Searching for new memories

Zet koers
naar het ss Rotterdam

Op weg naar het schip

Algemene gegevens

Adres

ss Rotterdam
3e Katendrechtsehoofd 25
3072 AM Rotterdam

Contactgegevens

Algemeen:
info@ssrotterdam.nl 
+31 (0)10 297 30 90

Hotel- of tafelreserveringen:
reserveringen@ssrotterdam.nl

Meetings & Events:
Bekijk de mogelijkheden hier.

Parkeren

Parkeren

Met 560 parkeerplaatsen op de kade heb je bij het ss Rotterdam altijd een plek voor de deur! In het geval van een evenement kan het voorkomen dat er minder parkeerplekken beschikbaar zijn. Parkeren kost €3 per uur of €15 per dag. Met een dagkaart kun je als hotelgast of bezoeker onbeperkt in- en uitrijden. Ook beschikt ons parkeerterrein over oplaadpunten voor elektrische voertuigen. Een reservering maken voor de parkeerplaats is niet mogelijk. 

Bereikbaarheid

Via land, over het water of met het openbaar vervoer. Het ss Rotterdam is uitstekend bereikbaar via de gebruikelijke uitvalswegen en is gelegen op Katendrecht. Nietsvermoedend rij je de hoek om en daar ligt ze! Ineens word je geconfronteerd met haar schoonheid en enorme omvang. Bekijk hier de mogelijkheden.

Met de auto

De auto is één van de beste en makkelijkste vervoersmiddelen om het ss Rotterdam te bezoeken. Vanaf de snelweg A16 rij je in 10 minuten naar ons schip. Bekijk de routebeschrijving. Ga voorbereid op pad en bekijk hier de wegwerkzaamheden en omleidingen.

Met het openbaar vervoer

Aan het begin van Katendrecht, ligt metrostation Rijnhaven. Hier komt een rechtstreekse metro (lijn D en E) vanaf het centrum (Beurs), het Centraal Station of Ahoy Rotterdam. Op metrostation Rijnhaven stap je over op stadsbus 77 met als eindhalte ‘ss Rotterdam’. De eindhalte is gelegen tegenover het ss Rotterdam.

Plan mijn reis

Met de Watertaxi

De beukende golven, het opspattende water van de Maas, de wind in je gezicht. Met een sneltreinvaart scheer je met de Watertaxi over het water naar het centrum van Rotterdam. Snel én voordelig. Volwassenen betalen €5,00 per persoon en kinderen €2,50 per kind voor een enkele reis. De watertaxi vertrekt vanaf het ponton op het B-Deck. Reserveren bij de hotelreceptie op het Main Deck is aan te raden of bel naar de Watertaxi via +31 (0)10 403 03 03.

Met de shuttle service

Stadsbus 77 gemist op metrostation Rijnhaven? Stap dan in de gratis ss Rotterdam shuttlebus. Deze pendelt van maandag t/m donderdag van 08:00-11:30 uur* en van 15:00-19:00 uur tussen metrostation Rijnhaven en het schip. Staat de shuttlebus niet op de taxistandplaats bij metrostation Rijnhaven? Bel dan de chauffeur op +31 (0)10 297 30 96.

Maandag t/m zondag: 08:00 – 19:00 uur

*De shuttle tijden kunnen afwijken i.v.m. onvoorziene omstandigheden.

 

Het ss Rotterdam is rolstoelvriendelijk

Het ss Rotterdam krijgt geregeld de vraag of het schip toegankelijk is voor rolstoelen en mensen die slecht ter been zijn. Wij kunnen hierop antwoorden dat een groot deel van het schip inderdaad toegankelijk is voor rolstoelgebruikers en mindervaliden. Rolstoelgebruikers kunnen middels loopplanken en liften alle openbare ruimtes zoals restaurant Lido Grill, de Ocean Wine Bar en de Captains Lounge goed bereiken. De rondleidingen zijn echter wel beperkt toegankelijk.

Fietsverhuur

Ga toch fietsen!

Nederlanders fietsen gemiddeld 2,9 kilometer per dag. En ook in Rotterdam is de fiets het perfecte vervoersmiddel om de stad te ontdekken. Neem de fiets eens mee op de Waterbus en fiets langs de molens van Kinderdijk of door de Hollandse Biesbosch. Je huurt er al één bij de hotelreceptie op het Main Deck vanaf €18,- voor een hele dag en na 18:00 uur voor een halve dag vanaf €13,-.

Nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte

Elke maand versturen wij verschillende nieuwsbrieven om onze gasten te informeren over de laatste ontwikkelingen aan boord van het ss Rotterdam. Wil jij op de hoogte gehouden worden? Schrijf je dan vandaag nog in voor de leisure en/of business nieuwsbrief.

Schrijf je nu in

Contactformulier

Je kunt dagelijks contact opnemen met één van onze medewerkers via het contactformulier.

Contactformulier

The start of new memories

Ontdek de sfeer