Hotel New York in Rotterdam is een zusterhotel van het ss Rotterdam. Hotel New York in Rotterdam is gevestigd in het prachtige voormalige hoofdkantoor van de Holland Amerika Lijn, ook wel The Grand Old Lady genoemd.

”Wandel ‘Heen en Weer’ tussen Hotel New York en het ss Rotterdam”

Hotel New York in Rotterdam

In begin jaren negentig ontstond het idee: een hotel met een groot café-restaurant op de kop van de Wilhelminapier. Op 5 mei 1993 opende Hotel New York te Rotterdam haar nostalgische deuren. Verblijft u aan boord van het ss Rotterdam? Doe dan eens de heen en weer wandel route. Loop van het ss Rotterdam naar Hotel New York en geniet daar in de zomer van een heerlijk kopje koffie met gebak op het prachtige terras.

Wandel ‘Heen en Weer’ tussen Hotel New York Rotterdam en het ss Rotterdam

Iets om trots op te zijn en de moeite waard om al wandelend te ontdekken. Op 8 februari 2012 is de Rijnhavenbrug, ”het Vluggertje”, geopend en sindsdien zijn de nostalgische H.A.L. iconen nog dichter bij elkaar gebracht.

De ”Heen en Weer” wandelkaart brengt u langs 13 punten en is gratis af te halen bij Customer Service op het ”Main Deck”. De wandeling duurt ongeveer een uur.

Hotel New York Rotterdam wandelkaart

 

 

 

 

 

 

Holland-Amerika Lijn Arrangement

Met het driedaagse Holland-Amerika Lijn Arrangement kunt u komen genieten van de nostalgische Hotel New York en ss Rotterdam beleving. U beleeft dit arrangement al vanaf €135,- p.p. Ontvang bij check-in de Heen en Weer wandelkaart en geniet van een uitgebreid ontbijtbuffet in Hotel New York en op het ss Rotterdam. Ontdek met de rondleiding ‘Uitwaaien en Zwaaien’ de authentieke dekken van deze voormalige cruise liner.

 • 1x overnachting in Hotel New York
 • 1x overnachting op het ss Rotterdam
 • 2x uitgebreid ontbijtbuffet
 • Parkeerkaart voor beide hotels
 • De rondleiding Uitwaaien en Zwaaien op het ss Rotterdam
 • De Heen en Weer wandelkaart tussen Hotel New York en het ss Rotterdam

Laat u onderdompelen in de sterren van de Holland-Amerika Lijn! Verblijf een nacht in ‘The Grand Old Lady’ en een nacht op ‘La Grande Dame’.

Reserveren?

Wilt het Holland-Amerika Lijn Arrangement reserveren, dit kan via de afdelingen reserveringen van Hotel New York of via +31 (0)10 43 90 500.

 

Faciliteiten

 • Gratis Wifi
 • 254 luxe kamers
 • 580 parkeerplaatsen voor de deur
 • Een sfeervolle bar
 

Nieuws

  Proef de nieuwe gerechten van Lido Grill

  Restaurant Lido Grill, gelegen op het Promenade Deck aan boord van het ss Rotterdam, presenteert je graag de nieuwe menukaart. Aan deze nieuwe menukaart is een aantal nieuwe gerechten toegevoegd. Nieuwe gerechten Op de nieuwe menukaart ...
  Lees meer...
Naar het nieuws

Locatie

HOE KOM IK BIJ HET SS ROTTERDAM?

Bezoekadres ss Rotterdam:
3e Katendrechtsehoofd 25, 3072 AM Rotterdam.

Het ss Rotterdam is goed bereikbaar met de auto en met het openbaar vervoer, zowel over land en over water. Het parkeerterrein naast het schip biedt plaats aan 580 auto's.
Routeplanner

Agenda

Complete agenda