Collecting new memories

Rondleidingen
op het ss Rotterdam

UPDATE: 21 april 2021

Vanwege het heersende COVID-19 virus hanteren wij op dit moment de richtlijnen van het RIVM, de GGD en de Nederlandse Overheid. Dit houdt in dat wij sinds dinsdag 15 december o.a. onze horecagelegenheden en de rondleidingen aan boord hebben moeten sluiten in ieder geval tot nader bericht. Echter blijven wij wel graag hotelgasten verwelkomen aan boord. Onze hotelgasten kunnen wij de mogelijkheid bieden om ontbijt, lunch en diner af te laten halen bij ons restaurant Lido Grill.

Naast deze ingrijpende maatregel, zijn er natuurlijk nog meer maatregelen getroffen waar wij gasten graag over op de hoogte houden. Kijk voor meer informatie over alle maatregelen en wat wij doen voor de veiligheid aan boord op onze speciale informatiepagina.

Meer informatie

Voor jong en oud

Beleef de rijke historie

Rondleidingen op het ss Rotterdam

Ontdek de rijke historie, alle weetjes en bijzondere verhalen uit ruim veertig jaar roemruchte stoomvaartgeschiedenis met één van de rondleidingen. Er zijn dagelijkse rondleidingen en rondleidingen die maandelijks plaatsvinden. Met de aantrekkelijke combinatietickets kun je een rondleiding boeken in combinatie met een attractiebezoek in Rotterdam.

Leerzaam en leuk!

Dagelijkse Rondleidingen

Je hebt keuze uit een rondleiding met een gids of een audiofoon. Of je kunt kiezen voor een combinatie. Hieronder vind je de verschillende mogelijkheden. Deze rondleidingen vinden dagelijks plaats. De laatste vertrektijd van een 1 uur durende rondleiding is 16:00 uur en de laatste vertrektijd van een 2 uur durende rondleiding is 15:00 uur. Bekijk ook onze maandelijkse rondleidingen of de mogelijkheden voor groepsrondleidingen.

Uitwaaien & Zwaaien

Vroeger werden passagiers uitbundig uitgezwaaid en feestelijk onthaalt in Rotterdam en New York. Herbeleef deze sensatie met deze rondleiding. Middels een audiofoon wordt beschreven wat een groot cruiseschip allemaal in huis heeft en hoe het leven aan boord er vroeger uitzag. Bezoek de hooggelegen dekken, verken de boeg en de brug, neem een kijkje in het stuurhuis en spiek in de achterliggende ruimten.

 

Dagelijks tussen 10:00 en 17:00 uur (laatste startmogelijkheid 16:00 uur)
Prijs: €12,95 (kind v.a. 4 jaar: €8,-)
Duur: ± 1 uur
Ook geschikt voor rolstoelgebruikers (met een standaard breedte)
– Wegens het heersende COVID-19 virus zijn deze rondleidingen tot nader bericht niet beschikbaar
– Mondkapje verplicht

Stoom & Chroom

Ruim veertig jaar bevoer La Grande Dame de wereldzeeën. Nu is het in de machinekamer koud en stil, maar is het nog steeds een machtig gezicht om al die imposante machines bij elkaar te zien. Met een audiofoon en onder begeleiding van een shiphost leer je meer over het ingenieuze systeem van verdampers, ketels, turbines en generatoren die zorgden voor alle stoom, stroom en PK’’s aan boord.

 

Dagelijks tussen 10:00 en 17:00 uur (laatste startmogelijkheid 16:00 uur)
Prijs: €12,95 (kind v.a. 4 jaar: €8,-)
Duur: ± 1 uur
Niet geschikt voor rolstoelgebruikers
De rondleiding wordt op tijd ingeboekt in de Lynbaan Shop. Het is niet mogelijk om vooraf te reserveren
– Wegens het heersende COVID-19 virus zijn deze rondleidingen tot nader bericht niet beschikbaar
– Mondkapje verplicht

Rotterdam Compleet

Moeilijk kiezen tussen de hooggelegen dekken en de machinekamer? Ga dan voor de complete rondleiding, die je o.a. naar het oude binnenzwembad, de sportdekken, de boeg, de brug, de bijzondere zalen (indien beschikbaar) en het ingenieus ontworpen trappenhuis leidt. Door middel van een audiofoon ontdek de sfeer van toen en zie je hoe het leven aan boord vroeger was.

