Congres
vFAS

vFAS organiseert tweedaags congres

Elk jaar organiseert de vFAS een tweedaags congres voor al haar leden. In 2018 bestond de vFAS 15 jaar en om die reden zocht de vFAS naar een bijzondere locatie om dit heuglijke feit met de leden te vieren. Tijdens dit congres konden de leden cursussen volgen en tevens diende het als netwerkmoment waarbij de leden elkaar, onder het genot van een hapje en een drankje, konden ontmoeten.

 

Waarom ss Rotterdam?

“Het is niet eenvoudig om in Nederland een locatie te vinden die beschikt over een congreszaal van 350 personen, 12 kleine/middelgrote zalen voor workshops én 200 hotelkamers. Het ss Rotterdam had/heeft dit allemaal in huis én het is een bijzondere locatie met een heel bijzonder verhaal. Deze combinatie heeft er toe geleid dat gekozen is voor deze locatie.”

Hoe werd de locatie gebruikt en waarom op deze manier?

“In verband met het lustrum wilden we graag het congres, het diner en het feest iets extra’s meegeven zodat deze jaargang van het congres een gedenkwaardige editie zou worden. Alhoewel de werkelijke geschiedenis van het schip zich in de jaren ’50 van de vorige eeuw heeft afgespeeld, leidde de sfeer van het schip bij ons min of meer gelijk tot het idee om het diner en het feest in de stijl van de roaring-twenties te organiseren. De prachtige Grand Ballroom werd het decor voor een informeel walking dinner dat moeiteloos overging in een feestavond met een fantastische band met dansers, saxofonist en DJ. Het was prachtig weer waardoor ook het terras met uitzicht op een verlicht Rotterdam de avond tot een groot succes maakte.”

Hoe zag de locatie eruit? Wat vonden de gasten daarvan?

“Alhoewel wij bij aanvang wat huiverig waren dat de indeling van het schip voor problemen zou zorgen en leden zouden ‘verdwalen’, bleek dat geenszins het geval. Het schip heeft een wat vreemde indeling omdat de trappen die leiden tot de verschillende dekken voor de personeelsleden afgescheiden waren van de trappen die de gasten gebruikten. Het was vroeger namelijk niet de bedoeling dat de gasten van het schip, personeelsleden zouden tegenkomen. Voor ons nu niet meer voor te stellen, maar het trappenhuis is dus nog wel zo opgebouwd, hetgeen soms tot enige verwarring leidde. De charme van het schip maakte echter dat mensen het niet erg vonden indien bleek dat ze toch een keer op een verkeerd dek uitkwamen. Daarnaast waren er meer dan voldoende personeelsleden van het schip op ieder dek aanwezig, die de hele dag door iedereen vriendelijk de weg wezen.”

Terugblik

Wat heeft het evenement tot een succes gemaakt?

“Voor ons als organisatie was het met name een succes doordat de samenwerking met het personeel van het schip ontzettend goed is verlopen. Onze accountmanager heeft vanaf begin af aan zeer enthousiast met ons meegedacht en voor haar was geen enkele vraag teveel. Maar ook de personeelsleden die op de dag zelf de bijeenkomst hebben begeleid waren allen vrolijk, vriendelijk en behulpzaam. Dit is een heel belangrijk en niet te onderschatten onderdeel van het slagen van een dergelijk event, dat de gasten zich welkom voelen en dat men zich inzet om deze dag of dagen voor jou memorabel te maken en dat is uitstekend gelukt!”

Tot slot, zou u het ss Rotterdam aanraden aan uw omgeving?

“Wij raden het ss Rotterdam zeker aan voor het organiseren van een leuk event. De sfeer en uitstraling van het schip met haar verhaal, voegt een extra beleving toe aan je event, waar je in feite niets voor hoeft te doen! Daarnaast is het goed werken met iedereen aan boord en zullen je gasten zich welkom voelen, waardoor er niet veel meer mis kan gaan.”

Tweedaags congres

Wat is de vFAS?

De vFAS is een vereniging waarbij zijn aangesloten advocaten en mediators die gespecialiseerd zijn in het Familie- en erfrecht én scheidingsmediation. Ieder jaar organiseert de vFAS een tweedaags congres voor haar leden.

Organiseren jullie ook een evenement?

Bent u geïnspireerd door het tweedaagse congres van vFAS? En wilt u zelf ook eens kijken wat de mogelijkheden zijn op het ss Rotterdam voor een congres? Wij staan u graag te woord om al uw vragen te beantwoorden.

Contactformulier