Routebeschrijving

Op weg naar het schip

Adres: 3e Katendrechtsehoofd 25, 3072 AM Rotterdam

Met de auto
Navigatie-adres: Maashavenkade. Deze gaat over in 3e Katendrechtsehoofd. Het ss Rotterdam is erg goed bereikbaar met de auto. Bij de accommodatie is een groot parkeerterrein aanwezig met voldoende parkeergelegenheid. Het tarief is €3,10 per uur of €15,50 voor een dagkaart. Dit kun je contant of met pin voldoen. De in- en uitrijkaart is verkrijgbaar  bij de balie op het Main Deck. Met een dagkaart kun je als gast onbeperkt in- en uitrijden.

Vanuit Breda (A16)
1. Neem op de A16 afslag Feijenoord (afslagnummer 24).
2. Houd op de afslag links aan richting Feijenoord, en volg na de stoplichten de John F. Kennedyweg (daarna Stadionweg).
3. Volg hierna richting Feijenoord, en daarna één keer Kop van Zuid.
4. Volg verder de borden ss Rotterdam.

Vanuit Europoort (A15)
1. Neem op de A15 afslag Zuidplein/Ahoy (afslagnummer 19a).
2. Rijd de Vaanweg af en volg Zuidplein/Ahoy.
3. Volg Erasmusbrug/ss Rotterdam.
4. Volg verder de borden ss Rotterdam.

Vanuit Den Haag (A13)
1. Neem aan het eind van de A13 bij knooppunt Kleinpolderplein de A20 richting Dordrecht.
2. Neem op de A20 afslag Centrum (afslagnummer 14).
3. V0lg de Schieweg, rij steeds rechtdoor, over het Hofplein, naar en over de Erasmusbrug. Vóór de Erasmusbrug staat ss Rotterdam aangegeven.
4. Volg verder de borden ss Rotterdam. Deze route voert dwars door de stad.

Alternatieven gaan via A20 (richting Dordrecht) en A16, of via A20 (richting Hoek van Holland), A4 (Beneluxtunnel) en A15.

Vanuit Utrecht (A12)
1. Neem bij Gouda de A20 richting Rotterdam.
2. Neem bij Capelle aan den IJssel de A16 richting Dordrecht.
3. Hou rechts en neem de afslag Centrum (afslagnummer 25).
4. Rij steeds rechtdoor over de Abram van Rijckevorselweg/Maasboulevard/Boompjes tot de Erasmusbrug ziet, sla linksaf en rij over de Erasmusbrug.
5. Op de Erasmusbrug staat ss Rotterdam aangegeven.
6. Volg verder de borden ss Rotterdam.

Alternatief vanaf punt 3.
3. Hou rechts, rij over de Van Brienenoordbrug.
4. Neem ná de Van Brienenoordbrug afslag Feijenoord (afslagnummer 24).
5. Volg daarna punt 2 tot en met 4 van ‘Vanuit Breda (A16)’.

Met het openbaar vervoer vanaf Rotterdam CS
Neem metrolijn D of E richting Slinge of De Akkers. Stap uit bij halte Rijnhaven. Neem onder het metrostation bus 77 richting ss Rotterdam, uitstappen bij halte ss Rotterdam. Je kunt vanaf de metro ook lopen, duur 15-20 minuten.
Loop vanaf halte Rijnhaven richting Maashaven (een stukje in de richting van de metro meelopen) en sla op de Maashaven N.Z. rechtsaf. Wandel langs de Maashavenkade, aan het eind zie je het schip.

Shuttleservice
Om extra service te bieden, brengt onze Shuttlebus in de ochtend- en avondspits je gratis naar metrostation Rijnhaven. Staat de bus niet bij het schip of op de taxistandplaats bij het metrostation? Bel dan de chauffeur op +31 (0)10 297 30 96.

Watertaxi
De watertaxi brengt je vanaf  één van de aanlegsteigers in Rotterdam Centrum voor slechts €4,50  naar het ss Rotterdam voor een enkele reis. Voor vaartijden en tarieven van de watertaxi ga je naar: www.watertaxirotterdam.nl

Waterbus
Ontdek Rotterdam en haar omliggende Maassteden met de Waterbus. Voor slechts €1,- vaar je vanaf het ss Rotterdam naar Heijplaat-RDM of de voet van de Erasmusbrug. Stap hier over voor bijvoorbeeld de wereldberoemde molens van Kinderdijk, de Hollandse Biesbosch of de oudste stad van Holland: Dordrecht. Bij de hotelreceptie is een dagkaart verkrijgbaar voor slechts
€13,- p.p. Voor kinderen van 4 t/m 11 jaar en voor 65-plussers geldt een reductietarief van €9,50 p.p.