Het ss Rotterdam is
Green Key gecertificeerd

Green Key certificering

Het ss Rotterdam heeft een duurzaam beleid dat er op gericht is zorgvuldig om te gaan met mens, omgeving en planeet. In de Horeca en Recreatiebranche is het mogelijk een Green Key keurmerk te behalen. Het ss Rotterdam heeft sinds 2016 de Gouden Green Key certificering. Deze is op donderdag 6 januari 2022 opnieuw aan ons toegekend.

Duurzaamheidsmaatregelen ss Rotterdam

Het ss Rotterdam heeft verschillende duurzaamheidsmaatregelen genomen, om de Gouden Green Key te behalen.

In 2014 heeft het schip een warmtepomp aan boord gehaald. Dit heeft tot gevolg dat het schip in de zomermaanden het gebruik van stadsverwarming tot nagenoeg 0 heeft gereduceerd. Dit alles draagt bij aan een significante energiebesparing. Alle grote elektromotoren aan boord worden frequentiegeregeld aangestuurd. Dit draagt bij aan energiebesparing. Tevens vervangen we de motoren wanneer nodig voor efficiëntere types.

Het schip heeft ook sinds 2020 een aangepast lichtplan, met het doel om het verbruik te verminderen. Dit project is gestart om alle vergaderzalen en kantoren te voorzien van LED panelen. De lichtopbrengst is vele malen beter wat bijdraagt aan een gezonde werkomgeving. Daarnaast draagt ook dit bij aan een energiebesparing.

Ook zijn de douches in de hotelkamers voorzien van waterbesparingen. Daarnaast bevinden zich op de parkeerplaats van het ss Rotterdam twee oplaadpunten met ieder twee aansluitingen voor elektrische voertuigen en het is voor hotelgasten ook mogelijk om elektrische fietsen gratis op te laden en elektrische scooters te huren. Bovendien maak het ss Rotterdam ook gebruik van duurzaam drukwerk.

In samenspraak met Renewi kijken we ook naar alternatieven om afval beter te scheiden en te reduceren. Daarnaast worden medewerkers intern opgevoed om afval te scheiden en het ook zo te houden.

Sinds 2020 neemt het ss Rotterdam ook deel aan de jaarlijkse Landelijke Opschoondag in maart en wereldwijde opschoonactie World Cleanup Day in september die worden georganiseerd vanuit Nederland Schoon. Het ss Rotterdam heeft dit initiatief genomen om de kade op de kop van Katendrecht schoon te houden van al het zwerfafval. Op deze manier dragen wij bij aan een beter milieu. Kom jij ons helpen of wil je meer informatie? Meld je dan aan op de website van Nederland Schoon.

Duurzaamheidsmaatregelen WestCord Hotels

WestCord Hotels zet zich proactief in om meer aan het milieu te doen dan de wet- en regelgeving verlangt. De meeste hotels hebben dan ook een Gouden Green Key certificering behaald. De afgelopen jaren heeft WestCord Hotels vele stappen genomen om het energie-, water-, afval- en linnenverbruik te reduceren. Daarnaast is WestCord Hotels diverse maatschappelijke samenwerkingen gestart en kopen zij zoveel mogelijk Food- & Beverage- en non-food producten op een duurzame wijze in.