Collecting new memories

Rondleidingen
op het ss Rotterdam

Voor jong en oud

Beleef de rijke historie

Stap aan boord in het avontuur!

Rondleidingen op het ss Rotterdam

Ontdek de rijke historie, alle weetjes en bijzondere verhalen uit ruim veertig jaar roemruchte stoomvaartgeschiedenis met één van de rondleidingen. Er zijn dagelijkse rondleidingen en rondleidingen die maandelijks plaatsvinden. Met de aantrekkelijke combinatietickets kun je een rondleiding boeken i.c.m. een attractie bezoek in Rotterdam.

Dagelijkse rondleidingen

Rondleidingen

Je hebt keuze uit een rondleiding met een gids of een audiofoon. Of je kunt kiezen voor een combinatie. Hieronder vind je de verschillende mogelijkheden. Deze rondleidingen vinden dagelijks plaats. De laatste vertrektijd van een rondleiding is de duur van de rondleiding vóór de eindtijd. Bekijk ook onze maandelijkse tours of de mogelijkheden voor groepsrondleidingen.

Groepsrondleiding

Rondleiding met een gids

Wil je met een groep (max. 20 deelnemers) een persoonlijke rondleiding door het schip? Deze kunnen we voor je op maat maken! Een gids begeleidt de groep en vertelt alle wetenswaardigheden en de leukste anekdotes over het schip. Een groepsrondleiding kun je boeken in diverse talen en is uit te breiden met verschillende mogelijkheden zoals een versnapering of quiz.

Lees verder

Rondleiding voor kinderen

De Rondleiding Uitwaaien & Zwaaien is uitermate geschikt voor kinderen. Met Kapitein Kaap en zijn vrienden leren kids van alles over het schip. Beantwoord tijdens de rondleiding alle vragen en schrijf ze snel op in het Kapiteins Paspoort. Als je alles hebt ingevuld ontvang je een echt Kapiteins Diploma!

Koop tickets voor Uitwaaien & Zwaaien

Maandelijkse tours

Kunsttour of Techniektour

Tijdens deze tours word je ontvangen met koffie of thee en een lekkernij. Deze uitgebreide tours worden maandelijks georganiseerd en dien je vooraf te reserveren. Het schip heeft een lange en rijke historie. Je krijgt een indrukwekkende presentatie van een deskundige en je maakt een uitgebreide rondleiding over het schip.

Kunsttour

Mooie wandkleden, beelden, figuren, kunstzinnige glaswanden. Bewonder de diverse kunstwerken van o.a. Cuno van den Steene, Wally Elenbaas, Bram Roth, Geurt Brinkgreve en William Akkermans en hoor er van alles over van de gids. Wie waren de kunstenaars en architecten, welke materialen werden gebruikt en wat stellen de kunstwerken voor? Deze tour start met een kop koffie of thee én een zoete lekkernij in de Captains Lounge. Daarna volgt een presentatie van een werkbouwkundige.

 

Elke laatste zondag van de maand tussen 11:00 en 13:30 uur
Prijs: €19,95
Duur: ± 1,5 uur
Tour gaat door wanneer er tenminste 8 aanmeldingen zijn

Aanmelden

Techniektour

Stampend en sissend zetten de stoomturbines het machtige schip in beweging. De machinekamer is op volle toeren het pompend hart van het schip. Zeven verschillende ruimtes, zes meter onder de waterlijn en in totaal negentig meter lang. Dit alles is te bewonderen tijdens de Techniektour. Deze tour start met een kop koffie of thee én een zoete lekkernij in één van de authentieke zalen op het schip. Daarna volgt een presentatie van een werkbouwkundige.

 

Elke eerste zondag van de maand tussen 11:00 en 13:30 uur
Prijs: €19,95
Duur: ± 1,5 uur
Tour gaat door wanneer er tenminste 8 aanmeldingen zijn

Aanmelden

Combinatietickets

Voor een ultieme Rotterdam ervaring, kun je de Uitwaaien & Zwaaien rondleiding reserveren op het ss Rotterdam i.c.m. een ticket voor één van de leukste attracties in Rotterdam. Er zijn verschillende combinaties mogelijk.

Lees verder