Welkom op het ss Rotterdam

UPDATE: 20 NOVEMBER 2020

Vanwege het heersende COVID-19 virus hanteren wij op dit moment de richtlijnen van het RIVM, de GGD en de Nederlandse Overheid. Dit houdt in dat wij sinds woensdag 14 oktober om 22:00 uur onze horecagelegenheden aan boord hebben moeten sluiten tot in ieder geval 8 december 2020. Wij blijven echter wel graag gasten verwelkomen in ons hotel aan boord. Als hotelgast kun je uiteraard gewoon blijven genieten van een ontbijt, lunch en diner aan boord.

Naast deze ingrijpende maatregel, is het sinds 14 oktober 2020 ook verplicht om een mondkapje te dragen aan boord van het ss Rotterdam. Wij verzoeken onze gasten dit mondkapje te dragen zolang zij zich bewegen over het schip. Dit geldt uiteraard ook voor alle medewerkers aan boord. Zodra gasten op de hotelkamer zijn of aan tafel zitten mag het mondkapje af. Mondkapjes worden (indien nodig) gratis aan boord verstrekt.

Lees op deze pagina verder wat wij allemaal voor maatregelen hebben getroffen voor de veiligheid aan boord. 

Geachte gast,

Welkom aan boord! Op een ruim parkeerterrein is er met 580 parkeerplaatsen altijd een plek voor je auto. Je wordt daarna op de kade op gepaste afstand verwelkomd door onze boarding steward die vraagt hoe het met je gaat en je wordt gewezen op de protocollen en looproutes die aan boord van kracht zijn. Bij de voorregistratie en een juiste gezondheidscheck word je begeleid naar de speciale ingang om kruisend verkeer te voorkomen. Bij deze ingang staan tevens grote desinfectiestations en aan boord zijn ook voldoende desinfectiemiddelen beschikbaar. Aan boord is éénrichtingsverkeer van kracht en in onze vier liften is maximaal één persoon per lift toegestaan.

Ontbijt

Geniet van een uitgebreid ontbijt in ons restaurant Lido Grill. Vanaf vrijdag 16 oktober zal het ontbijt voorlopig in a la carte vorm dagelijks geserveerd worden van 06:30 – 11:00 uur.

Daarnaast is het uiteraard ook mogelijk dat het ontbijt middels roomservice op de hotelkamer wordt gebracht.

Lunch & diner Lido Grill

Restaurant Lido Grill is sinds 14 oktober 2020 22:00 uur alleen nog maar geopend voor gasten met een hotelovernachting aan boord van het ss Rotterdam, in ieder geval tot en met 8 december 2020. Voor onze hotelgasten is het Lido Grill dagelijks geopend voor ontbijt, lunch en diner tussen 06:30 uur – 22:00 uur (tussen 16:00 – 17:00 uur gesloten). We zullen de gasten gespreid gaan placeren en tafels om en om indekken om ruimte tussen de tafels te waarborgen.

Lunch
Shift 1: 12:00 – 13:15 uur
Shift 2: 13:30 – 14:45 uur

Diner
Shift 1: 17:30 – 19:30 uur
Shift 2: 20:00 – 22:00 uur

Daarnaast is het uiteraard ook mogelijk dat de lunch en/of diner middels roomservice op de hotelkamer wordt gebracht. Bestellen is dagelijks mogelijk tot 21:30 uur.

High Tea

Hotelgasten zijn dagelijks in de Captains Lounge welkom vanaf 14:00 uur voor een High Tea. Vooraf reserveren als hotelgast is verplicht. Externe gasten kunnen o.a. genieten van onze afhaal High Tea via onze Drive-in & Pick-up service.

Meer informatie

Take away

In verband met de maatregelen kun je thuis blijven genieten van een goed ontbijt, lekkere lunch, onze welbekende High Tea en smaakvolle grillgerechten. Haal de gerechten van het ss Rotterdam in huis en een unieke beleving is gegarandeerd!

De bestellingen zijn 7 dagen per week af te halen bij de Drive-in & Pick-up van het ss Rotterdam.

Het ontbijt is af te halen tussen 07:00 en 11:00 uur
De High Tea is af te halen tussen 12:00 en 16:00 uur
De lunch is af te halen tussen 12:00 en 16:00 uur
Het diner is af te halen tussen 17:00 en 21:30 uur

Meer informatie en bestellen

Captains Lounge

De Captains Lounge is sinds 14 oktober 2020 22:00 uur alleen nog maar geopend voor gasten met een hotelovernachting aan boord van het ss Rotterdam.

De Captains Lounge is voor onze hotelgasten dagelijks geopend van 14:00 uur tot 22:00 uur. Hotelgasten met een reservering voor een high tea of borrel ontvangen we dagelijks vanaf 14:00 uur op basis van beschikbaarheid in de Captains Lounge.

Meer informatie

Ocean Wine Bar

De Ocean Wine Bar is sinds 14 oktober 2020 22:00 uur tijdelijk gesloten tot nader bericht.

