Searching for new memories

Zet koers
naar het ss Rotterdam

UPDATE: 14 OKTOBER 2020

Vanwege het heersende COVID-19 virus hanteren wij op dit moment de richtlijnen van het RIVM, de GGD en de Nederlandse Overheid. Dit houdt in dat wij sinds woensdag 14 oktober om 22:00 uur onze horecagelegenheden aan boord zullen moeten sluiten tot nader bericht. Wij blijven echter wel graag gasten verwelkomen in ons hotel aan boord. Deze hotelgasten kunnen wij uiteraard ook blijven voorzien van ontbijt, lunch en diner. Naast deze ingrijpende maatregel, zijn er natuurlijk nog meer maatregelen getroffen waar wij gasten graag over op de hoogte houden. Kijk voor meer informatie over alle maatregelen en wat wij doen voor de veiligheid aan boord op onze speciale informatiepagina.

Meer informatie

 

Op weg naar het schip

Algemene gegevens

Vanaf maandag 13 juli 2020 starten er wegwerkzaamheden aan de Posthumalaan (de straat tussen de Erasmusbrug en metrostation Rijnhaven) en de Veemstraat (op de hoek bij Hogeschool Inholland) op de Kop van Zuid. De werkzaamheden duren naar verwachting circa 6 maanden, tot half november 2020.  De afsluiting van deze belangrijke ‘verkeersader’ heeft invloed op de bereikbaarheid van het ss Rotterdam (vanuit het centrum) en vice versa. Bekijk alle omleidingen op deze pagina.

 

Adres

ss Rotterdam
3e Katendrechtsehoofd 25
3072 AM Rotterdam

info@ssrotterdam.nl 
info@ssrotterdam-events.nl

Contactgegevens

Algemeen: 010 – 297 30 90

Tafelreserveringen: 010 – 297 30 97
Kamerreserveringen: 010 – 297 30 97
Zaalreserveringen: 010 – 206 65 46

Bereikbaarheid

Met de auto

Via land, over het water of met het openbaar vervoer. Het ss Rotterdam is uitstekend bereikbaar via de gebruikelijke uitvalswegen en is gelegen op Katendrecht op de Kop van Zuid. Nietsvermoedend rij je de hoek om en daar ligt ze! Ineens word je geconfronteerd met haar schoonheid en enorme omvang. De auto is één van de beste en makkelijkste vervoersmiddelen om het ss Rotterdam te bezoeken. Vanaf de snelweg A16 rij je in 10 minuten naar ons schip. Bekijk de routebeschrijving.

 

 

Met het openbaar vervoer

Aan het begin van Katendrecht, ligt metrostation Rijnhaven. Hier komt een rechtstreekse metro (lijn D en E) vanaf het centrum (Beurs), het Centraal Station of Ahoy Rotterdam. Op metrostation Rijnhaven stap je over op stadsbus 77 met als eindhalte ‘ss Rotterdam’. De eindhalte is gelegen tegenover het ss Rotterdam.

 

Plan mijn reis

Met de Watertaxi

De beukende golven, het opspattende water van de Maas, de wind in je gezicht. Met een sneltreinvaart scheer je met de Watertaxi over het water naar het centrum van Rotterdam. Snel én voordelig. Volwassenen betalen €4,50 per persoon en kinderen €2,50 per kind voor een enkele reis. De watertaxi vertrekt vanaf het ponton op het B-Deck. Reserveren bij de hotelreceptie op het Main Deck is aan te raden of bel naar de Watertaxi via +31 (0)10 403 03 03.

Met de Waterbus

Ontdek Rotterdam en haar omliggende Maassteden met de Waterbus. Voor slechts €1,- vaar je met lijn 18 vanaf het ss Rotterdam naar Heijplaat-RDM of de voet van de Erasmusbrug. Stap hier over voor bijvoorbeeld de wereldberoemde molens van Kinderdijk, de Hollandse Biesbosch of de ‘oudste stad van Holland’: Dordrecht. Bij de hotelreceptie is een dagkaart verkrijgbaar voor slechts €13,- per persoon. Voor kinderen van 4 t/m 11 jaar en voor 65-plussers geldt een reductietarief van €9,50 per persoon. Heb je een OV-chipkaart? Dan kun je deze ook gebruiken op de waterbus. Klik op de website van de Waterbus voor de dienstregeling.

Met de shuttle service

Stadsbus 77 gemist op metrostation Rijnhaven? Stap dan in de gratis ss Rotterdam shuttlebus. Deze pendelt op vaste tijden tussen metrostation Rijnhaven en het schip. Staat de shuttlebus niet op de taxistandplaats bij metrostation Rijnhaven? Bel dan de chauffeur op +31 (0)10 297 30 96.

Omleidingen

Hieronder adviseren wij hoe het ss Rotterdam het beste te bereiken is en hoe je Rotterdam het beste kunt verlaten na een bezoek aan ons schip.

Vanuit centrum richting ss Rotterdam

Eind september 2020 – eind oktober 2020

Posthumalaan afgesloten
Omleiding via Stieltjesstraat/Rosestraat

Vanaf ss Rotterdam richting centrum

13 juli 2020 – eind oktober 2020

Posthumalaan afgesloten
Omleiding via Putselaan/Laan op Zuid

Tips

– Maak zoveel mogelijk gebruik van de watertaxi om van en naar het centrum te reizen.
– Aanreizende gasten adviseren wij gebruik te maken van de ring rond Rotterdam en de snelweg pas aan de zuidzijde van de rivier te verlaten (afslag Feijenoord (24), afslag Charlois (19) of afslag Zuidplein (19a)).
– Afreizende gasten adviseren wij Rotterdam via de zuidzijde te verlaten.

Parkeren

Parkeren

Met 580 parkeerplaatsen op de kade heb je bij het ss Rotterdam altijd een plek voor de deur! Parkeren kost €3 per uur of €15 per dag. Met een dagkaart kun je als hotelgast of bezoeker onbeperkt in- en uitrijden. Ook beschikt ons parkeerterrein over oplaadpunten voor elektrische voertuigen.

Fiets- en autoverhuur

Ga toch fietsen!

Nederlanders fietsen gemiddeld 2,9 kilometer per dag. En ook in Rotterdam is de (elektrische)fiets het perfecte vervoersmiddel om de stad te ontdekken. Neem de fiets eens mee op de Waterbus en fiets langs de molens van Kinderdijk of door de Hollandse Biesbosch. Je huurt er al één bij de hotelreceptie op het Main Deck vanaf €15,- voor een hele dag.

Smart choice

Rotterdam ontdekken, maar geen zin in een ‘standaard’ auto? Huur dan eens één van onze ss Rotterdam Smarts vanaf €45,- per dag. Je hebt de keuze uit de Smart fortwo coupé en de Smart forfour limousine. Afhalen en terugbrengen doe je op de kade vanuit de Smartbox: een omgebouwde telefooncel uit ‘ons doopjaar’: 1959.

Nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte

Elke maand versturen wij verschillende nieuwsbrieven om onze gasten te informeren over de laatste ontwikkelingen aan boord van het ss Rotterdam. Wil jij op de hoogte gehouden worden? Schrijf je dan vandaag nog in voor de leisure en/of business nieuwsbrief.

Schrijf je nu in

Contactformulier

Je kunt dagelijks contact opnemen met één van onze medewerkers via +31 (0)10 297 30 90 of vul onderstaand contactformulier in.

Contactformulier

The start of new memories

Ontdek de sfeer