Escape room

Veelgestelde vragen

Boeken en annuleren

Hoe kan ik de escape room reserveren?

De escape room is vooraf te boeken via het online reserveringssysteem op onze website: https://ssrotterdam.nl/ontdek/escape-room/. Wil je voor de dag zelf reserveren? Dan kun je telefonisch contact opnemen via 010-297 30 97 en informeren naar de beschikbaarheid.

Kan ik achteraf betalen?

Helaas is achteraf betalen niet mogelijk. Je betaalt vooraf via het reserveringssysteem met iDeal of het bedrag dient voor aankomst overgemaakt te worden.

Wat moet ik doen als de groepsgrootte wijzigt?

Voor onze escape rooms houden wij  een minimaal aantal van vier en een maximaal aantal van zes personen aan. Kom je bijvoorbeeld met vijf personen in plaats van zes? Gelieve dit telefonisch via 010-297 30 97 of per mail via restaurant@ssrotterdam.nl, door te geven. Houd je reserveringsnummer bij de hand. Escape room ss Rotterdam hanteert een prijs per koelcel waardoor de prijs, na de wijziging van het aantal personen, ongewijzigd blijft.

Kan ik mijn afspraak annuleren/verplaatsen?

Je kunt de afspraak annuleren via 010-297 30 97. Restitutie op de reeds geboekte escape room is helaas niet mogelijk. Ook het verplaatsen van een reeds geboekte escape room is helaas niet mogelijk.

Wat zijn de tarieven?

Van maandag tot en met woensdag betaal je €120,- per koelcel. Van donderdag tot en met zondag betaal je €140,- per koelcel. Deze prijzen gelden voor een minimaal aantal van vier en een maximaal aantal van acht personen. Wil je meer weten over onze combinatietickets of arrangementen? Hiervoor kun je terecht op onze website: https://ssrotterdam.nl/ontdek/escape-room/.

Spelen van de escape room

Is het spel ten alle tijden te verlaten?

Je kan op ieder moment het spel verlaten. Onze koelcel deuren gaan niet op slot. Mocht je hier nog vragen over hebben, kun je altijd contact opnemen met onze reserveringsafdeling via 010-297 30 97 of voorafgaand aan de escape room aangeven bij de spelbegeleider.

Is een mobiele telefoon toegestaan in de escape room?

Mobiele telefoons zijn niet toegestaan in onze escape rooms. Persoonlijke bezittingen, mobiele telefoons en overige waardevolle spullen zijn veilig op te bergen in onze kluisjes. Voorafgaand aan de escape room wordt je hierover ingelicht door de spelbegeleider.

Kan ik mijn (waardevolle) spullen opbergen?

Persoonlijke bezittingen, mobiele telefoons en overige waardevolle spullen zijn veilig op te bergen in onze kluisjes. Voorafgaand aan de escape room wordt je hierover ingelicht door de spelbegeleider.

Is de escape room rolstoel toegankelijk?

Helaas is de escape room niet rolstoel toegankelijk. Mocht je slecht ter been zijn of om een andere reden graag gebruik willen maken van de lift, willen wij je vragen dit aan te geven bij het reserveren. Let op: de weg naar de escape rooms bevat veel drempels en opstapjes. Houd hier rekening mee tijdens het reserveren.

Is er een stoel aanwezig in de escape room?

Mocht iemand behoefte hebben aan een stoel, willen wij je vragen dit voorafgaand aan te geven bij het reserveren. De spelbegeleider zorgt er vervolgens voor dat er een stoel in de escape room geplaatst wordt voorafgaand aan het spel.

Is er een minimum/maximum aantal spelers?

Voor onze escape rooms hanteren wij een minimum aantal van vier en een maximaal aantal van zes personen per koelcel. Let op: het spel kan alleen gespeeld worden met een minimaal aantal van vier spelers. Helaas kunnen wij geen uitzondering maken op dit minimale en maximale aantal. Dit op last van de brandweer. Daarnaast zijn wij ervan overtuigd dat dit te niet zal doen aan de spelbeleving.

Kun je de escape room spelen met claustrofobie?

Allereerst is het goed om te weten dat de deur van de escape room niet op slot gaat. Dit betekent dat u de ruimte op ieder gewenst moment kunt verlaten. Daarnaast is de kamer zeer ruim en hebben alle spelers genoeg bewegingsruimte, ook met een groep van zes personen. De gasten, die onze escape room hebben gespeeld en hebben aangegeven last te hebben van claustrofobie, geven aan onze escape room probleemloos hebben gespeeld.

Over de escape room

Wat is een escape room?

In een escape room moet je puzzels en raadsels oplossen om binnen 60 minuten uit de kamer te ontsnappen. Dit interactieve spel wordt gespeeld door een groep mensen. Door middel van samenwerken zorg jij met je team ervoor het spel binnen de tijd uit te spelen en te ontsnappen!

Is de escape room leeftijdsgebonden?

Onze escape rooms zijn speelbaar voor alle leeftijden. Let op: een speler onder de achttien jaar heeft een begeleider nodig van achttien jaar of ouder. Gelieve het aantal minderjarige spelers en begeleiders bij het reserveren te vermelden.

Is het koud in de koelcel?

Onze voormalige koelcellen zijn niet meer in gebruik. De escape rooms hebben een normale temperatuur. Toch bevinden de koelcellen zich onder het waterniveau en kan het daardoor fris zijn in de winter. Mocht je het koud krijgen, kun je gebruik maken van onze bodywarmers.

Kun je meekijken als je niet meedoet aan de escape room?

