Veelgestelde vragen

FAQ

Kom hier achter het antwoord op jouw vraag

Heb je een vraag? Kijk of het antwoord wellicht hieronder te vinden is. Op deze pagina staan de antwoorden op de meest gestelde vragen.

Algemeen

Het schip heet Rotterdam maar om duidelijk te maken dat het hier om een stoomschip gaat gebruikt men de afkorting ss. Er vaart nog steeds een cruiseschip dat ook Rotterdam heet, maar dat is een motorschip: ms Rotterdam dus.

Nee, de machinekamer is buiten gebruik. Wel is deze imposante ruimte te bezoeken met een tour. Bekijk hier onze rondleidingen.

Natuurlijk kan dat! Neem hiervoor contact op met Vrienden van stoomschip Rotterdam.

Van een kopje koffie drinken tot lunchen, dineren, overnachten, feesten, uitgaan, trouwen, evenementen organiseren, een congres houden en een tour over het schip maken.

Nee, het schip is vrij toegankelijk. Je kunt zonder entreebewijs naar de restaurants, de bar en het terras. Eenmaal aan boord kun je een rondleiding boeken om meer van het schip te zien. De zalen zijn voor besloten feesten en evenementen, maar indien vrij, eveneens te bezichtigen met een rondleiding.

Op onze nieuwspagina staan de huidige en komende activiteiten aan boord.

Ja zeker! Klik hier voor meer informatie.

Ja. Er zijn regelmatig diverse vacatures in het hotel, bij de administratie, de beveiliging, de facilitaire dienst en de restaurants. Klik hier voor alle actuele vacatures.

Het ss Rotterdam maakt vaak gebruik van stagiaires. Klik hier voor alle actuele vacatures.

In samenwerking met het Albeda Horecacollege kun je op het ss Rotterdam de praktijkopleidingen zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw en zelfstandig werkend kok volgen.

Ja, een gedeelte van het schip is toegankelijk voor mensen in een rolstoel en mindervaliden: restaurant Lido Grill, de Ocean Wine Bar en de Captains Lounge. De rondleiding is alleen beperkt toegankelijk.

Helaas is dit niet toegestaan. Alleen geleidehonden zijn welkom aan boord.

Op het ss Rotterdam geldt een rookverbod. Roken is alleen toegestaan op de buitendekken.

Op het ss Rotterdam is het mogelijk om met contant, pin, America Express, Mastercard, Visa en cadeaubonnen te betalen. Daarnaast is een extra pinautomaat aanwezig bij de uitgang op het Main Deck.

Ja, in alle publieke ruimtes, op de hotelkamers en in de meeting rooms is gratis wifi aanwezig.

Ja, deze zijn aan boord te koop. Vraag ernaar bij de hotelreceptie.

Klik hier om contact met ons op te nemen voor een opmerking of suggestie.  Er zal dan zo spoedig mogelijk contact met je worden opgenomen.

Escape Room

De escape room aan boord van het ss Rotterdam is een teambuildingsuitje vol spanning en sensatie. Lees hier de veelgestelde vragen rondom de escape room.

Lees hier verder

Hotel

De check-in is vanaf 15:00 uur en de check-out is tot 11:00 uur. Liever iets langer uitslapen? Vraag dan bij de hotelreceptie voor de mogelijkheden.

Voor het inchecken moet je een geldig identificatiedocument (paspoort, identiteitskaart of rijbewijs) meenemen. Het meebrengen van een bevestiging is niet noodzakelijk.

De hotelreceptie is geopend van 07:00 tot 23:00 uur. Buiten deze tijden kan je terecht bij de beveiliging op het Main Deck.

Nee, wij hebben geen wellness of fitness aan boord. Wij helpen je graag wel verder. Vraag bij de hotelreceptie naar de mogelijkheden. 

Natuurlijk! Klik hier om te zien wat er allemaal te beleven is aan boord voor kinderen.

Ja, neem hier contact met ons op. De kosten hiervoor bedragen €25,00 per nacht.

Kinderen van drie jaar en jonger kunnen kosteloos overnachten op het ss Rotterdam, op voorwaarde dat een eigen babybed wordt meegebracht. Indien nodig is het mogelijk om een babybed te reserveren tegen een tarief van €25,00 per nacht.

Voor het reserveren van een hotelovernachting moet je minimaal 18 jaar oud zijn.

Voer de code in bij de gewenste verblijfsdata.

Boek als WestCord Friend een verblijf in één van onze WestCord Hotels met 5% korting en geniet van alle voordelen. Klik hier voor meer informatie.

Natuurlijk! Deze kamers hebben bredere doorgangen, meer oppervlakte, de badkamer is gelijkvloers en de wastafel en het toilet zijn aangepast. De badkamer is daarnaast ook voorzien van een noodvoorziening. Klik hier om contact op te nemen voor meer informatie.

