Collecting new memories

In de media

NTR - 17 maart 2019 - Project Rembrandt

In Project Rembrandt krijgen de leerlingen opdrachten die zij moeten uitvoeren. In deze aflevering voeren ze een hele speciale opdracht uit op het ss Rotterdam. Bekijk de aflevering hier.

Hier

De Havenloods - 22 februari 2019 - vaartocht zeesleper Elbe

In De Havenloods verscheen een artikel over het mee varen met zeesleper de Elbe. Dit arrangement is opgenomen op de website van de Havenloods en is hier te lezen.

Hier

NPO Start - 16 februari 2019 - Blauw Bloed

Tijdens deze aflevering van Blauw Bloed gaat het over de mode van de jaren ’50 & ’60 en hoe Vintage fashionista Birthe Weijkamp geïnspireerd is door de royals.

* De aflevering is alleen te bekijken wanneer je in het bezit bent van een NPO Start Plus abonnement 

Hier

Schooltv - 15 februari 2019 - Onderwaterherrie

De Buitendienst is een programma voor kinderen tussen 9 en 12 jaar dat onderwerpen aankaart over de natuur, biologie en wetenschap. Deze aflevering staat in het teken van onderwatergeluiden. Bekijk de aflevering hier.

Hier

AD.nl - 1 februari 2019 - Nacht van de Kaap verhuist

Afgelopen jaren werd het populaire festival gehouden op het Deliplein. Nu het Landverhuizersmuseum op deze locatie komt, moeten zij Nacht van de Kaap verplaatsen, en wel naar het ss Rotterdam. Lees hier meer over de verhuizing van Nacht van de Kaap? Lees het hele artikel hier.

Hier

De Havenloods - 12 december 2018 - Schatkist vol verhalen

Naar aanleiding van de verhalenwedstrijd die is georganiseerd met Sweek, heeft De Havenloods dit opgepakt en de oproep geplaatst. In het artikel spreken zij ook over verhalen die een shiphost heeft verteld. Benieuwd naar het artikel? Je kunt het hier lezen.

Hier

Shownieuws.nl - 20 november 2018 - Baas voor een dag

Unicef laat kinderen de baas voor een dag zijn. Twee kinderen mogen in deze aflevering meekijken in het wereldje van radio dj Wietze de Jager en Klaasje, een van de zangeressen van K3. Bekijk de aflevering via deze link.

Kijk nu

AD.nl - 15 september 2018 - Onze shiphost vertelt...

Onze shiphost Frank van Eijnatten vertelt: ‘Als er nog stof lag, mocht je niet aan wal’.

Benieuwd naar zijn ervaring tijdens de gloriedagen als medewerker aan boord van het ss Rotterdam? Het hele artikel lees je hier!

Lees het artikel

AD - 15 september 2018 - Zestig jaar oud ss Rotterdam

Het ss Rotterdam werd in 1958 gedoopt door koningin Juliana gedoopt. 60 Jaar later is het ss Rotterdam nog steeds een icoon in de stad. De historie van het schip blijft levend. Lees hier het artikel.

Hier

Hallo Nederland - 13 september 2018 - 60 jaar ss Rotterdam

In het kader van het 60-jarig jubileum viert het ss Rotterdam feest. Hallo Nederland gaat in gesprek met een van de vrijwilligers. Vanaf minuut 8:06 zie je de video over het ss Rotterdam en onze vrijwilliger.

Hier

Hart van Nederland - 13 september 2018 - 60-jarig jubileum

Het ss Rotterdam viert dit jaar haar 60-jarig jubileum. Hart van Nederland zette tijdens deze aflevering het ss Rotterdam in de spotlight.

Hier

RTV Rijnmond - 4 augustus 2018 - Tien jaar ss Rotterdam in Rotterdam

Bijna tien jaar geleden kwam het ss Rotterdam na een jarenlange renovatie terug in Rotterdam. Bekijk hier het artikel van RTV Rijnmond en zie hoe het ss Rotterdam in 1958 te water is gelaten.

 

hier

RTL 4 - 3 september 2018 - Holland's Next Top Model

De eerste aflevering van Holland’s Next Top Model 2018 is opgenomen op het ss Rotterdam. De eerste aflevering staat voor de modellen in het teken van de casting call. Benieuwd naar hoe de modellen de eerste shoots hebben gedaan? Bekijk dan hier de eerste aflevering.

bekijk de aflevering

Telegraaf - 6 juni 2018 - Nieuwe bedden

Sinds kort hebben wij nieuwe bedden. Als vrienden dienst zijn onze oude bedden naar een goed doel gegaan. Ben jij benieuwd naar wie en hoe dit allemaal is verlopen? Lees hier het artikel.

hier

NPO1 - 22 februari 2018 - Bed and Breakfast

Tijdens Bed and Breakfast in Rotterdam spendeert het gezelschap de middag op het water. Eerst in een watertaxi en daarna op het ss Rotterdam. In Gelderland krijgen de gasten een rondleiding door een kasteel en nemen ze deel aan een middeleeuwse muzieksessie. Tot slot leren ze in Noord-Brabant alles over wijn: hoe maak en proef je het nou eigenlijk?

Deze leuke aflevering terugkijken kan via NPOgemist.

