed bereikbaar met de auto en met het openbaar vervoer, zowel over land en over water. Het parkeerterrein naast het schip biedt plaats aan 580 auto's.
Routeplanner

Agenda

 • 24/3

  Pianobar – 24 maart

  Op vrijdagavond 24 maart wordt de Captains Lounge van 21:00 tot 01:00 uur omgetoverd tot een echte pianobar. Pianist Frank… Lees meer

  - 21:00 - 01:00
  - Captains Lounge
 • 24/3

  Live muziek Club Room – 24 maart

  Op vrijdagavond 24 maart omlijst een pianist de Club Room van live achtergrondmuziek. U kunt tijdens uw diner genieten van… Lees meer

  - 18:30 - 22:30
  - Club Room
Complete agenda