Connected by old memories

Ontdek ook
Hotel New York

Twee Rotterdamse iconen

ss Rotterdam en Hotel New York herenigd!

Sinds het ss Rotterdam bij WestCord Hotels hoort, zijn de twee Rotterdamse iconen na járen weer samen. Het ss Rotterdam – voormalig vlaggenschip van de Holland-Amerika Lijn (HAL) – en Hotel New York, het voormalige hoofdkantoor van de HAL. Beide hotels bevinden zich op loopafstand van elkaar en waren ooit onderdeel van de rijke en 140 jaar lange geschiedenis van de Holland-Amerika Lijn!

Hotel New York

Hotel New York is gevestigd in het voormalige hoofdkantoor van de Holland Amerika Lijn op de Kop van Zuid in Rotterdam. Waar vroeger duizenden landverhuizers vol hoop op een beter leven vertrokken naar Noord-Amerika, komen gasten tegenwoordig in een bijzondere sfeer overnachten, eten, drinken, trouwen, vergaderen en feesten. Als je Hotel New York binnenstapt, ervaar je het: hier gebeurt het. En de nostalgie is nog overal te voelen.

Hotel

Hotel New York heeft 72 bijzondere hotelkamers. Iedere kamer is uniek en heeft daarom hun eigen verhaal en daarom is iedere nacht bij Hotel New York een beleving, of je nou slaapt in een van de torenkamers, in de ruime dakterraskamer of in een van de voormalige directievertrekken. Kom deze historische en nostalgische reis ervaren.

Café-restaurant

Op de begane grond is een groot café-restaurant met 400 zitplaatsen. Hier kan men à la carte, uitgebreid of simpel, in alle prijsklassen, van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat eten. Een ware ontmoetingsplaats voor Rotterdammers en reizigers, met rondom uitzicht op de rivier met de stad aan de overkant. Hotel New York staat bekend om haar Afternoon Tea en de Oesterbar.

NY Basement

In het souterrain van Hotel New York is het restaurant NY Basement gevestigd! NY Basement is kleiner, intiemer & exclusiever dan het grotere, bestaande restaurant op de begane grond. De menukaart van NY Basement bestaat uit klassieke gerechten van de houtskoolgrill, verrassingsmenu’s van de chef en verschillende kleinere gerechten waar gasten hun eigen menu mee kunnen samenstellen. Lunchen en dineren in NY Basement is een beleving, maar dat zijn de cocktails ook.

Zalen

Hotel New York heeft een zevental zalen voor zakelijke en particuliere gezelschappen. Van vergaderingen tot feestjes en van diners tot Afternoon Teas. Ook is Hotel New York een officiële trouwlocatie. Twee zalen zijn extra speciaal: de directievertrekken op de eerste verdieping waren vroeger het domein van de directie van de Holland Amerika Lijn. De nostalgie is hier nog goed voelbaar.

Zet koers naar
Hotel New York

Searching for new memories?

Neem dan de watertaxi naar Hotel New York en ontdek het rijke verleden.

Ontdek Hotel New York

Connected by old memories

Ontdek de sfeer