Keukenbrigade

Restaurant Club Room

Onze keukenbrigade zet elke gast graag in het zonnetje tijdens een culinair diner in Restaurant Club Room. Maar wie zijn de mensen die het diner (voor)bereiden en wie zie je nou eigenlijk in het restaurant lopen? Maak elke week kennis met één van onze collega’s in “Maak kennis met…”. 

Naam:      Daniëlle van Antwerpen

Functie:  Maître-sommelier        

Leeftijd:  28 jaar

 

Hoe lang werk je al bij Restaurant Club Room?

Sinds november 2014 ben ik werkzaam in Restaurant Club Room.

Wat heb je gedaan voordat je bij Restaurant Club Room kwam werken?

Voordat ik deel uitmaakte van het team van Restaurant Club Room ben ik werkzaam geweest in diverse horecabedrijven met een fine dining concept. Mijn talent, interesse en passie komen het beste tot uiting in middenklasse/fine dining restaurants waarbij wijn ook een hoofdfactor is van het restaurant concept.

Wat maakt het werken in Restaurant Club Room zo leuk?

Wij hebben een zeer grote diversiteit aan gasten. Hoe uiteenlopend onze gasten ook zijn, met het huidige team en ieder zijn/haar talenten worden de gasten volledig in de watten gelegd en zijn zij écht een avond uit. Het geeft mij ontzettend veel plezier als wij iedere gast naar alle tevredenheid het restaurant zien verlaten, veel complimenten hebben gegeven en zij de avond boven verwachting ervaren hebben.

Verder vind ik de doorgroeimogelijkheden die op mijn pad gekomen zijn in Restaurant Club Room erg leuk. Deze doorgroeimogelijkheden en de huidige kennis die ik heb geef ik door aan mijn bedienend team om hen ook dezelfde kansen te geven. Hun waardering, inzet, motivatie en enthousiasme geven mij, alsmede onze gasten, zoveel vreugde.

Hoe ziet een werkdag van jou eruit?

Halverwege de middag starten de voorbereidingen voor het diner. Het uitvoerend team zal mede door mij aangestuurd worden. Wanneer ik aan het eind van de middag begin, bestaan mijn werkzaamheden voornamelijk uit het controleren of het restaurant klaar staat voor het diner en daarnaast geef ik het bedienend team een briefing over de planning en het verloop van de avond, takenverdeling en wijs ik hen op de upsell-mogelijkheden.

Tijdens het diner zelf verzorg ik als sommelier vaak ook de wijnen van onze gasten, geef ik wijn-spijs adviezen of verzorg ik de wijnarrangementen. Ook stuur ik collega’s aan en wanneer nodig het corrigeer ik het team.

Wat is een moment dat je nooit meer vergeet?  

De huwelijksaanzoeken die hebben plaats gevonden in Restaurant Club Room waarin ik samen met mijn collega’s een aanvullende rol heb in het aanzoek. We worden dan gevraagd om deel uit te maken van het aanzoek.

Zo werden wij recent betrokken bij de voorbereidingen voor een huwelijksaanzoek en was ik, samen met mijn collega’s, zelfs zenuwachtig voor het moment suprême. Natuurlijk geef het ons ook veel vreugde, plezier en voldoening als er ‘ja’ gezegd wordt en de speciale avond onvergetelijk is voor deze gasten. Zeker als zij de dag van verloving, of hun trouwdag jaarlijks komen vieren in het restaurant.

Wat is jouw favoriete gerecht in Restaurant Club Room?

Kreeft.

Wat maakt Restaurant Club Room in jouw ogen zo uniek?

Een jong en dynamisch team, die zeer gedreven is en dat talenten de kans krijgen in het restaurant om zichzelf te ontwikkelen.

Veel van het huidig keuken- en bedienend team met nu een leidinggevende functie  zijn ooit begonnen als leerling, of zelfstandig werkend gastheer/vrouw en zijn door  zelfontplooiing doorgegroeid naar hogere functies. Ook ik ben bijna 5 jaar geleden aan boord gestapt als zelfstandig werkend gastvrouw en heb ik al diverse verschillende (leidinggevende) functies genoten door het aanbod van doorgroeimogelijkheden.

Daarnaast zijn wij ook een hecht team, hebben wij een uitstekende band met elkaar en kunnen wij naast de restaurant werkzaamheden ook goed met elkaar praten, lachen en huilen.

 

Maak hier kennis met de rest van de brigade