Lido Terras. Het cruisegevoel herleeft!

Het ss Rotterdam heeft het mooiste terras van de stad: het Lido Terras. Hier kan iedereen onder het genot van een drankje en hapje lekker pootjebaden in het bewaard gebleven zwembad (nu 40 cm diep). De drankjes worden geserveerd vanuit de buitenbars van het terras. Ontspan en geniet van het prachtige uitzicht over de Nieuwe Maas en de skyline van Rotterdam.

‘Alles aan dit terras gaf het gevoel dat je een minicruise aan het maken bent’, aldus het jury rapport van de Misset Terras Top 100.

Historie

In de tijd dat het Lido Restaurant nog Café de la Paix was, hoorde daar ook de ”Verandah” bij, het toenmalige terras. In 1968 onderging het ss Rotterdam een verbouwing waarbij de Verandah, die als overgangsruimte van binnen naar buiten diende, werd omgetoverd tot het Lido Terras.

Na de meest recente renovatie is het Lido Terras nog verder uitgebreid. De voormalige 53 zitplaatsen zijn nu vervijfvoudigd. Het zwembad is nog steeds het middelpunt van het terras, waarin iedereen kan pootje baden om even af te koelen en de kinderen lekker kunnen spelen.

Openingstijden

Bij mooi weer vanaf het voorjaar gedurende de gehele zomerperiode is het Lido Terras de hele dag open voor iedereen die een broodje wil eten, een borrel wil drinken of simpel een kopje koffie met gebak wil bestellen.

Let op: Reserveren voor het terras is helaas niet mogelijk. Reserveren voor het Lido Restaurant is wel mogelijk en bij mooi weer en als er plek is, dan kunt u buiten op het terras plaatsnemen.

Zodra de buitenkeuken geopend is geldt, zowel binnen als buiten, onze terraskaart en niet de reguliere menukaart van het Lido Restaurant. Neem hieronder alvast een kijkje:


Grotere kaart weergeven