Rondleiding naar de brug en de machinekamer

Bijna alles zien van de grootste oceaanstomer ooit in Nederland gebouwd? En de glorieuze cruisetijden van deze 228 meter lange levende legende ervaren? Dat kan met de Rondleiding Compleet! Van het bovenste dek tot diep in de buik. Kijk over de monumentale boeg, zie de zware ankerlieren, kom op de torenhoge brug, in de kaartenkamer, de radiokamer en bekijk de originele kapiteinshut.

De rondleiding gaat ook langs de authentieke ruimtes, indien beschikbaar, vervolgens naar het oude binnenzwembad, de machinekamer met de machtige stoomturbines en via smalle trappetjes naar het bezienswaardige ketelruim. Zie het manoeuvreerbord vol hendels en knoppen. Kijk waar de stokers en ketelbinkies sliepen. Bekijk ook de korte film in het Experience Center, waar u in enkele minuten een spannende reis van Rotterdam naar New York maakt. Voor kinderen is er een leuk Kapiteinspaspoort en diploma.

De complete rondleiding | €16,- / €9,50 (kids)

Deze rondleiding is dagelijks tussen 10:00 en 17:00 uur. De laatste Compleet Rondleiding start om 15:00 uur, zodat u genoeg tijd heeft om het schip te ontdekken. De Rondleiding Compleet duurt ongeveer twee uur en vindt voor een deel ook buiten plaats. U kunt ook een deel van de rondleiding doen. Met de Rondleiding Uitwaaien & Zwaaien bezoekt u onder andere de boeg, de Rondleiding Stoom & Chroom is de rondleiding door de machinekamer.

Tickets

Tickets voor de Rondleiding Compleet en andere rondleidingen zijn verkrijgbaar aan boord van het ss Rotterdam. Wilt u van te voren alvast uw tickets kopen? Koop dan uw tickets via kaartjes.nl door middel van de onderstaande link:

Rondleiding met een gids

Wilt u met een groep een rondleiding over het schip? Dan adviseren wij u te reserveren. U kunt optioneel ook een gids boeken. De gids begeleidt de groep en vertelt alle wetenswaardigheden en anekdotes over het schip.

De Rondleiding Compleet is niet geschikt voor rolstoelgebruikers en mensen die slecht ter been zijn. De bovengelegen dekken van het schip en de Brug zijn wel met een lift bereikbaar. De machinekamer heeft veel steile trappen en smalle gangen en is niet te bereiken met een lift. Ook kinderwagens kunnen niet mee de machinekamer in.

Mogelijkheden

  • Dagelijks geopend tussen 10:00 en 17:00 uur. De laatste starttijd is 15:00 uur
  • Reserveren is niet nodig (voor groepen klik hier)
  • €16,- p.p. voor volwassenen €9,50 p.p. voor kinderen van 4 t/m 12 jaar (inclusief audioset)
  • Gratis voor kinderen van 0 t/m 3 jaar
  • Tickets bij de receptie op het Main Deck