Een unieke werkplek

ss Rotterdam als
Leerwerkbedrijf

Een unieke werkplek

Het ss Rotterdam heeft Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen hoog in het vaandel staan en biedt ieder jaar maar liefst 250 scholieren en mbo-/hbo studenten een leer-werkplek. Hiermee zijn we een van de grootste leer-werkbedrijven van Nederland.

Jaarlijks worden drie stagiairs genomineerd voor de Gouden Wereld Stage Ster, de prijs voor de stagiair die zo’n verpletterende indruk heeft achtergelaten, dat het ss Rotterdam het er nóg over heeft! Eerdere winnaars zijn Charlotte Boer en Ruben Huisman.

Stage lopen op het ss Rotterdam

De mogelijkheden om stage te lopen aan boord van het schip zijn groot. Er zijn bijvoorbeeld stageplaatsen op het gebied van beveiliging, facilitaire dienstverlening, secretarieel, maintenance, marketing, horeca of toerisme.

Ook is het mogelijk een volledige opleiding aan boord van het schip te volgen: Stage Sterren op het ss Rotterdam.

Stage sterren

Een unieke praktijk opleiding tot kok of gastheer/gastvrouw

In samenwerking met het Albeda College en het ROC Zadkine wordt een complete opleiding tot kok of gastheer/gastvrouw aan geboden. In speciaal ingerichte leslokalen aan boord, leren studenten niveau 2 of 3 op eigen tempo zowel de praktijk als de theorie.

Hoe ziet deze opleiding er uit?

Het Albeda College en ROC Zadkine verzorgen deze opleiding aan boord en stippelen samen met jou een traject uit. Afhankelijk van je leeftijd, ervaring en inzet doe je gemiddeld 2 jaar over de opleiding maar het kan ook binnen een jaar afgerond worden. Je kan morgen al starten als je wilt! Je draait  14 uur per week mee op de werkvloer en volgt bijzondere workshops. 

Wat houdt de opleiding in?

Je kan twee richtingen op. Als kok niveau 2 werk je in onze restaurants het Lido Restaurant en de Club Room welke beide een open keuken hebben. Bij de opleiding van Gastheer/gastvrouw niveau 2 werk je in de bediening in onze restaurants. Als je je diploma hebt gehaald ben je Medewerker Bediening of Commis de Cuisine.

Vakanties

In overleg met je leermeester plan je vakanties in. Dat betekent dat je in de vakanties lekker door kunt draaien en in no time je opleiding af kunt ronden.

Aanmelden?

We verwachten van jou wel een optimale inzet. Daarom mag je eerst een paar dagen komen kijken of het iets voor jou is. Neem voor een kennismakingsgesprek contact op met Cynthia Offermans, Albeda College, via c.offermans@albeda.nl of 06-46863520 of met Edwin van de Velde, Zadkine, via e.vandevelde@zadkine.nl of 06-25441229 of met Harald Becker, Zadkine, via h.becker@zadkine.nl. Cynthia, Edwin en Harald, de drie docenten, staan centraal in deze opleiding. De meeste lesuren worden door hen begeleid.