Collecting new memories

Rondleidingen
op het ss Rotterdam

Voor jong en oud

Beleef de rijke historie

Rondleidingen op het ss Rotterdam

Ontdek de rijke historie, alle weetjes en bijzondere verhalen uit ruim zestig jaar roemruchte stoomvaartgeschiedenis met één van de rondleidingen. Er zijn dagelijkse rondleidingen en rondleidingen die maandelijks plaatsvinden. Met de aantrekkelijke combinatietickets kun je een rondleiding boeken in combinatie met een attractiebezoek in Rotterdam.

Leerzaam en leuk!

Dagelijkse Rondleidingen

Je hebt keuze uit een rondleiding met een gids of een audiofoon. Of je kunt kiezen voor een combinatie. Hieronder vind je de verschillende mogelijkheden. Deze rondleidingen vinden dagelijks plaats. De laatste vertrektijd van een  ongeveer 1,5 uur durende rondleiding is 15:30 uur en de laatste vertrektijd van een 2,5 uur durende rondleiding is 14:00 uur. Bekijk ook onze maandelijkse rondleidingen of de mogelijkheden voor groepsrondleidingen.

Groepsrondleiding

Rondleiding met een gids

Wil je met een groep een persoonlijke rondleiding door het schip? Deze kunnen we voor je op maat maken! Een gids begeleidt de groep (max. 20 deelnemers per rondleiding) en vertelt alle wetenswaardigheden en de leukste anekdotes over het schip. Een groepsrondleiding kun je boeken in diverse talen en is uit te breiden met verschillende mogelijkheden zoals een versnapering of quiz.

Neem contact op

Rondleiding voor kinderen

De Rondleiding Uitwaaien & Zwaaien is uitermate geschikt voor kinderen. Met Kapitein Kaap en zijn vrienden leren kids van alles over het schip. Beantwoord tijdens de rondleiding alle vragen en schrijf ze snel op in het Kapiteins Paspoort. Als je alles hebt ingevuld ontvang je een echt Kapiteins Diploma!

Voor echte kunst- of techniekliefhebbers!

Maandelijkse tours

Het schip heeft een lange en rijke historie, zowel op het gebied van kunst als op het gebied van techniek. Je krijgt een indrukwekkende presentatie van een deskundige over één van deze onderwerpen en je maakt een uitgebreide rondleiding over het schip. Tijdens deze tours word je ontvangen met koffie of thee en een lekkernij. Deze uitgebreide tours worden maandelijks georganiseerd en dien je vooraf te reserveren.

Kunsttour

Mooie wandkleden, beelden, figuren, kunstzinnige glaswanden. Bewonder de diverse kunstwerken van o.a. Cuno van den Steene, Wally Elenbaas, Bram Roth, Geurt Brinkgreve en William Akkermans en hoor er van alles over van de gids. Wie waren de kunstenaars en architecten, welke materialen werden gebruikt en wat stellen de kunstwerken voor?

Elke laatste zondag van de maand tussen 10:30 en 14:00 uur
Duur: ± 2,5 uur
Prijs: €20,75
Inclusief ontvangst met koffie of thee én een zoete lekkernij
Tour gaat door wanneer er tenminste 10 aanmeldingen zijn

Koop tickets

Techniek onder de waterlijn tour

Stampend en sissend zetten de stoomturbines het machtige schip in beweging. De machinekamer is op volle toeren het pompend hart van het schip. Zeven verschillende ruimtes, zes meter onder de waterlijn en in totaal negentig meter lang. Tijdens de Techniek onder de waterlijn tour is dit alles te bewonderen en geeft een werktuigkundige een boeiende presentatie.

Elke eerste zondag van de maand tussen 10:30 en 14:00 uur
Duur: ± 2,5 uur
Prijs: €20,75
Inclusief ontvangst met koffie of thee én een zoete lekkernij
Tour gaat door wanneer er tenminste 10 aanmeldingen zijn

Koop tickets

Combinatietickets

Voor een ultieme Rotterdam ervaring, kun je de Uitwaaien & Zwaaien rondleiding reserveren op het ss Rotterdam i.c.m. een ticket voor één van de leukste attracties in Rotterdam. Er zijn verschillende combinaties mogelijk.

Lees verder