 

Dagelijks tussen 10:00 en 17:00 uur (laatste startmogelijkheid 15:00 uur)
Prijs: €16,50 (kind v.a. 4 jaar: €10,-)
Duur: ± 2 uur
Niet geschikt voor rolstoelgebruikers
– Wegens het heersende COVID-19 virus zijn deze rondleidingen tot nader bericht niet beschikbaar
– Mondkapje verplicht

Groepsrondleiding

Rondleiding met een gids

Wil je met een groep een persoonlijke rondleiding door het schip? Deze kunnen we voor je op maat maken! Een gids begeleidt de groep (max. 20 deelnemers per rondleiding) en vertelt alle wetenswaardigheden en de leukste anekdotes over het schip. Een groepsrondleiding kun je boeken in diverse talen en is uit te breiden met verschillende mogelijkheden zoals een versnapering of quiz.

Neem contact op

Rondleiding voor kinderen

De Rondleiding Uitwaaien & Zwaaien is uitermate geschikt voor kinderen. Met Kapitein Kaap en zijn vrienden leren kids van alles over het schip. Beantwoord tijdens de rondleiding alle vragen en schrijf ze snel op in het Kapiteins Paspoort. Als je alles hebt ingevuld ontvang je een echt Kapiteins Diploma!

Koop tickets voor Uitwaaien & Zwaaien

Voor echte kunst- of techniekliefhebbers!

Maandelijkse tours

Het schip heeft een lange en rijke historie, zowel op het gebied van kunst als op het gebied van techniek. Je krijgt een indrukwekkende presentatie van een deskundige over één van deze onderwerpen en je maakt een uitgebreide rondleiding over het schip. Tijdens deze tours word je ontvangen met koffie of thee en een lekkernij. Deze uitgebreide tours worden maandelijks georganiseerd en dien je vooraf te reserveren.

Wegens het heersende COVID-19 virus zijn deze rondleidingen tot nader bericht uitgesteld. Mochten de rondleidingen weer beschikbaar zijn, geven we dit aan op de website. 

Kunsttour

Mooie wandkleden, beelden, figuren, kunstzinnige glaswanden. Bewonder de diverse kunstwerken van o.a. Cuno van den Steene, Wally Elenbaas, Bram Roth, Geurt Brinkgreve en William Akkermans en hoor er van alles over van de gids. Wie waren de kunstenaars en architecten, welke materialen werden gebruikt en wat stellen de kunstwerken voor?

Elke laatste zondag van de maand tussen 10:30 en 13:30 uur
Duur: ± 2,5 uur
Prijs: €20,75
Inclusief ontvangst met koffie of thee én een zoete lekkernij
Tour gaat door wanneer er tenminste 8 aanmeldingen zijn

Techniek onder de waterlijn tour

Stampend en sissend zetten de stoomturbines het machtige schip in beweging. De machinekamer is op volle toeren het pompend hart van het schip. Zeven verschillende ruimtes, zes meter onder de waterlijn en in totaal negentig meter lang. Tijdens de Techniek onder de waterlijn tour is dit alles te bewonderen en geeft een werktuigkundige een boeiende presentatie.

Elke eerste zondag van de maand tussen 10:30 en 13:30 uur
Duur: ± 2,5 uur
Prijs: €20,75
Inclusief ontvangst met koffie of thee én een zoete lekkernij
Tour gaat door wanneer er tenminste 8 aanmeldingen zijn

Combinatietickets

Voor een ultieme Rotterdam ervaring, kun je de Uitwaaien & Zwaaien rondleiding reserveren op het ss Rotterdam i.c.m. een ticket voor één van de leukste attracties in Rotterdam. Er zijn verschillende combinaties mogelijk.

Lees verder