Martijn
verwelkomt je graag aan boord!

Martijn verwelkomt je graag aan boord!

Het schip heeft een bijzondere historie en daarmee een bijzonder verhaal. De verhalen van toen worden aan boord verteld door ons personeel. Maar wie zijn zij? Wat is hun verhaal? Kom daar achter in de ‘verwelkomt u aan boord’ verhalen! Met deze keer: Martijn Afink, Operationeel Manager F&B, Meetings & Events

Hoe ben jij bij het ss Rotterdam terecht gekomen?

“Ik had eigenlijk niks met het ss Rotterdam. Sterker nog, ik had er zelfs nog nooit van gehoord. Pas toen ik online een vacature zag voor Operationeel Manager Meetings & Events, hoorde ik voor het eerst van het bestaan af van het ss Rotterdam. Ik had er helemaal geen beeld bij, maar toen ik de kade opreed had ik pas door wat voor een groot ding het schip was! Elke dag als ik de kade oprijd, kijk ik nog steeds met plezier naar het schip.”

Hoe ziet een gemiddelde werkdag voor jou eruit?

“Een precieze indeling van een dag is lastig, omdat elke dag er anders uit ziet. Ik maak wel elke dag eerst een rondje langs de verschillende afdeling aan boord om te kijken of er nog bijzonderheden zijn en om het programma van de dag door te lopen. Als er een groot evenement aan boord is dan ben ik aanwezig om die partij te coördineren. Bij verschillende partijen aan boord, ga ik altijd even langs om te kijken of alles soepel verloopt. Ook coördineer ik de lunch en diners in onze restaurants aan boord en zorg ik dat de bars aan boord worden aangestuurd.”

Hoe zorg jij er voor dat gasten hun herinneringen aan boord kunnen maken?

“Het totaalplaatje moet kloppen. We scheppen hoge verwachtingen en die moeten we waarmaken. Het begint met het oprijden van de kade en voor het eerst het schip zien. Dat ‘wow-effect’ zorgt er al voor dat je in de beleving en sfeer die we proberen te creëren wordt gezogen. Een buffet aan boord bijvoorbeeld moet dan ook kloppen in die sfeer. Het personeel moet gemotiveerd en verzorgd zijn, de DJ moet goed kunnen draaien, wc’s schoon en voorzien van voldoende toiletpapier en ga zo maar door. In die zin moet het totaalplaatje dus kloppen.”

Wat is het mooiste compliment wat je ooit hebt gekregen?

“Ik heb niet echt een mooiste compliment. Ik heb veel schakelmomenten dat ik een contactpersoon/opdrachtgever voor, tijdens en na een partij spreek. Daarin is het natuurlijk altijd leuk om een mailtje te krijgen dat alles leuk en in orde was. Dit speel ik door aan de medewerkers van die partij, want we doen het samen!”

Wat is jouw mooiste herinnering aan boord?

“Het Feyenoord kampioenschapfeest was een memorabel event. Het hele schip en de hele stad leefde naar dat feest toe. Op het laatste moment kregen we te horen dat het kampioensfeest bij ons aan boord was. Het is dan ook prachtig om te zien dat een uitbundige stad en uitbundige spelers bij ons samenkomt.
Een ander bijzonder feest vond ik het diner van het Korps Mariniers vanwege hun 130-jarige bestaan. Het diner was met al het militaire eerbetoon wat daarbij hoort. Fanfares, ceremonies, protocollen, generaals gekleed in hun uniformen met medailles. Gewoonweg een heel gaaf feest om te mogen coördineren en meemaken!”

Het totaalplaatje moet kloppen!