150 jaar Nieuwe Waterweg

150 jaar Nieuwe Waterweg

In 2022 vieren we dat 150 jaar geleden de Nieuwe Waterweg in gebruik is genomen en dat die innovatie, die visionaire ingenieurskunst van toen een inspiratiebron kan zijn voor de grote transitieopgave voor de nabije toekomst. Met dank aan ingenieur Pieter Caland is Rotterdam uitgegroeid tot een moderne deltametropool waardoor Rotterdam verbonden is met de waterwegen van Europa en de rest van de wereld. We vieren de komende maanden met bezoekers en de inwoners langs de hele Waterweg van wat er is gebeurd, gerealiseerd en in gang gezet. Het ss Rotterdam is ook onderdeel van het activiteitenaanbod ter gelegenheid van ‘150 jaar Nieuwe Waterweg’.

150 jaar Vooruit Nieuwe Waterweg arrangement

Het ss Rotterdam biedt ter gelegenheid van ‘150 jaar Nieuwe Waterweg’ een reductie op de rondleiding Uitwaaien & Zwaaien op vertoon van een 1-daags vervoersticket over water met de Waterbus Blue Amigo of een OV-dagkaart Tourist Day Ticket.

Prijs ticket rondleiding Uitwaaien & Zwaaien

Volwassenen: €10,50 per persoon i.p.v. €12,95 per persoon
Kinderen: €6,00 per kind i.p.v. €8,00 per kind

Koop tickets met korting

Hoe werkt het?

Een dagkaart van Waterbus Blue Amigo (alleen vervoer over water) kost €10,50 reductietarief en €14,50 vol tarief en is verkrijgbaar via de website van Waterbus Blue Amigo. Een dagkaart van Tourist Day Ticket is niet online te verkrijgen, maar alleen te koop voor €14,50 bij een van de ticket verkoopautomaten op maar liefst 70 metrostations in de regio. De dagkaart wordt bij het eerste gebruik geactiveerd. Of de dagkaart nu wel of niet geactiveerd is, maar ook nadien ontvangt men op vertoon van de dagkaart het gehele jaar bij deelnemende bedrijven en instanties langs de Nieuwe Waterweg uiteenlopende kortingen. Bewaar uw vervoersbewijs dus goed!

Koop een vervoersticket

150 jaar Nieuwe Waterweg

De viering 150 jaar Vooruit Nieuwe Waterweg concentreert zich op de relatie stad – haven – Rotterdammer en zoomt in op verleden, heden, maar vooral op de toekomst. In het kader van de viering 150 jaar Vooruit Nieuwe Waterweg worden er uiteenlopende activiteiten georganiseerd in de periode maart tot en met oktober 2022. Benieuwd naar de gehele evenementenagenda?

Meer informatie