Vier Koningsdag dit jaar koninklijk op het ss Rotterdam!

Op Koningsdag, 27 april, is het zover: De Koninklijke familie viert Koningsdag dit jaar in Rotterdam en wij vieren dit op het schip mee met verschillende feestelijke activiteiten en lekkers! Doe ook mee!

Rotterdans-je-mee?

Een van de hoogtepunten is de Rotterdans-je-mee dans met het Scapino Ballet. Tijdens de Koninklijke route vaart de Koninklijke familie langs het ss Rotterdam. Op dat moment wordt de Koningsdagdans door 250 Rotterdammers gedanst op de dekken van het schip. Lijkt het je leuk om hieraan mee te doen? Meld je dan hier aan.

Wil jij de Rotterdans leren, zodat jij de dans zo goed mogelijk kan dansen die dag? Doe dan bij het Scapino Ballet een van de Rotterdans workshops. De dansworkshops vinden plaats op verschillende plekken in de stad in aanloop naar Koningsdag. Iedereen kan zich opgeven om mee te dansen met deze vrolijke dans die is ontworpen om de Koninklijke Familie te begroeten tijdens hun vaartocht.

Zwaaien naar de Koninklijke familie vanaf het Lido Terras

Ben je niet zo’n danser? Zwaai dan vanaf het Lido Terras naar de Koninklijke familie. Het Koninklijk gezelschap vaart (ergens tussen 11:00 en 12:00 uur) langs het schip met een typisch Rotterdams vervoersmiddel, de watertaxi. Vanaf het Lido Terras heb je een geweldig en uniek uitzicht op de vaartocht van de Koninklijke vaarroute. Er worden die dag heerlijke oranje tompoucen geserveerd in het Lido Restaurant. Wanneer je een consumptie van het restaurant nuttigt heb jij exclusieve toegang tot het Lido terras. Vol is vol, dus wees op tijd!

Koninklijke Uitwaaien & Zwaaien Tour

Maak de dag éxtra speciaal met de speciale koninklijke versie van onze Uitwaaien & Zwaaien (audio)tour over het schip op deze dag! Geniet van unieke anekdotes over de tijd die verschillende leden van de koninklijke familie aan boord hebben doorgebracht, zoals de hut waar Koningin Beatrix in heeft verbleven. Ontdek de rijke historie van het schip tijdens de tour die jou naar de hooggelegen dekken, boeg, brug en het stuurhuis neemt. Maak van Koningsdag een dag om nooit te vergeten en steun tegelijkertijd Stichting Platform Katendrecht: 25% van de opbrengst van de Uitwaaien en Zwaaien tour gaat naar deze geweldige organisatie!

Parkeren bij het ss Rotterdam

Op zoek naar een parkeerplek op Koningsdag in Rotterdam? Parkeer dan bij het ss Rotterdam! Voor slechts €15,- parkeer je de hele dag op ons ruime parkeerterrein met voldoende plekken en heb je een goed uitgangspunt om te genieten van alle festiviteiten in de stad. Of kom hier natuurlijk aan boord om te dansen, zwaaien en genieten met elkaar!

Ook is het mogelijk om hier je auto te parkeren en vanaf hier de stad in te trekken om het verdere vervolg van de Koninklijke route in Rotterdam te bekijken.

Het ss Rotterdam, het ideale startpunt voor een Koninklijke dag in Rotterdam!

Boek een kamer op het ss Rotterdam

,