Hij komt, hij komt, die lieve goede Sint!

Eindelijk is het zo ver, Sinterklaas is weer in het land! En ook dit jaar verblijft hij aan boord van de pakjesboot, het ss Rotterdam!

Sinterklaasfeest | woensdag 4 december | 13:00 – 15:00 uur

De dag voor zijn grote verjaardag viert Sinterklaas al feest op het schip! Deze middag kun je met Sinterklaas en zijn Pieten aan tafel. Geniet van een heerlijk broodje en 2 drankjes voor € 12,50 per persoon. Na het eten is het tijd voor spelletjes en een swingende pietendisco voor kinderen tussen 3 en 9 jaar. Reserveer vast een plaatsje aan tafel via +31 10 297 30 90 of restaurant@ssrotterdam.nl en vermeld met hoeveel jongens en/of meisjes je komt. Wees er snel bij, er is beperkte beschikbaarheid!

Op avontuur met Zwarte Piet | 30 november en 1 december | 10:00 – 17:00 uur

Verken het ss Rotterdam en boek een tour. Neem een kijkje op de brug, speel een spelletje Shuffleboard, schrijf je naam in morsecode en leer knopen, zoals de matrozen dat deden. Je kan zelfs even gluren in de slaapkamer van Sinterklaas. Op zaterdag 30 november en zondag 1 december zet Zwarte Piet de boel op stelten! De Rondleiding Uitwaaien & Zwaaien tickets zijn voor volwassenen € 12,50 en voor kinderen € 7,50.

Ontbijten met Sinterklaas!

Elke zondag ontbijt Sinterklaas in het Lido restaurant. Blijf ook een nachtje slapen en geniet samen met Sinterklaas van een uitgebreid ontbijtbuffet op zondag 17 november, 24 november of 1 december. De Sint schuift aan om 09:00 uur ‘s ochtends. Reserveer dit arrangement via + 31 10 297 30 97 of reserveringen@ssrotterdam.nl Of boek uw kamer online.

 • Ontvangst met een warme chocolademelk
 • Overnachting in een Superior Room
 • Sinterklaas verrassing
 • Ontbijt met Sinterklaas in het Lido

boek_nu_button

 

Het ss Rotterdam heeft tevens de beschikking over een aantal Family Rooms, die uitermate geschikt zijn voor het hele gezin. Deze ruime en sfeervol ingerichte hotelkamers bieden plaats aan twee volwassen en twee kinderen (tot 12 jaar). Onze Family Rooms zijn beperkt beschikbaar en te boeken met een toeslag van € 40,- per kamer. Bel voor de mogelijkheden naar de afdeling reserveringen: + 31 10 297 30 97

Bekijk de pakjeskamer en de kamer van Speelpiet

De cadeautjes van Sinterklaas worden op het stoomschip ingepakt en achter slot en grendel bewaard. Spiek stiekem in de pakjes kamer, wie weet ligt er ook een pakje voor jou verstopt! Bekijk ook de kamer van Speelpiet, hij maakt er, tot grote frustratie van Hoofd Piet, steeds zo’n rommeltje van! Het stoomschip is elke dag open en gratis toegankelijk.

 

Nieuws

  Techniektour

  Techniek onder de Waterlijn

  Najaren varen over de wereldzeeën, ligt het ss Rotterdam permanent aan de kade in het centrum-zuid van Rotterdam. Het schip heeft een lange en rijke historie. Dat is te zien en te voelen! Vandaag de dag is het ss Rotterdam een bijzondere plek waar u kunt eten, drinken, overnachten, vergaderen, feesten en trouwen. Tevens kunt u het schip middels diverse rondleidingen ontdekken. Wilt u meer weten over de techniek in de machinekamer? Boek dan een Techniek onder de Waterlijn Tour!

Naar het nieuws

Locatie

HOE KOM IK BIJ HET SCHIP?

Bezoekadres: 3e Katendrechtsehoofd 25, 3072 AM Rotterdam.

Het ss Rotterdam is goed bereikbaar met de auto en met het openbaar vervoer, zowel over land en over water. Het parkeerterrein naast het schip biedt plaats aan 580 auto's.
Routeplanner

Agenda

 • 26/4

  Koningsdag 2014

  Het ss Rotterdam heeft een rijke Koninklijke historie! Koningin Juliana verrichtte in 1958 de doop, kroonprinses Beatrix was aan boord… Lees meer

 • 27/4

  Kunsttour

  Mooie wandkleden, beelden, figuren en kunstzinnige glaswanden. Wie waren de kunstenaars en architecten, welke materialen werden gebruikt en wat stellen de… Lees meer

Complete agenda