Lezingen De Lijn

Na de zomer verzorgen De Lijn en het ss Rotterdam weer maandelijks een lezing over scheepvaart in de ruimste zin van het woord. Iedere laatste zaterdag van de maand worden het rijke maritieme verleden van de HAL en andere maritieme onderwerpen via een ‘ontdekkingstocht’ aan u gepresenteerd aan boord van het ss Rotterdam, met gratis koffie en thee.

De winterlezingen starten om 14 uur en duren circa 1,5 uur. Bij aankomst wordt de precieze locatie van de lezingen aangegeven door de doorman/-woman. De lezingen voor 2023 worden later bekend gemaakt. Aanmelding via info@verenigingdelijn.nl

De toegang is gratis en ter kennismaking met De Lijn zijn ook niet-leden van harte welkom! 

 

Aankomende lezingen

Zaterdag 26 november 2022: ”Het eerste zeeschip op de Nieuwe Waterweg’ met vele nieuwe feiten over dit stoomschip’.
Spreker: dhr. Henk van der Lugt, voorzitter Historisch Genootschap Hoek van Holland

Zaterdag 17 december 2022: ‘Van mammoettanker tot cruiseschip’, met informatie over scheepstypes en hun kenmerken.’
Spreker: dhr. Cees de Keijzer, voorzitter World Ship Society Rotterdam Branch

 

Over De Lijn

Opgericht in 1988, stelt de vereniging zich ten doel om de kennis en geschiedenis van de HAL vast te leggen en te bevorderen en om haar leden met elkaar in contact te brengen. Met bijeenkomsten aan boord van het ss Rotterdam, haar tweemaandelijks magazine HALLO, een uitgebreide website, een beeldbank met veel uniek fotomateriaal, interessante excursies en zes nieuwsbrieven wordt hier vorm aan gegeven en door meer dan 1400 leden plezier aan beleefd.

Ter kennismaking, bezoek onze website.