WestCord Hotels zet zich proactief in om meer aan het milieu te doen dan de wet- en regelgeving verlangt. De meeste hotels hebben de afgelopen jaren het Green Key certificaat behaald en dit jaar heeft het ss Rotterdam ook een Gouden Green Key certificering behaald.

“12 WestCord Hotels zijn op dit moment Green Key gecertificeerd.”

De afgelopen jaren heeft WestCord Hotels vele stappen genomen om het energie-, water-, afval- en linnenverbruik te reduceren. Daarnaast is WestCord Hotels diverse maatschappelijke samenwerkingen gestart en kopen zij zoveel mogelijk Food- & Beverage- en non-food producten duurzaam in.

Wat is Green Key?

Green Key is het internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche en zakelijke markt. Bedrijven met een Green Key keurmerk zijn serieus bezig met duurzaamheid, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) en doen er alles aan om het milieu te sparen, zonder dat hun gasten inleveren op comfort en kwaliteit. Zij gaan daarbij een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist.

Duurzaamheidsmaatregelen ss Rotterdam

 • De douches in de hotelkamers van het ss Rotterdam zijn voorzien van waterbesparingen.
 • Het ss Rotterdam heeft een aangepast lichtplan, met het doel om het verbruik te verminderen.
 • Op de parkeerplaats voor het ss Rotterdam bevinden zich twee oplaadpunten met ieder twee aansluitingen voor elektrische voertuigen.
 • Het ss Rotterdam verhuurt aan haar hotelgasten elektrische scooters.
 • Het ss Rotterdam biedt aan haar hotelgasten de mogelijkheid om elektrische fietsen gratis op te laden.
 • Er wordt door het ss Rotterdam gebruik gemaakt van duurzaam drukwerk.

WestCord Hotels is Green Key

Meer informatie over Green Key en de duurzame activiteiten is te vinden op de website van WestCord Hotels. Vanuit WestCord Hotels is ook een MVO Verklaring beschikbaar.

Logo Gren Key Goud

 

Nieuws

  Benefietgala Daniel den Hoed 2017

  Met het benefietgala 'Slapeloze Galanacht' werd zondag 18 februari 2017 aan boord van het ss Rotterdam de eerste grote steen gelegd voor het nieuwe Familiehuis Daniel den Hoed.  (meer…)...
  Lees meer...
Naar het nieuws

Locatie

HOE KOM IK BIJ HET SS ROTTERDAM?

Bezoekadres ss Rotterdam:
3e Katendrechtsehoofd 25, 3072 AM Rotterdam.

Het ss Rotterdam is goed bereikbaar met de auto en met het openbaar vervoer, zowel over land en over water. Het parkeerterrein naast het schip biedt plaats aan 580 auto's.
Routeplanner

Agenda

 • 24/2

  Live muziek Club Room – 24 februari

  Op vrijdagavond 24 februari omlijst een pianist de Club Room met live achtergrondmuziek. U kunt tijdens uw diner genieten van de sfeervolle… Lees meer

  - 18:30 - 22:30
  - Club Room
 • 24/2

  Pianobar – 24 februari

  Op vrijdagavond 24 februari wordt de Captains Lounge van 21:00 tot 01:00 uur omgetoverd tot een echte pianobar. Frank van… Lees meer

  - 21:00 - 01:00 uur
  - Captains Lounge
Complete agenda