Ontdek Rotterdam met de watertaxi

Op een unieke manier Rotterdam ontdekken? Vanaf het schip kan je op een gemakkelijke manier de stad verkennen. Reserveer een Watertaxi en maak kennis met de hoogtepunten van Rotterdam.

Stop 56: Het ss Rotterdam

De eerste stop die we maken is op het ss Rotterdam. Op het schip is er vermaak voor jong en oud! Kom genieten van een lunch in het Lido Grill of laat je verrassen met een 4- of 5 gangendiner in de pas vernieuwde Club Room. Ook voor een borrel kan je op het ss Rotterdam terecht. Zo drink je de lekkerste wijnen in de Ocean Wine Bar en waan je je in de fifties met een heerlijke cocktail in de Captains Lounge.

Naast de restaurants aan boord van het schip is het natuurlijk ook mogelijk om de historie van het ss Rotterdam te ontdekken. Boek bijvoorbeeld de Uitwaai en Zwaai audiotour en neem een kijkje op de bovengelegen dekken, het stuurhuis en de brug. Tijdens de stoom & chroom tour ontdek je onder begeleiding van een shiphost de imposante machinekamer van het schip.

Niet genoeg tijd gehad om het schip te verkennen? Boek een overnachting aan boord en ervaar de nostalgie.

Stop 44: Hotel New York

We steken over naar de Kop van Zuid, waar het prachtige Hotel New York gevestigd is. Het voormalig hoofdkantoor van de Holland Amerika Lijnt fungeert tegenwoordig als hotel-restaurant. Bij Hotel New York geniet je van een lekkere lunch of diner of kan je overnachten in één van de 72 kamers.

Op zoek naar een culinair diner? Schuif aan bij NY Basement. Tijdens een avond uit in de NY Basement laten de verschillende menu’s je verassen of kun je zelf een menu samenstellen. Sluit de avond af met een lekkere cocktail aan de 11 meter lange bar.

Wist je dat Hotel New York en het ss Rotterdam ook een arrangement aanbieden? Herbeleef de 140-jarige historie van de Holland-Amerika Lijn en combineer een bezoek aan Hotel New York en het ss Rotterdam met het Holland-Amerika Lijn Arrangement. Tijdens dit arrangement overnacht je 1x in Hotel New York en 1x op het ss Rotterdam, inclusief uitgebreid ontbijt. Ook ontdek je het schip met de Uitwaai & Zwaai rondleiding en is een retour met de Watertaxi van en naar hotel New York inclusief.

uitzicht-euromast-hotels-rotterdam

Stop 61: Parkkade

Aan de overkant van Hotel New York stoppen we bij de Parkkade. Op een zonnige herfstdag maak je hier een wandeling langs de vele monumentale bomen en uitgestrekte gazons. Kijk uit over de Nieuwe Maas aan de zuidkant van het park, waar speciaal een heuvel is aangelegd. Trek gekregen tijdens het wandelen? Geniet bij Dudok van een goed stuk taart met een lekkere warme chocolademelk.

Op loopafstand van het park staat de hoogste uitkijktoren van Nederland, namelijk de Euromast. Binnen 30 seconde begeef je je op een hoogte van 100 meter. Drink op deze hoogte een drankje in de brasserie of stap naar buiten op het uitkijkplatform. Zoek je het liever nog iets hoger op? Stap in de Euroscoop die je in een glazen lift naar een hoogte van 185 meter brengt. Geniet van een panoramisch uitzicht op de prachtige stad Rotterdam.

Stop 47: Het centrum

De laatste stop is het centrum. Je stapt uit bij het Maritiem Museum, wat ook een bezoekje waard is. Het is mogelijk om een rondleiding te doen door de Museumhaven waar een gids je alles vertelt over de ontwikkelingen in de haven. Binnen in het museum vind je een museumcollectie die behoort tot één van de grootste maritieme collecties ter wereld.

Na een bezoekje aan het museum kun je gemakkelijk het centrum van Rotterdam verkennen. Geniet van de vele eetkraampjes in de markthal of neem plaats en ga heerlijk uit eten, bezoek de Kijk-Kubus en ontdek hoe er in deze schuine wanden gewoond kan worden. Genoeg gehad van het culturele deel van de stad? Om te winkelen kan je het beste terecht op de Lijnbaan of de welbekende Koopgoot.

Kortom, voor €5,- enkele reis ben je met de Watertaxi binnen enkele minuten op de mooiste plekken van Rotterdam!

Boek een kamer op het ss Rotterdam

,