Meekijken is enkel op aanvraag mogelijk. Mocht je een aanvraag willen doen, vragen wij contact op te nemen met onze reserveringsafdeling. Zij zijn te bereiken via 010-297 30 97 of restaurant@ssrotterdam.nl.

Is de escape room moeilijk?

Onze escape room is een uitdaging. Het slagingspercentage is 40 procent. Natuurlijk is de moeilijkheidsgraad afhankelijk van het aantal escape rooms dat je hebt gespeeld en de samenwerking binnen je team.

Is de escape room eng?

De escape room heeft geen horror of thriller thema. Dit betekent dat er geen ‘enge’ elementen of schrikeffecten in onze escape rooms aanwezig zijn. Als je vooraf bij de spelbegeleider aangeeft het spelen van de escape room spannend te vinden, wordt hier rekening mee gehouden. Eventueel krijgt u dan de mogelijkheid om even een kijkje te nemen voordat u de escape room speelt.

Wat zijn onze starttijden?

Onze starttijden voor zondag tot en met woensdag: 10:15 – 12:00 – 14:00 – 16:00 – 18:00 – 20:00 uur

Onze starttijden voor donderdag tot en met zaterdag: 10:15 – 12:00 – 14:00 – 16:00– 18:00 – 20:00 –  22:00 uur.

Is het donker?

Ja, het is vrij donker in onze escape room. De escape room is zo ontworpen dat je hier geen last van hoeft te ondervinden. Mocht je het toch te donker vinden dan hebben onze spelbegeleiders hier altijd een oplossing voor.

Zijn koelcel 1 en koelcel 2 verschillend?

Wij beschikken over twee koelcellen en daarmee twee escape rooms. Deze koelcellen zijn identiek. Hierdoor is het mogelijk om met één grote groep van minimaal acht en maximaal zestien personen de escape room te spelen. Beide groepen hebben dan dezelfde starttijd.

ss Rotterdam

Waar kan ik parkeren?

Met 580 parkeerplaatsen op de kade heb je bij het ss Rotterdam altijd een plekje voor de deur! Parkeren kost €3 per uur of €15 per dag. Met een dagkaart kun je als gast 24 uur onbeperkt in- en uitrijden. Ook beschikt ons parkeerterrein over oplaadpunten voor elektrische voertuigen.

Waar op het schip moet ik me melden voor de escape room?

Op vertoon van je ticket kun je je met de groep melden bij de receptie aan boord van het schip (Main Deck). Vervolgens mag je plaatsnemen in de Captain’s Lounge (Main Deck) waar je door een van onze spelbegeleiders ontvangen zal worden.

Kan het schip nog varen?

Het schip kan (jammer genoeg) niet meer varen.

Kan ik ook een combinatieticket boeken?

Naast een boeking voor onze escape room is er de mogelijkheid om combinatietickets te boeken. De combinatietickets zijn via ons reserveringssysteem te boeken op onze website: https://ssrotterdam.nl/ontdek/escape-room/. Wij bieden de volgende combinatie’s aan:

  • 1 kopje koffie of thee met taart. Dit wordt geserveerd in de Captains Lounge op het Main Deck. Je kunt kiezen uit het dagelijks taarten assortiment van standaard twee taarten*;
  • 1-uurs borrelarrangement (onbeperkt bier, frisdrank en huiswijn) met twee borrelhapjes p.p. Dit wordt geserveerd in de Captains Lounge op het Main Deck*;
  • Culinair 3-gangen verrassingsdiner in Restaurant Club Room inclusief twee drankjes (bier, frisdrank of huiswijn). Het 3-gangen verrassingsdiner is een verrassingsdiner samengesteld door de Chef. Dit arrangement is elke dag boekbaar, op basis van beschikbaarheid, met uitzondering op maandag*;
  • Captain’s lunch (drie soorten brood met carpaccio, tonijnsalade en een kroket), inclusief één drankje in het Lido Grill*;
  • Chef’s Daily Special inclusief een drankje (bier, frisdrank of huiswijn). De Chef’s Daily Special is een verrassingshoofdgerecht ingevuld door de chef. Er is altijd een keuze tussen vlees & vis*. De Chef’s Daily wordt geserveerd in het Lido Grill;
  • Drie-gangen Chef’s menu inclusief twee drankjes (bier, frisdrank of huiswijn). Het 3-gangen Chef’s menu wordt geserveerd in het Lido Grill;

*Alle combinatietickets zijn te boeken op basis van beschikbaarheid, na het boeken zal de reserveringsafdeling contact opnemen om de reservering definitief te maken.

*Met dieetwensen en/of allergieën kan altijd rekening gehouden worden mits deze vooraf zijn doorgegeven, dit kan bijvoorbeeld wanneer wij u bellen voor het definitief maken van de reservering voor de arrangementen

Kan ik mijn arrangement annuleren of wijzigen?

Een arrangement annuleren kan via onze reserveringsafdeling. Restitutie op de reeds geboekte escape room is helaas niet mogelijk. Je krijgt de mogelijkheid om het arrangement te verplaatsen naar een andere datum. Let op: het verplaatsen van de escape room kan alleen op basis van de beschikbaarheid. Kijk voor de beschikbare data in ons online reserveringssysteem op onze website: https://ssrotterdam.nl/ontdek/escape-room/.

Wilt je jouw arrangement  wijzigen? Wij vragen dan contact op te nemen met onze reserveringsafdeling. Zij zijn telefonisch te bereiken via 010-297 30 97 of restaurant@ssrotterdam.nl.