NPO-gemist

RTV Rijnmond - 28 februari 2018 - Madurodam

Het schip is opnieuw gerenoveerd! Maar dan in Madurodam. Hier ligt het schip er weer prachtig bij in de Maas. Ben jij benieuwd naar het verloop van deze dag? Bekijk het artikel hier!

hier

AD - 6 april 2018 - EK Beachvolleybal

Dit jaar is het schip weer het decor van EK Beachvolleybal. Om het allemaal extra spannend te maken hebben wij voor het schip een aftelklok laten plaatsen 100 dagen voor de start van alle wedstrijden. Ben je benieuwd naar het artikel? Dat kun je hier allemaal lezen!

hier

NOS - 31 januari 2018 - Wij zijn 80

Op de dag dat prinses Beatrix 80 wordt, spreekt Herman van der Zandt in de uitzending Wij zijn 80! met negen bekende Nederlanders die dit jaar ook 80 worden. Ze vertellen vooral over hun vormende jaren: de periode tussen late pubertijd en vroege volwassenheid. Benieuwd naar de aflevering en het artikel? Lees het hele artikel hier!

Lees het hele artikel hier!

RTV Rijnmond - 4 september 2017 - Wereldhavendagen

“De Wereldhavendagen zitten er na zondag alweer op. Ruim 430.000 mensen genoten tijdens het lekkere weer van het evenement in Rotterdam. RTV Rijnmond was erbij en maakte beeld van de vele hoogtepunten.” Lees het hele artikel!

NPO Radio 2 Wout2day - 22 augustus 2017 - Escape Room ss Rotterdam

De escape room van het ss Rotterdam is geopend! Wouter van der Goes van NPO Radio 2 spreekt in zijn show Wout2day met ons over de nieuwste attractie aan boord. Beluister het hele fragment!

AD - 27 juni 2017 - K3 Love Cruise

“Hanne, Marthe en Klaasje van K3 zijn druk bezig met het opnemen van hun eerste film: K3 Love Cruise. Omdat de Titanic – die inspiratiebron is voor de film – al jaren op de zeebodem ligt, worden de beelden geschoten op het ss Rotterdam”. Lees het hele artikel!

NOS - 14 mei 2017 - Feyenoord kampioensfeest

Nadat het kampioenschap van Feyenoord een feit was, kwamen de spelers aan boord om hun feest te vieren. NOS maakte daar een item over. Bekijk de video!

Mon et Mine - 20 april 2017 - Bruiloft op het ss Rotterdam

“Ergens in ons achterhoofd hoorden we de hele dag dat liedje: “The Love Boat”…. Niet heel erg verwonderlijk, want Nelly en Kees-Jan kozen voor de SS Rotterdam om in het huwelijk te treden. Ze waren al 18 jaar samen, hebben heel wat meegemaakt en daarom was het nu tijd om de hele wereld te laten zien hoeveel ze van elkaar houden.” Lees het hele artikel!

Libelle TV - november 2016 - Reisvlogger Bonnie

Reisvlogger Bonnie showt de leukste plekken van Rotterdam-Zuid. Waarom naar een verre bestemming als ons eigen land ook zoveel mooie plekken heeft? Nou, dat dacht reisvlogger Bonnie ook. Daarom is ze deze week in onze prachtige havenstad, Rotterdam. Ze loopt langs de Kop van Zuid en bezoekt het wijkje Katendrecht. Bekijk de video!

Dagblad van het Noorden - 6 september 2016 - Reis!

“Met een enorme vaart snelt de watertaxi over de Nieuwe Maas in Rotterdam. Binnen twee minuten ben je van het stoomschip Rotterdam bij Hotel New York. Twee hotels met een gezamenlijke historie waar emigranten en cruisetoeristen samen komen.” Lees het hele artikel! 

Metronieuws.nl - 22 augustus 2016 - Playmobil Room

“Met de stijgende populariteit van vakanties met een cruiseschip kon speelgoedmaker Playmobil natuurlijk niet achterblijven. De fabrikant komt met een 66 centimeter lange variant, voorzien van alle luxe. De lancering van dit nieuwe schip vindt deze hele week plaats het ss Rotterdam.” Lees het hele artikel!

Lindanieuws.nl - 18 februari 2016 - Club Room

“Het klinkt voor velen als iets onbereikbaars: poepiechic brunchen of dineren op een enorm cruiseschip. Tóch kan ook ‘de normale mensch’ even van dit luxe leventje proeven. Hoe? Door aan te schuiven bij Club Room op het enorme ss (stoomschip) De Rotterdam.” Lees het hele artikel

Rotterdam Info - januari 2016 - Lonely Planet Mini Guide Rotterdam

Omdat Rotterdam door Lonely Planet is uitgeroepen tot één van de Best in Travel steden van 2016 is er de exclusieve Lonely Planet Mini Guide Rotterdam verschenen. Ook het ss Rotterdam mocht hierin natuurlijk niet ontbreken! Lees het hele artikel!

Libelle.nl - 8 mei 2015 - Zeebonken

“Rotterdam: stad van zeebonken met pretoogjes en sterke verhalen. Heb je zeebenen? Dan is een overnachting op stoomschip De Rotterdam een aanrader. Het grootste cruise- en lijndienstschip dat ooit in Nederland is gebouwd, doet sinds 5 jaar dienst als hotel. Met De Rotterdam als uitvalsbasis, bezoekt onze reisjournaliste Jana Voyvodich de kleurrijke en historische wijken. De Kaap en Kop van Zuid.” Lees de hele blog!

Het ss Rotterdam in video's
en artikelen