SportFilmFestival Rotterdam

Nieuws

Van woensdag 10 april tot en met zondag 14 april is het SportFilmFestival Rotterdam. Het 5-jarig jubileum wordt gevierd met een openingsavond op het ss Rotterdam, talkshows met Wilfried de Jong, jubileumspecials en een uitgebreid filmprogramma waaronder 17 premières. 

Openingsavond ss Rotterdam

De openingsavond is een avondvullend programma op het ss Rotterdam. De presentatie van de avond is in handen van ambassadeur Wilfried de Jong. Op zijn eigen excentrieke wijze interviewt Wilfried gasten uit de sport- en filmwereld. De openingsfilm is Wonderful Losers. Een prachtig verhaal over Giro d’Italia waarin de staart van het peloton vanuit de auto van de wedstrijdartsen wordt gevolgd. 

33 sportfilms- en documentaires in 5 dagen

Wonderful Losers maakt deel uit van ruim 33 sportfilms en documentaires, welke vertoond worden in LantarenVenster. Met trots heeft de organisatie van het SportFilmFestival Rotterdam Kaiser: The Greatest Footballer Never To Play Football toegevoegd aan de programmering. De film vertelt het meest ongelooflijke verhaal van voetbal in de geschiedenis. Carlo Kaiser had een 26-jarige carrière bij iconische clubs in de voetbalwereld. Hij leefde als een echte superster, maar kwam nooit op het voetbalveld.

Het programma bevat ook een heerlijke komedie: Le Grand Bain. Een groepje mannen van middelbare leeftijd bekwaamt zich in de kunst van het synchroonzwemmen. Ondanks sceptische reacties van familie en vrienden besluiten ze voor Frankrijk uit te komen op het WK synchroonzwemmen.

Het volledige programma is te zien op de website. De sporten die aanbod komen zijn wielrennen, voetbal, boksen, turnen, hippische sport, schaken, tennis, cricket, synchroonzwemmen, zeilen, schaatsen en atletiek.

Ticketverkoop

Via de website www.sportfilmfestivalrotterdam.nl zijn de tickets te koop voor de openingsavond, het reguliere filmprogramma en de talkshows.

SportFilmFestival Rotterdam