Wie zijn wij?

ss Rotterdam

Dit voormalige vlaggenschip van de Holland-Amerika Lijn voer in 1959 op zijn eerste reis van Rotterdam naar New York. Toen het uit de vaart ging, wilde Rotterdam het graag behouden. Na eindeloze restauraties werd het geopend als hotel, meeting & events center en museum.

Het hotel heeft 254 kamers en suites, elk met een unieke vorm, inrichting en kleur. Tegenwoordig vormen de bal- en eetzalen de perfecte locatie voor meetings & events. ss Rotterdam is sinds 2013 onderdeel van WestCord Hotels. WestCord Hotels is een puur Nederlands familiebedrijf dat is opgestart op Vlieland. Na de eerste expansie op Vlieland en vervolgens naar de buureilanden Terschelling en Ameland, is in 2001 de overstap gemaakt naar de vaste wal. Inmiddels zijn er ook WestCord Hotels gevestigd in Amsterdam, Rotterdam, Delft, Leeuwarden, Groningen en Eindhoven.

 

westcord-hotel-delft

WestCord Hotels

Anders dan de naam doet vermoeden is WestCord Hotels een Nederlands familiebedrijf met haar oorsprong op Vlieland. In de jaren zestig groeide het toerisme op de Waddeneilanden en in 1968 besloot bakker Emo Westers, voor zijn 18-jarige zoon Harry, Hotel de Wadden te kopen. Het eerste WestCord Hotel.

Inmiddels behoren 17 hotels door heel Nederland tot de WestCord familie. Een deel van onze hotels opereert onder hun eigen naam en hebben de ‘soft-brand’ by WestCord, elk met een uniek verhaal en link naar onze rijke Nederlandse geschiedenis. Een voorbeeld daarvan: Hotel New York in Rotterdam, gevestigd in het voormalige hoofdkantoor van de beroemde ‘Holland-Amerika Lijn’.

WestCord Friend

Boek je verblijf bij een van onze hotels via de officiële websites van WestCord Hotels en word onze WestCord Friend!

Én omdat wij onze vrienden graag in het zonnetje zetten krijg je als je direct via onze website boekt niet alleen de Beste Prijs Garantie, maar hebben we ook een heleboel leuke dingen voor je in petto!

Word WestCord Friend

Geschiedenis

Het ss Rotterdam heeft een lange en rijke geschiedenis. ‘La Grande Dame’ is gebouwd in Rotterdam, vertrokken uit Rotterdam en nu weer helemaal terug in Rotterdam!

Lees meer over de geschiedenis