Collecting new memories

Rondleidingen
op het ss Rotterdam

Voor jong en oud

Beleef de rijke historie

Rondleidingen op het ss Rotterdam

Ontdek de rijke historie, alle weetjes en bijzondere verhalen uit ruim zestig jaar roemruchte stoomvaartgeschiedenis met één van de verschillende soorten rondleidingen.  Met de aantrekkelijke combinatietickets kun je een rondleiding boeken in combinatie met een attractiebezoek in Rotterdam. Lees hieronder meer over alle mogelijkheden aan boord van het ss Rotterdam!

Leerzaam en leuk!

Dagelijkse Rondleidingen

Er zijn verschillende rondleidingen aan boord van het ss Rotterdam. Je hebt keuze uit een rondleiding die je de prachtige, authentieke zalen, dekken, boeg en het stuurhuis laat zien of je kunt een rondleiding door de machinekamer doen. Uiteraard kun je deze ook met elkaar combineren. Bekijk ook onze maandelijkse rondleidingen of de mogelijkheden voor groepsrondleidingen.

Groepsrondleiding

Rondleiding met een gids

Wil je met een groep het schip ontdekken? Ontdek dan onze groepsrondleidingen met gids!  De rondleidingen kunnen we op maat voor je maken. Een gids begeleidt de groep (max. 20 deelnemers per rondleiding) en vertelt alle wetenswaardigheden en de leukste anekdotes over het schip. Onze rondleidingen zijn beschikbaar in diverse talen, zodat iedereen deze unieke ervaring kan beleven.

Ontdek het schip met ons!

Rondleiding voor kinderen

De Rondleiding Uitwaaien & Zwaaien is uitermate geschikt voor kinderen. Met Kapitein Kaap en zijn vrienden leren kids van alles over het schip. Beantwoord tijdens de rondleiding alle vragen en schrijf ze snel op in het Kapiteins Paspoort. Als je alles hebt ingevuld ontvang je een echt Kapiteins Diploma!

Voor echte kunst- of techniekliefhebbers!

Maandelijkse tours

Het schip heeft een lange en rijke historie, zowel op het gebied van kunst als op het gebied van techniek. Je krijgt een indrukwekkende presentatie van een deskundige over één van deze onderwerpen en je maakt een uitgebreide rondleiding over het schip. Tijdens deze tours word je ontvangen met koffie of thee en een lekkernij. Deze uitgebreide tours worden maandelijks georganiseerd en dien je vooraf te reserveren.

Kunsttour

Mooie wandkleden, beelden, figuren, kunstzinnige glaswanden. Bewonder de diverse kunstwerken van o.a. Cuno van den Steene, Wally Elenbaas, Bram Roth, Geurt Brinkgreve en William Akkermans en hoor er van alles over van de gids. Wie waren de kunstenaars en architecten, welke materialen werden gebruikt en wat stellen de kunstwerken voor?

Elke laatste zondag van de maand tussen 10:30 en 14:00 uur
Duur: ± 2,5 uur
Prijs: €20,75
10:30 ontvangst inclusief koffie of thee én een zoete lekkernij
Start tour 11:00
Tour gaat door wanneer er tenminste 10 aanmeldingen zijn

Koop tickets

Techniek onder de waterlijn tour

Stampend en sissend zetten de stoomturbines het machtige schip in beweging. De machinekamer is op volle toeren het pompend hart van het schip. Zeven verschillende ruimtes, zes meter onder de waterlijn en in totaal negentig meter lang. Tijdens de Techniek onder de waterlijn tour is dit alles te bewonderen en geeft een werktuigkundige een boeiende presentatie.

Elke eerste zondag van de maand tussen 10:30 en 14:00 uur
Duur: ± 2,5 uur
Prijs: €20,75
Inclusief ontvangst met koffie of thee én een zoete lekkernij
Tour gaat door wanneer er tenminste 10 aanmeldingen zijn

Koop tickets

Combinatietickets

Voor een ultieme Rotterdam ervaring, kun je de Uitwaaien & Zwaaien rondleiding reserveren op het ss Rotterdam i.c.m. een ticket voor één van de leukste attracties in Rotterdam. Er zijn verschillende combinaties mogelijk.

Lees verder