Veelgestelde vragen

Algemeen

Het schip heet Rotterdam maar om duidelijk te maken dat het hier om een stoomschip gaat gebruikt men de afkorting ss. Er vaart nog steeds een cruiseschip dat ook Rotterdam heet, maar dat is een motorschip: ms Rotterdam dus.

Van een kopje koffie drinken tot lunchen, dineren, overnachten, feesten, uitgaan, trouwen, evenementen organiseren, een congres houden en een tour over het schip maken.

Nee, het schip is vrij toegankelijk. Je kunt zonder entreebewijs naar de restaurants, de bar en het terras. Eenmaal aan boord kun je een rondleiding boeken om meer van het schip te zien. De zalen zijn voor besloten feesten en evenementen, maar indien vrij, eveneens te bezichtigen met een rondleiding.

Ja. Er zijn regelmatig diverse vacatures in het hotel, bij de administratie, de beveiliging, de facilitaire dienst en de restaurants. Klik hier voor alle actuele vacatures.

Het ss Rotterdam maakt vaak gebruik van stagiaires. Klik hier voor alle actuele vacatures.

In samenwerking met het Albeda Horecacollege kun je op het ss Rotterdam de praktijkopleidingen zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw en zelfstandig werkend kok volgen.

Nee, de machinekamer is buiten gebruik. Wel is deze imposante ruimte te bezoeken met een tour. Bekijk hier onze rondleidingen.

Ja, een gedeelte van het schip is toegankelijk voor mensen in een rolstoel en mindervaliden: restaurant Lido Grill, de Ocean Wine Bar en de Captains Lounge. De rondleiding is alleen beperkt toegankelijk.

Helaas is dit niet toegestaan. Alleen geleidehonden zijn welkom aan boord.

Op het ss Rotterdam geldt een rookverbod. Roken is alleen toegestaan op de buitendekken.

Bij alle kassa’s op het ss Rotterdam kunt u pinnen. Daarnaast is een extra pinautomaat aanwezig bij de uitgang op het Main Deck.

Ja, in alle publieke ruimtes, op de hotelkamers en in de meeting rooms is gratis wifi aanwezig.

Ja, deze zijn aan boord te koop. Vraag ernaar bij de hotelreceptie.

Escape Room

De escape room aan boord van het ss Rotterdam is een teambuildingsuitje vol spanning en sensatie. Lees hier de veelgestelde vragen rondom de escape room.

Lees hier verder

Hotel

De check-in is vanaf 15:00 uur en de check-out is tot 11:00 uur.

Er is 24 uur per dag iemand aanwezig bij de receptie. U kunt dus ook ’s avonds laat inchecken.

Nee, wij hebben geen wellness aan boord.

Nee, aan boord hebben wij geen fitness.

eten en drinken

Bekijk alle openingstijden hier.

Je kunt dineren in Lido Grill. Klik hier om te reserveren.

In het Lido Grill kun je reserveren tot 30 personen. Voor groepen vanaf tien personen hanteren wij speciale menu’s en arrangementen.

Ja. Klik hier voor de actuele ontbijttijden.

In het Lido Restaurant kun je iedere dag lunchen vanaf 12:00 uur.

Voor koffie kun je alle dagen terecht bij de Captains Lounge op het Main Deck. Voor een drankje of cocktail kun je terecht in de Ocean Wine Bar. Bij Lido Grill kun je terecht voor een lunch en een drankje. Het bijbehorende terras opent bij mooi weer. Klik hier voor alle actuele openingstijden.

Nee, het is niet mogelijk om buiten te reserveren. Als het terras geopend is kan er wel buiten plaats genomen worden.

Ja, een gedeelte van het terras is overdekt.

Rondleidingen

Je kunt dagelijks een rondleiding lopen vanaf 10:00 uur. De laatste startmogelijkheid van de rondleiding is om 16:00 uur. Regelmatig zijn er ook ’s avonds rondleidingen. Klik hier voor de actuele tijden.

Een rondleiding duurt ±1 uur.

De Rondleiding Uitwaaien & Zwaaien is uitermate geschikt voor kinderen. Met Kapitein Kaap en zijn vrienden leren kids van alles over het schip.

Bereikbaarheid en reserveringen

Nou en of! Vlak voor het schip is een parkeerterrein voor bijna 600 auto’s.
Het parkeertarief is:
€3 per uur | €15 voor een dagkaart (24 uur)

Reservering

Ja, je kunt bij ons ook met iDEAL betalen.