Het ultieme jazzevent keert terug

Zimmerwax in het Theatre

7 april 2023

Zimmerwax

Op vrijdag 7 april 2023 zal het ultieme jazzevent Zimmerwax in het Theatre aan boord van het ss Rotterdam terugkeren.

Toen de Rotterdamse DJ Erwin Zimmerman jaren geleden hoorde hoe Frank Sinatra het liefst aan de bar zat met een sigaar als hij te gast was op het ss Rotterdam kon hij zijn oren niet geloven. Toen hij erachter kwam welke jazzartiesten er nog meer op het prachtige schip te gast waren geweest ontstond het briljante idee om de jazz terug te brengen met Zimmerwax in het Theatre.

Op vrijdag 7 april 2023 keert het ultieme jazzevent voor de derde keer terug aan boord van het ss Rotterdam. Een jazz optreden met muziek van Dizzy Gillespie tot James Moody, van Sarah Vaughan tot Dave Brubeck. Uiteraard kan ook Frank Sinatra niet ontbreken.

Erwin Zimmerman neemt je deze avond mee in de verhalen van de artiesten die op het schip speelden. Hij vertelt het verhaal achter het nummer van een artiest terwijl hij hun muziek draait, waarna zijn band, het roer overneemt. Het belooft absoluut wederom een nostalgische avond te worden. “Je sluit de ogen wanneer het vinyl draait en opent ze weer wanneer de band begint te spelen en wordt zo meegevoerd in de muziek en het daarbij behorende gevoel van toen”.

Na afloop van de show in het Theatre is er een afterparty in de Queens Lounge met DJ Git Hyper & JJAQ waarbij volop gedanst kan worden.

Over Erwin Zimmerman

In november 2022 werd Erwin Rotterdammer van de week. Hij vertelt in een artikel in de Havenloods ook over zijn optredens op het ss Rotterdam. “Ik werd een keertje rondgeleid door de directeur en die vertelde wat een grote namen er vroeger op het ss Rotterdam hebben opgetreden. Thuis zat ik in bad en toen kreeg ik een idee. Ik begin een plaat te draaien, vraag het publiek de ogen dicht te doen en als ze hun ogen weer opendoen speelt een band onder leiding van Benjamin Herman het nummer verder. En tussendoor vertel ik verhalen over de artiest.” Foto: Parisa Akbarzadehpoladi

Lees artikel

Tickets

Het is mogelijk om je eigen plaatsen te selecteren. We hebben voor deze avond twee type tickets beschikbaar. Tickets voor in de zaal zijn beschikbaar voor €25,00 per persoon. Tickets voor op het balkon zijn beschikbaar voor €22,50 per persoon. Het evenement vindt plaats op vrijdag 7 april en start om 19:00 uur met een eindtijd van 23:00 uur. Klik op de onderstaande button om de kaartjes te reserveren en een geslaagde avond is gegarandeerd.

Tickets

Boek een kamer op het ss Rotterdam

,