ss Rotterdam is sinds 2013 onderdeel van WestCord Hotels. WestCord Hotels is een puur Nederlands familiebedrijf. Het begon allemaal in 1968, toen ons eerste pittoreske hotel, Hotel de Wadden, op het eiland Vlieland de deuren opende. Na de eerste expansie op Vlieland en vervolgens naar de buureilanden Terschelling en Ameland, is in 2001 de overstap gemaakt naar de vaste wal. Inmiddels zijn er ook WestCord Hotels gevestigd in Amsterdam, Rotterdam, Delft, Leeuwarden, Raalte en Garderen.

Per 1 januari 2015 is ss Rotterdam Meeting & Events ook toegevoegd aan de organisatie. WestCord Hotels is verantwoordelijk voor de gehele bedrijfsexploitatie van het ss Rotterdam. Onderstaande partners werken succesvol mee aan de bedrijfsuitvoering.

Captains Club ss Rotterdam

De Captains Club is de business club van het ss Rotterdam en bestaat uit c.a. 70 betrokken (Rotterdamse) ondernemers. Met het lidmaatschap van de Captains Club dragen zij het voormalige vlaggenschip, ss Rotterdam, een warm hart toe.

Lees meer

Leerwerkbedrijf

Het ss Rotterdam biedt samen met het Albeda College en het ROC Zadkine een complete opleiding tot kok of gastheer/gastvrouw aan. In speciaal ingerichte leslokalen aan boord, leren studenten niveau 2 op eigen tempo zowel de praktijk als de theorie.

Lees meer

Vrijwilligers

Het ss Rotterdam werkt samen met ruim 250 vrijwilligers die het schip een warm hart toedragen. In 2009 is Stichting Cultureel Erfgoed opgericht om de vele mensen die het ss Rotterdam een warm hart toedragen een plek te geven om daadwerkelijk een bijdrage te kunnen leveren.

Lees meer

Vrienden van Stoomschip Rotterdam

De Vrienden van Stoomschip Rotterdam is een actieve stichting dat zich inzet voor het behoud van het stoomschip als erfgoed.

Lees meer

Vereniging De Lijn

‘Vereniging De Lijn’ bestaat sinds 1988 uit (oud-) medewerkers en belangstellenden van de Holland-Amerika Lijn.

Lees meer

 

Nieuws

  Welkom op het terras!

  Het voorjaar is weer begonnen en dat betekent dat het Lido terras weer open gaat! Het is weer mogelijk om op het dek van het ss Rotterdam te genieten van het prachtige uitzicht op de skyline van Rotterdam. (meer…)...
  Lees meer...
Naar het nieuws

Locatie

HOE KOM IK BIJ HET SS ROTTERDAM?

Bezoekadres ss Rotterdam:
3e Katendrechtsehoofd 25, 3072 AM Rotterdam.

Het ss Rotterdam is goed bereikbaar met de auto en met het openbaar vervoer, zowel over land en over water. Het parkeerterrein naast het schip biedt plaats aan 580 auto's.
Routeplanner

Agenda

 • 28/4

  Pianobar – 28 april

  Op vrijdagavond 28 april wordt de Captains Lounge van 21:00 tot 01:00 uur omgetoverd tot een echte pianobar. Pianist Frank van Geest zal zorgen voor swingende… Lees meer

  - 21:00 - 01:00
  - Captains Lounge
 • 28/4

  Live muziek Club Room – 28 april

  Op vrijdagavond 28 april omlijst een pianist de Club Room met live achtergrondmuziek. U kunt tijdens uw diner genieten van de sfeervolle… Lees meer

  - 18:30 - 22:30
  - Club Room
Complete agenda