150 jaar Nieuwe Waterweg

150 jaar Nieuwe Waterweg

In 2022 vieren we dat 150 jaar geleden de Nieuwe Waterweg in gebruik is genomen en dat die innovatie, die visionaire ingenieurskunst van toen een inspiratiebron kan zijn voor de grote transitieopgave voor de nabije toekomst. Met dank aan ingenieur Pieter Caland is Rotterdam uitgegroeid tot een moderne deltametropool waardoor Rotterdam verbonden is met de waterwegen van Europa en de rest van de wereld. We vieren de komende maanden met bezoekers en de inwoners langs de hele Waterweg van wat er is gebeurd, gerealiseerd en in gang gezet. Het ss Rotterdam is ook onderdeel van het activiteitenaanbod ter gelegenheid van ‘150 jaar Nieuwe Waterweg’.

150 jaar Vooruit Nieuwe Waterweg arrangement

Het ss Rotterdam biedt ter gelegenheid van ‘150 jaar Nieuwe Waterweg’ een reductie op de rondleiding Uitwaaien & Zwaaien op vertoon van een 1-daags vervoersticket over water vanaf Dordrecht tot Rotterdam.

Prijs ticket rondleiding Uitwaaien & Zwaaien

Volwassenen: €10,50 per persoon i.p.v. €12,95 per persoon
Kinderen: €6,00 per kind i.p.v. €8,00 per kind

Koop tickets met korting

Hoe werkt het?

Op de website van Blue Amigo is het mogelijk om dit 1-daags ticket voor vervoer over water vanaf Dordrecht tot Rotterdam en de metro naar Hoek van Holland te boeken. Na betaling kan het vervoersticket als QR-code gedownload worden. Het ticket wordt bij het eerste gebruik geactiveerd voor de duur van 1 dag. Of het ticket nu wel of niet geactiveerd is, maar ook nadien heb je op vertoon van de QR-code het gehele jaar recht bij het ss Rotterdam op deze speciale korting ter gelegenheid van 150 jaar Nieuwe Waterweg.

Koop een vervoersticket

150 jaar Nieuwe Waterweg

De viering 150 jaar Vooruit Nieuwe Waterweg concentreert zich op de relatie stad – haven – Rotterdammer en zoomt in op verleden, heden, maar vooral op de toekomst. In het kader van de viering 150 jaar Vooruit Nieuwe Waterweg worden er uiteenlopende activiteiten georganiseerd in de periode maart tot en met oktober 2022. Benieuwd naar de gehele evenementenagenda?

Meer informatie