Connected by old memories

Ontdek ook
Hotel New York

Twee Rotterdamse iconen

ss Rotterdam en Hotel New York herenigd!

Sinds het ss Rotterdam bij WestCord Hotels is gaan horen zijn de twee Rotterdamse iconen na járen weer samen: het ss Rotterdam – voormalig vlaggenschip van de Holland-Amerika Lijn (HAL) – en Hotel New York, het voormalige hoofdkantoor van de HAL. Beide hotels bevinden zich op loopafstand van elkaar en waren ooit onderdeel van de rijke en 140 jaar lange geschiedenis van de Holland-Amerika Lijn!

Hotel New York

Hotel New York is een eigentijds hotel en café/restaurant, op één van de mooiste locaties van Rotterdam. Hotel New York verwezenlijkt op eigen wijze de gastvrijheid en de allure van het reizen van toen. Uiterlijk heeft het voormalige hoofdkantoor van de Holland-Amerika Lijn een kosmopolitische uitstraling: een symmetrische gevelindeling met balkons, erkers, torens en versieringen; allemaal voorwaarden waaraan de meeste hotels, gebouwd rond 1880, voldeden. Hotel New York  is gelegen op een schitterend punt op de Kop van Zuid met uitzicht op de skyline van de stad, de haven en de rivier

Hotel

Hotel New York heeft 72 bijzondere hotelkamers. De kamers zijn ruim en hoog en zijn voorzien van een badkamer met toilet, douche en/of bad. Sommige kamers zijn extra speciaal: bijvoorbeeld de kamers in de twee verdiepingen tellende groene torentjes, de ruime Dakterraskamer en de nostalgische voormalige directievertrekken. Het uitzicht vanuit deze kamers is spectaculair en de grootte, inrichting en bijzondere sfeer zorgen ervoor dat een nachtje slapen een echte belevenis is.

Café-restaurant

Op de begane grond is een groot café-restaurant met 400 zitplaatsen. Hier kan men à la carte, uitgebreid of simpel, in alle prijsklassen, van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat eten. Een ware ontmoetingsplaats voor Rotterdammers en reizigers, met rondom uitzicht op de rivier met de stad aan de overkant. Hotel New York staat bekend om haar Afternoon Tea en de Oesterbar.

NY Basement

In het souterrain van Hotel New York is het restaurant NY Basement gevestigd! NY Basement is kleiner, intiemer & exclusiever dan het grotere, bestaande restaurant op de begane grond. De menukaart van NY Basement bestaat uit klassieke gerechten van de houtskoolgrill, verrassingsmenu’s van de chef en verschillende kleinere gerechten waar gasten hun eigen menu mee kunnen samenstellen. Behalve dat je heerlijk kunt lunchen en dineren in NY Basement, is er ook een 11 meter lange bar waar je een lekkere cocktail kunt bestellen.

Zalen

Hotel New York heeft zeven zalen voor zakelijke en particuliere gezelschappen. Van vergaderingen tot feestjes en van diners tot afternoon teas. Ook is Hotel New York een officiële trouwlocatie. Twee zalen zijn extra speciaal: de directievertrekken op de eerste verdieping waren vroeger het domein van de directie van de Holland Amerika Lijn. De nostalgie is hier nog goed voelbaar.

Zet koers naar
Hotel New York

Searching for new memories?

Neem dan de watertaxi naar Hotel New York en ontdek het rijke verleden.

Ontdek Hotel New York

Connected by old memories

Ontdek de sfeer