Ja zeker! Wij denken graag met jou mee om de mogelijkheden te bespreken (hier zijn mogelijk extra kosten aan verbonden). Klik hier om contact met ons op te nemen.

Ja zeker! De hotelreceptie helpt je graag verder.

Een Twin bed is een bed met twee losse matrassen, twee losse dekbedden en het bed kan uit elkaar worden geschoven. Een double is één bed met één matras en één groot dekbed.

Ja, bij de hotelreceptie kan dit kosteloos.

Neem dan zo snel mogelijk contact met de hotelreceptie op via 010 – 297 30 90.

Voor de hoogte van de toeristenbelasting verwijzen wij je door naar de website van de gemeente Rotterdam.

eten en drinken

Bekijk alle openingstijden hier.

Je kunt dineren in Lido Grill. Klik hier om te reserveren.

Ja. Klik hier voor de actuele ontbijttijden.

In het Lido Grill kun je iedere dag lunchen vanaf 12:00 uur. Klik hier voor het bekijken van de menukaart en voor het maken van een reservering.

Voor koffie kun je alle dagen terecht bij de Captains Lounge op het Main Deck. Voor een drankje of cocktail kun je terecht in de Ocean Wine Bar. Bij Lido Grill kun je terecht voor een lunch en een drankje. Het bijbehorende terras opent bij mooi weer. Klik hier voor alle actuele openingstijden.

In het Lido Grill kun je reserveren tot 30 personen. Voor groepen vanaf tien personen hanteren wij speciale menu’s en arrangementen. Bij het maken van een groepsreservering zal er gevraagd worden voor een aanbetaling. Annuleer je binnen 72 uur van je reservering, dan wordt de aanbetaling niet terug gestort.

Liever dineren met een besloten gezelschap? Vanaf 20 personen kan je hiervoor contact opnemen met de afdeling meetings & event.

Nee, het is niet mogelijk om buiten te reserveren. Als het terras geopend is kan er wel buiten plaats genomen worden.

Met zo’n prachtig uitzicht wilt iedereen graag aan het raam zitten en daarom maakt het restaurant een eigen tafelindeling. Bij aankomst kunnen wij voor je kijken of er een tafel aan het raam beschikbaar is.

Ja, een gedeelte van het terras is overdekt.

Vaak kunnen wij ook met uitzonderlijke allergieën en dieet wensen rekening houden. Neem voor de reservering contact met ons op.

Ja zeker! Voor de kinderen hebben wij een aparte menukaart. Daarnaast zijn er voor de allerkleinste kinderstoelen aanwezig.

Rondleidingen

Je kunt dagelijks een rondleiding lopen vanaf 10:00 uur. De laatste startmogelijkheid van de rondleiding is om 16:00 uur. Regelmatig zijn er ook ’s avonds rondleidingen. Klik hier voor de actuele tijden.

Een rondleiding duurt ±1,5 uur, maar het is ook afhankelijk van de gekozen rondleiding.

De Rondleiding Uitwaaien & Zwaaien is uitermate geschikt voor kinderen. Met Kapitein Kaap en zijn vrienden leren kinderen van alles over het schip.

Uitwaaien & Zwaaien is voor het grootste deel rolstoeltoegankelijk. Onze Shiphosts die over de route verspreid staan assisteren je hierbij. De rondleiding Stoom & Chroom is helaas niet rolstoeltoegankelijk.

Reservering

Heb je de reservering via de website van ss Rotterdam gemaakt, dan kan je hier contact opnemen. Heb je de reservering via een andere boekingssite gemaakt, dan verzoeken wij jou om met deze boekingssite contact op te nemen.

Dit is afhankelijk van het tarief dat geboekt is en waar de reservering is gemaakt. Heb je via ons geboekt? Neem dan voor meer informatie hier contact met ons op. Als je via een derde partij hebt geboekt, dan kan je contact opnemen met de boekingssite waar je hebt geboekt.

Ja, je kunt bij ons ook met iDEAL betalen.

Bereikbaarheid

Nou en of! Vlak voor het schip is een parkeerterrein voor bijna 600 auto’s.
Het parkeertarief is:
€3 per uur | €15 voor een dagkaart (24 uur)

Voor het betalen van de parkeerkaart kan je terecht bij de automaten op de parkeerplaats of bij de hotelreceptie. Daarnaast is het ook mogelijk om met je pinpas in en uit te rijden.

Ja zeker! Op de parkeerplaats hebben wij vier oplaadpunten.

Er is een openbare fietsenstalling tegenover het schip. Voor het bewaakstellen van je fiets kan je contact opnemen met de receptie.

Je kan op vele manieren het ss Rotterdam bereiken. Bekijk onze bereikbaarheid pagina voor de mogelijkheden.