Welkom op het ss Rotterdam

UPDATE: 5 juni 2021 

 Vanwege het heersende COVID-19 virus hanteren wij op dit moment de richtlijnen van het RIVM, de GGD en de Nederlandse Overheid.
Lees op deze pagina verder wat wij allemaal voor maatregelen hebben getroffen voor de veiligheid aan boord en lees vooral wat er wel mogelijk is aan boord van het ss Rotterdam.

Geachte gast,

Welkom aan boord! Op een ruim parkeerterrein is er met 580 parkeerplaatsen altijd een plek voor je auto. Je wordt daarna op de kade op gepaste afstand verwelkomd door onze boarding steward die vraagt hoe het met je gaat en je wordt gewezen op de protocollen en looproutes die aan boord van kracht zijn. Bij de voorregistratie en een juiste gezondheidscheck word je begeleid naar de speciale ingang om kruisend verkeer te voorkomen. Bij deze ingang staan tevens grote desinfectiestations en aan boord zijn ook voldoende desinfectiemiddelen beschikbaar. Aan boord is éénrichtingsverkeer van kracht en in onze vier liften is maximaal één persoon per lift toegestaan.

Terras

Finally! Let’s have a drink!

Het ss Rotterdam beschikt over een eigen terras; het grootste en mooiste van Rotterdam. Hier is het heerlijk toeven en genieten; kijkend naar de skyline van Rotterdam. We mogen jullie weer ontvangen op ons Lido Terras. Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 22:00 uur. Wij reserveren niet op het terras. Een reservering kan direct bij aankomst gemaakt worden. Dit gaat op basis van beschikbaarheid en een gezondheidscheck.

Lees meer over het terras

Sunny Side Terrace

Niet getreurd als het Lido Terras vol is, want maak naast ons bekende Lido Terras aan boord van het ss Rotterdam, ook kennis met de verborgen parel van Rotterdam: Sunny Side Terrace. Op dit bijzondere plekje, op de kop van de Kaap, is het overdag genieten van de skyline van Rotterdam en zit je ’s avonds op de eerste rij voor een prachtige zonsondergang. Dagelijks geopend van 14:00 uur tot 22:00 uur.

Meer informatie

Ontbijt Lido Grill

Ben je aan boord van het ss Rotterdam blijven slapen? Dan is er de mogelijkheid om heerlijk te ontbijten in het ons Lido Gril Restaurant. Het restaurant is geopend van 07:00 uur tot 11:00 uur. Bij het inchecken wordt je in een tijdvak ingedeeld om het aantal gasten te reguleren.

Lunch & diner Lido Grill

Vanaf zaterdag 5 juni mogen we gasten weer ontvangen in ons Restaurant Lido Grill. Dagelijks is er de mogelijkheid om te lunchen tussen 12:00 uur en 16:00 uur. Het diner is mogelijk vanaf 17:30 uur tot 22:00 uur. Het is verplicht om voor lunch en diner een reservering te maken. Het maken van een reservering kan via deze website.

Lees hier alle informatie

Escape Rooms

Hoe dieper je komt, hoe donkerder het wordt. Het metaal zucht en kraakt. Je voelt de historie en ruikt nog steeds de stoomturbines van het machtige schip. We mogen jullie weer ontvangen voor onze escape rooms. Het reserveren van een escape room gaat op aanvraag. Hiervoor kun je telefonisch contact opnemen via: 010-2973097. Het is mogelijk tot maximaal 4 personen, tenzij de gasten uit één huishouden bestaan.

Lees meer over de escape rooms

Ocean Wine Bar

De Ocean Wine Bar is weer geopend! Op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag is de bar geopend van 16:00 uur tot 22:00 uur . Reserveren is niet verplicht. Dit kan bij aankomst en gaat op basis van beschikbaarheid. Op dit moment is het niet mogelijk om een High Wine te boeken.

 

Lees meer over de bar

Captains Lounge

De Captains Lounge aan boord van het ss Rotterdam is dagelijks geopend van 10:00 uur tot 22:00 uur. Bij mooi weer  openen we de bar om 15:00 uur tot 22:00 uur. Reserveren in de bar is niet nodig, dit gaat op basis van beschikbaarheid. Let op! Voor een High Tea dient wel gereserveerd te worden.

Meer informatie over de bar

Speurtocht

Na het succes van de Paasspeurtocht hebben wij besloten om de speurtocht door te trekken en deze voortaan elk weekend en in de schoolvakanties aan te bieden!

Geniet met het hele gezin van een mooie wandeling door Katendrecht, een lekker Patatje Brisket en krijg na afloop een leuk presentje!

Boek hier de speurtocht

Rondleidingen

Ontdek de rijke historie, alle weetjes en bijzondere verhalen uit ruim veertig jaar roemruchte stoomvaartgeschiedenis met één van de rondleidingen. Het is niet verplicht om vooraf te reserveren. Een reservering maak je ter plekke en gaat op basis van beschikbaarheid. We hanteren 50 personen tegelijkertijd. Dagelijks zijn de rondleidingen te lopen tussen 10:00 en 16:00 uur.

Lees hier meer over de rondleidingen

High Tea

Het is weer mogelijk om gezellig bij ons aan boord te komen voor een High Tea. Dagelijks kan dit vanaf 15:00 uur of 15:30 uur. Voor beide tijden hanteren we een eindtijd van 17:00 uur. Meer informatie over de High Tea lees je terug op de pagina. Er is ook nog steeds de mogelijkheid om de High Tea thuis te nuttigen. Dit kan worden besteld via deze link.

Lees hier meer informatie

Lynbaan Shop

Dagelijks is onze winkel geopend aan boord van het ss Rotterdam. De winkel is vanaf 10:00 uur tot 18:00 uur geopend. In onze winkel zijn er leuke souvenirs te koop en is tevens ook het startpunt van de rondleiding. Het is mogelijk om de leukste souvenirs en merchandise thuis te bestellen via onze webshop. Deze webshop is in samenwerking met Hotel New York opgezet.

Lees meer informatie

Basisregels COVID-19

Houd je aan de regels! Het dragen van een mondkapje aan boord is verplicht. We hanteren éénrichtingsverkeer, volg de pijlen op de vloer. Vervolgens hanteren we maximaal 1 persoon per lift (tenzij één huishouden), maximaal 2 personen per toiletgroep. Was de handen regelmatig en blijf bij klachten thuis. Gasten uit het buitenland dienen een negatieve test van maximaal 48 uur te kunnen laten zien en houd 1,5 meter afstand.

Meetings & Events

Het is weer tijd voor een feestje! We hanteren een maximaal aantal van 50 personen per zaal, op 1,5 meter afstand met een vaste zitplaats. Stel je vraag aan onze Account Managers van de afdeling Meetings & Events en zij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Neem contact op
superior-room-manhattan-ssrotterdam

Housekeeping

Wij hanteren een intensief schoonmaakprotocol van alle hotelkamers en openbare ruimtes. Schoonmaken gebeurt met beschermende materialen (zoals handschoenen en speciale schorten) van het personeel. Om alle contactpunten te reinigen hebben wij gezorgd voor speciale goed werkende desinfectiespray.

Hotelkamers worden tot 48 uur na check-out niet schoongemaakt (zolang de beschikbaarheid het toelaat). Bij stay-overs (meerdere overnachtingen) worden de kamers tussendoor niet meer schoongemaakt. Er wordt een waszak met schone handdoeken e.d. aan de deur gehangen.