Het ss Rotterdam is
Green Key gecertificeerd

Duurzaamheid

Het ss Rotterdam heeft een duurzaam beleid dat er op gericht is zorgvuldig om te gaan met mens, omgeving en planeet. In de Horeca en Recreatiebranche is het mogelijk een Green Key keurmerk te behalen. Het ss Rotterdam heeft sinds 2016 de Gouden Green Key certificering. Deze is op 10 januari 2020 opnieuw aan ons toegekend.

Duurzaamheidsmaatregelen ss Rotterdam

Het ss Rotterdam heeft verschillende duurzaamheidsmaatregelen genomen, om de Gouden Green Key te behalen.
Het schip heeft bijvoorbeeld een aangepast lichtplan, met het doel om het verbruik te verminderen. Ook zijn de douches in de hotelkamers voorzien van waterbesparingen. Op de parkeerplaats van het ss Rotterdam bevinden zich twee oplaadpunten met ieder twee aansluitingen voor elektrische voertuigen en het is voor hotelgasten ook mogelijk om elektrische fietsen gratis op te laden en elektrische scooters te huren. Bovendien maak het ss Rotterdam ook gebruik van duurzaam drukwerk.

WestCord Hotels is Green Key

WestCord Hotels zet zich proactief in om meer aan het milieu te doen dan de wet- en regelgeving verlangt. De meeste hotels hebben dan ook een Gouden Green Key certificering behaald. De afgelopen jaren heeft WestCord Hotels vele stappen genomen om het energie-, water-, afval- en linnenverbruik te reduceren. Daarnaast is WestCord Hotels diverse maatschappelijke samenwerkingen gestart en kopen zij zoveel mogelijk Food- & Beverage- en non-food producten op een duurzame wijze in.