KEUKENBRIGADE

RESTAURANT CLUB ROOM

Onze keukenbrigade zet elke gast graag in het zonnetje tijdens een culinair diner in Restaurant Club Room. Maar wie zijn de mensen die het diner (voor)bereiden en wie zie je nou eigenlijk in het restaurant lopen? Maak elke week kennis met één van onze collega’s in “Maak kennis met…”. 

Naam:        Alfred van der Toolen

Functie:    F&B Manager

Leeftijd:    56 jaar 

 

Hoe lang heb je gewerkt bij Restaurant Club Room?

Ik ben op 1 oktober 2016 begonnen met werken bij Restaurant Club Room als Maître d’Hotel. Daarna heb ik de kans gekregen om per 1 september 2018 F&B Manager te worden.

 

Wat heb je gedaan voordat je bij Restaurant Club Room kwam werken?

Voordat ik hier kwam werken heb ik diverse functies bekleed bij mooie 5-sterren hotels (Kurhaus hotel, Hotel des Indes, Conservatorium hotel en hotel/restaurant Savarin). Tevens ben ik werkzaam geweest als docent bij het Albeda college en als restaurantmanager bij de raad van bestuur/commissarissen van één van Nederlands grootste  banken.

 

Wat maakt het werken in Restaurant Club Room zo leuk?

De geweldige sfeer die er rondhangt. Het restaurant voelt warm en luxe aan alsof je in een huiskamer terecht komt waar iemand een boek zit te lezen met spannende zeeverhalen. Het idee dat je werkt  op een cruiseschip zonder dat je zeebenen hoeft te hebben vind ik ook geweldig. Ik ben namelijk nogal snel zeeziek.

 

Hoe ziet een werkdag van jou eruit?

Sinds 1 september ben ik Food & Baverage Manager geworden dus mijn dag ziet er tegenwoordig iets anders uit. Maar in Restaurant Club Room begon ik met het in orde maken van het restaurant. Het opruimen van de binnengekomen wijnen en alle bestellingen. De tafelindeling maken voor het diner. Wie zit waar? Tussendoor heb ik nog wat vergaderingen en natuurlijk bedenken we ook nieuwe dingen met elkaar.

 

Wat is een moment dat je nooit meer vergeet?

Er was eens een groepje Belgen te gast. Een familie met kinderen en opa en oma. De kinderen werden op bed gelegd en nadat het restaurant leeg was ging opa achter de piano zitten en begon zeer verdienstelijk meezingers te spelen. Al het aanwezige  personeel moest  mee komen zingen en champagne met de familie drinken. Het werd een zeldzame top avond.

 

Wat is jouw favoriete gerecht in Restaurant Club Room?

Braziliaanse gras gevoerde Ossenhaas / Truffel / Hasselback aardappel / Eendenlever

 

Wat maakt Restaurant Club Room in jouw ogen zo uniek?

Er is er maar één in Nederland. Werken op zo’n locatie met zoveel mooie verhalen.

 

Maak hier kennis met de rest van brigade