Meer informatie

Tours

Het ss Rotterdam is dagelijks geopend voor het volgen van een rondleiding. Van maandag tot en met vrijdag is er ieder uur een mogelijkheid tot het lopen van de rondleiding Uitwaaien & Zwaaien. Zaterdag en zondag is de rondleiding op vrije inloop te volgen.  De machinekamer blijft tot nader bericht gesloten.

Reserveren van de rondleiding is voorafgaand verplicht. Dit kan gemakkelijk door online via de website een kaartje te kopen. Het is ook mogelijk om aan boord een reservering te maken. Na ieder gebruik worden de audiofoons zoals gebruikelijk grondig gereinigd en gedesinfecteerd. Een mondkapje op de tourroute is verplicht.

Gasten kunnen tegenwoordig ook in de Lynbaan Shop op het Promenade Deck een kopje koffie (of espresso, cappuccino, etc.) en een lekkere zoete versnapering kopen.

Meer informatie

Escape rooms

De Escape Rooms aan boord van het ss Rotterdam zijn weer dagelijks geopend.

Het blijft nog steeds noodzakelijk om vooraf te reserveren. Daarnaast geldt een maximum van 4 personen per kamer (bij de koelcellen) en een maximum van 2 personen per kamer (bij de metro) mits zij uit één huishouden bestaan. Dan mag het gezelschap groter zijn, ook zonder hotelkamer te reserveren.

De Escape Rooms worden vaker dan gebruikelijk schoongemaakt en gedesinfecteerd. Wij houden rekening met 1 tijdslot tussen iedere boeking.

Meer informatie

Kadowinkel

Op vrijdag 23 oktober openden het ss Rotterdam en Hotel New York de nieuwe pop-up winkel in de Rotterdamse Koopgoot. De kadowinkel, zoals de winkel heet, is zeven dagen in de week geopend t/m 31 december en staat vol met de allerleukste kado’s voor de komende feestmaanden. Onze bemanning verwelkomt je de komende maanden graag in de Koopgoot.

Bekijk de openingstijden

Lynbaan Shop

De shop aan boord van het ss Rotterdam is dagelijks geopend. Hier kunnen de gasten een audiofoon ophalen voor de rondleiding Uitwaaien & Zwaaien. Maandag tot en met donderdag is de shop geopend van 08:30 uur tot 17:00 uur. Vrijdag, zaterdag en zondag is de shop geopend van 09:30 uur tot 17:30 uur. Er is extra ruimte gecreëerd om de doorloop en 1,5 meter richtlijnen te waarborgen. Ook de uitgifte van de audiofoons zal plaatsvinden bij de Lynbaan Shop.

Gasten kunnen tegenwoordig ook in de Lynbaan Shop op het Promenade Deck een kopje koffie (of espresso, cappuccino, etc.) en een lekkere zoete versnapering kopen.

Meer informatie
overnachting-terras

Lido Terras

Het Lido Terras is sinds 14 oktober 2020 22:00 uur gesloten.

Kinderfeestjes

Wil je een feestje om nooit te vergeten? Vier dan je verjaardag op het ss Rotterdam! Jij bent de kapitein voor een dag en ontdekt samen met maximaal 10 vriendjes en vriendinnetjes ons enorme schip. Kijk rond in de stuurhut tijdens de rondleiding Uitwaaien & Zwaaien, ontdek het schip tijdens de speurtocht en sluit je feestje af met een bord heerlijke frietjes en een snack naar keuze. Uiteraard krijgt de jarige ook een cadeautje vanuit het ss Rotterdam. Schip ahoi!

Een kinderfeestje op het ss Rotterdam kost €14,75 per kind. Reserveren kan via +31 (0)10 297 30 90 of door een e-mail te sturen naar reserveringen@ssrotterdam.nl

Meetings & Events

Aangezien er vanuit de Overheid een verbod op evenementen is, bekijken wij per aanvraag voor vergaderingen/zaalverhuur wat voor opties er tot de mogelijkheden behoren. Er geldt in ieder geval tot en met 18 november 2020 voor vergaderingen/bijeenkomsten een maximale groepsgrootte van 2 personen.

Stel je vraag aan onze Account Managers van de afdeling Meetings & Events en zij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Neem contact op

Shuttle service

Onze shuttle service rijdt tussen het schip en metrostation Rijnhaven. De shuttle rijdt alleen op reservering met maximaal 2 personen. De shuttle is bereikbaar op: 010-297 30 96.

superior-room-manhattan-ssrotterdam

Housekeeping

Wij hanteren een intensief schoonmaakprotocol van alle hotelkamers en openbare ruimtes. Schoonmaken gebeurt met beschermende materialen (zoals handschoenen en speciale schorten) van het personeel. Om alle contactpunten te reinigen hebben wij gezorgd voor speciale goed werkende desinfectiespray.

Hotelkamers worden tot 48 uur na check-out niet schoongemaakt (zolang de beschikbaarheid het toelaat). Bij stay-overs (meerdere overnachtingen) worden de kamers tussendoor niet meer schoongemaakt. Er wordt een waszak met schone handdoeken e.d. aan de deur gehangen.