MariTeam

Wereldhavendagen

Ieder eerste weekend van september staat Rotterdam geheel in het teken van de haven tijdens de Wereldhavendagen met dit jaar als thema “MariTeam”. Loop in het weekend van 6/7/8 september over de kades en breng een bezoek aan de diverse imposante schepen of bekijk de spectaculaire demonstraties op het water en het land. Daarnaast is het ss Rotterdam dit jaar tevens weer het vertrekpunt voor alle excursies tijdens de Wereldhavendagen. Bezoek de Wereldhavendagen en kom op plekken waar je anders nooit zomaar komt!

Programma

Zowel op de kade als op het water is er genoeg te beleven. Op de website van de Wereldhavendagen staat een volledig programma van wat er tijdens deze dagen allemaal te doen is in de havenstad. Ook bij ons aan boord kun je zien wat er allemaal aan boord moest gebeuren ten tijde dat het schip nog voer. Ontdek dit allemaal tijdens de speciale Stoom & Chroom rondleiding aan boord op de volgende tijdstippen:

zaterdag 7 september: 11:00 – 12:00 uur & 13:00 – 14:00 uur

zondag 8 september: 11:00 – 12:00 uur & 13:00 – 14:00 uur

Bereikbaarheid & parkeren

Het zal tijdens de Wereldhavendagen erg druk zijn op en rondom het schip waardoor het ss Rotterdam minder goed bereikbaar is. Tijdens dit weekend is het dan ook helaas niet mogelijk om een watertaxi te reserveren, maar zij varen wel af en aan naar diverse centrumlocaties.

Wegens de opbouw van het evenement ‘Nacht van de Kaap’ dat op zaterdag 7 september plaatsvindt op de kade en aan boord van het ss Rotterdam, is het aantal parkeerplaatsen gehalveerd.

Daarom adviseren we om tijdens de Wereldhavendagen zoveel mogelijk te reizen met het openbaar vervoer.