Plattegrond ss Rotterdam

“Op het ss Rotterdam kunt u heerlijk ronddwalen!”

Het stoomschip Rotterdam is voor een groot deel vrij toegankelijk. Ronddwalen over de dekken, de mooie kunst bekijken en misschien ook wel even verdwalen, maakt een bezoek extra spannend. Meer van het schip zien? Ontdek het met een rondleiding!

Het begint allemaal bij het aan boord komen. Er is een keuze. Het schip bestaat – vanzelfsprekend – uit verschillende dekken, met verschillende ingangen. Onderaan in het midden is de loopplank naar het B-deck (entree voor events). Neemt u de trap of lift naar de hoger gelegen loopplanken, dan komt u uit op het Main Deck. Het Main Deck is het middelste dek waar de receptie en de Captains Lounge zijn. Hier vindt u ook hotelkamers en meeting rooms.

Lift of monumentaal trappenhuis

Vanaf het Main Deck kunt u de lift of het centraal gesitueerde, monumentale trappenhuis nemen. Vroeger scheidde dit dubbele trappenhuis de eerste klasse en toeristenklasse. Eén trap op en u bent op het Lower Promenade Deck met hotelkamers en het Experience Centre waar u een virtuele reis kunt maken naar New York. Voor de restaurants moet u nog een dek hoger, naar het Promenade Deck. Hier zijn de Club Room en het Lido Restaurant met op de achtersteven het Lido Terras. Ook vindt u hier de Ocean Bar en een souvenirs winkel.

Nog verder naar boven, op het Upper Promenade Deck, vindt u prachtige zalen die u tijdens de tour kunt bezoeken als zij niet in gebruik zijn. Op het Boat- en Sun Deck zijn boardrooms en hotelkamers. Daarboven is het Bridge Deck met het stuurhuis, de kaartenkamer, de verblijven van de kapitein en zijn officieren en het Brugmuseum, dat u tijdens de tour kunt bezoeken. Op alle dekken ónder het Main Deck, zoals het genoemde B-deck bevinden zich onder andere zalen, personeelsvertrekken en technische ruimtes.

Plattegrond

Wilt u weten wat er precies op elk dek te vinden is? Download dan de Plattegrond van het ss Rotterdam.

 

Nieuws

  Ontdek het nieuwe grillrestaurant aan boord

  Vanaf 1 maart 2017 introduceert het Lido een nieuw concept: Lido Grill.  Hét grillrestaurant van Rotterdam waar je kunt genieten van diverse gerechten die zijn bereid in een speciale houtskooloven. De chef van het grillrestaurant heeft ee...
  Lees meer...
Naar het nieuws

Locatie

HOE KOM IK BIJ HET SS ROTTERDAM?

Bezoekadres ss Rotterdam:
3e Katendrechtsehoofd 25, 3072 AM Rotterdam.

Het ss Rotterdam is goed bereikbaar met de auto en met het openbaar vervoer, zowel over land en over water. Het parkeerterrein naast het schip biedt plaats aan 580 auto's.
Routeplanner

Agenda

 • 31/3

  Pianobar – 31 maart

  Op vrijdagavond 31 maart wordt de Captains Lounge van 21:00 tot 01:00 uur omgetoverd tot een echte pianobar. Maaike den Dunnen zal… Lees meer

  - 21:00 - 01:00
  - Captains Lounge
 • 31/3

  Live muziek Club Room – 31 maart

  Op vrijdagavond 31 maart omlijst Baer Traa de Club Room met live achtergrondmuziek. U kunt tijdens uw diner genieten van de sfeervolle live… Lees meer

  - 18:30 - 22:30
  - Club Room
Complete agenda