KEUKENBRIGADE

RESTAURANT CLUB ROOM

Onze keukenbrigade zet elke gast graag in het zonnetje tijdens een culinair diner in Restaurant Club Room. Maar wie zijn de mensen die het diner (voor)bereiden en wie zie je nou eigenlijk in het restaurant lopen? Maak elke week kennis met één van onze collega’s in “Maak kennis met…”. 

Naam: Rik Klapwijk

Functie: Zelfstandig werkend kok

Leeftijd: 21 jaar

 

Hoe lang werk je al bij Restaurant Club Room?

Ik werk hier nu totaal 4 jaar.

 

Wat heb je gedaan voordat je bij Restaurant Club Room kwam werken?

Ik heb hiervoor mijn middelbare school afgemaakt. Hierna ben ik gestart met mijn mbo-opleiding aan boord van het ss Rotterdam.

 

Wat maakt het werken in Restaurant Club Room zo leuk?

De collega’s. Niet alleen in de keuken, maar ook over het hele schip. Ik blijf het een bijzondere locatie vinden waar ik met veel plezier naar toe kom.

 

Hoe ziet een werkdag van jou eruit?

Wij beginnen meestal om 12:00 uur met de mise en place, dus het voorbereiden van het diner. Daarna eten we om 16:30 en om 6 uur start het diner.

 

Wat is een moment dat je nooit meer vergeet?

De dag dat ik hier als 15-jarig jongetje binnenkwam.

 

Wat is jouw favoriete gerecht in Restaurant Club Room?

Ik vind de dorade met couscous erg lekker om het gerecht verschillende invloeden uit verschillende keukens heeft.

 

Wat maakt Restaurant Club Room in jouw ogen zo uniek?

De stap van leerling naar vaste medewerker is erg klein door de manier van werken. Je wordt erg goed voorbereid of fulltime werken.

 

Maak hier kennis met de rest van de brigade