Rondleiding door de machinekamer

Deze rondleiding brengt u naar de laagste dekken. Een ingenieus systeem van verdampers, ketels, turbines en generatoren in de gigantische machinekamer zorgde veertig jaar lang voor alle stoom, stroom en PK’s aan boord. Gierend, fluitend en snerpend deed elk onderdeel exact wat ’t moest doen. Vandaag de dag zijn de machinekamers technisch buiten werking gesteld, maar is het nog steeds een machtig gezicht om al die imposante machines bij elkaar te zien.

Rondleiding Stoom & Chroom | €12,50 / €7,50 (kids)

Deze rondleiding duurt ongeveer een uur en vindt dagelijks op vaste tijden plaats onder begeleiding van een shiphost. Doordeweeks elk uur en in het weekend om het half uur. De laatste starttijd is om 15:00 uur, zodat u genoeg tijd heeft om het schip te ontdekken. Vraag bij de receptie naar de beschikbaarheid en koop hier uw tickets voor de Stoom & Chroom Rondleiding. Met een Compleet Rondleiding combineert u de machinekamer met een rondleiding naar de boeg en de brug.

Tickets

Tickets voor de Rondleiding Stoom & Chroom en andere rondleidingen zijn verkrijgbaar aan boord van het ss Rotterdam. Wilt u van te voren alvast uw tickets kopen? Koop dan uw tickets via kaartjes.nl door middel van de onderstaande link:

Rondleiding met een gids

Wilt u met een groep (max. 20 deelnemers) een rondleiding door het schip? Boek dan een gids. De gids begeleidt de groep en vertelt alle wetenswaardigheden en anekdotes over het schip.

De Stoom & Chroom Rondleiding is niet geschikt voor kinderwagens, rolstoelgebruikers en mensen die slecht ter been zijn.

Mogelijkheden

  • Dagelijks geopend tussen 10:00 en 17:00 uur. De laatste starttijd is 16:00 uur
  • Alleen voor groepen dient gereserveerd te worden: meer informatie
  • €12,50 p.p. voor volwassenen €7,50 p.p. voor kinderen van 4 t/m 12 jaar (inclusief audioset)
  • Gratis voor kinderen van 0 t/m 3 jaar
  • Tickets zijn verkrijgbaar bij de receptie op het Main Deck