In het weekend van zaterdag 8 en zondag 9 april vindt de 37e editie van de NN Marathon Rotterdam plaats. Zowel de absolute wereldtop als duizenden lopers uit binnen- en buitenland ervaren hoe het is om te finishen op de beroemde Coolsingel. Het marathonweekend is op die manier een mix van (top)sport en volksfeest. Geen andere marathon in Nederland kan de sfeer in Rotterdam evenaren met ruim 925.000 enthousiaste toeschouwers langs het parcours.   

“De marathon is een mix van topsport en volksfeest”

NN Marathon Rotterdam 2017

Het parcours in Rotterdam staat bekend als één van de snelste ter wereld. In het verleden zijn er maar liefst drie wereldrecords gelopen. Tot de top-5 behoren eveneens Berlijn, Dubai, Londen en Chicago. Berlijn voert de ranglijst aan met een gemiddelde tijd van 2.03.49. Rotterdam staat als vierde genoteerd met een gemiddelde tijd van 2.04.51.

parcours marathon 2016

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bereikbaarheid tijdens de NN Marathon Rotterdam 

De Erasmusbrug is vanaf +/- 16:00 uur weer open voor verkeer van Noord naar Zuid. U moet dan wel via het Vasteland/Westzeedijk want de Coolsingel blijft uiteraard dicht. Voor meer informatie over alle afsluitingen kunt u kijken op de website van NN Marathon Rotterdam.

Het ss Rotterdam beschikt over een eigen parkeerterrein met 580 parkeerplaatsen. U kunt een dagkaart kopen voor €15,- en het tarief is €3,- per uur. Met de dagkaart kunt u in- en uitrijden. Daarnaast stoppen de lijnbus en de Watertaxi vlakbij het schip. Metrostation Rijnhaven is op 15 minuten loopafstand, maar als gast van het ss Rotterdam kunt u ook gebruik maken van onze gratis Shuttleservice!

 ss Rotterdam denkt mee

Als ss Rotterdam denken wij graag met de sporters mee. De avond voorafgaand aan de NN Marathon Rotterdam serveren wij een gezonde pastamaaltijd in ons restaurant. Op zondag verzorgen wij ook een aangepast ontbijt om de dag goed te starten met onder andere pastagerechten en extra veel bananen.

 

 

 

Nieuws

    Proef de nieuwe gerechten van Lido Grill

    Restaurant Lido Grill, gelegen op het Promenade Deck aan boord van het ss Rotterdam, presenteert je graag de nieuwe menukaart. Aan deze nieuwe menukaart is een aantal nieuwe gerechten toegevoegd. Nieuwe gerechten Op de nieuwe menukaart ...
    Lees meer...
Naar het nieuws

Locatie

HOE KOM IK BIJ HET SS ROTTERDAM?

Bezoekadres ss Rotterdam:
3e Katendrechtsehoofd 25, 3072 AM Rotterdam.

Het ss Rotterdam is goed bereikbaar met de auto en met het openbaar vervoer, zowel over land en over water. Het parkeerterrein naast het schip biedt plaats aan 580 auto's.
Routeplanner

Agenda

Complete agenda