Rotterdam biedt musea met zeer uiteenlopende collecties en exposities: van moderne kunst tot historische vondsten, van architectuur tot fotografie en van historische schepen tot exotische dieren. Ook zijn er tal van interessante galeries op meerdere locaties in de stad. Het gebied rond het Museumpark, in hartje stad, is bijzonder rijk aan musea. Heerlijk een dagje uit met een overnachting in aan boord van het ss Rotterdam!

“Heerlijk er even tussen uit met een bezoek aan een Museum in Rotterdam en het ss Rotterdam!”

Het ss Rotterdam

Genieten en beleven doet u aan boord van het ss Rotterdam. Als voormalig stoomschip van de Holland-Amerika Lijn heeft het ss Rotterdam over alle wereldzeeën gevaren. Ontdek de vele verhalen van La Grande Dame  en geniet van de authentieke ruimtes. Het ss Rotterdam ligt voorgoed aangemeerd in Rotterdam en is makkelijk bereikbaar bovendien is het vrij toegankelijk voor iedereen.

Alle 576 originele ”hutten” van het ss Rotterdam zijn opnieuw gestyled tot 254 moderne hotelkamers, ingericht in de designsfeer van de jaren ‘50. Afhankelijk van de indeling en de locatie op het schip zijn de kamers onderverdeeld in 6 verschillende types. De hotelkamers bevinden zich op de dekken ”Lower Promenade Deck”, ”Maindeck”, ”B-Deck” en het ”A-Deck”. Daarnaast zijn er op het ”Boat” en ”Sundeck” nog een aantal bijzondere en luxe suites. De hotelkamers zijn allemaal verschillend van vorm, inrichting en kleur.

De kamers van het ss Rotterdam zijn geschikt voor een verblijf met 1 tot 4 personen en beschikken over een ruim tweepersoons bed, zit- en werkgelegenheid, een bureau, wifi, flatscreen TV en klimaatbehandeling.

Culinair genieten

Het ss Rotterdam is een prachtig hotel met twee restaurants; het Lido Restaurant en de Club Room.

In de Club Room is een intieme sfeer goed voelbaar. Vroeger werd dit ook wel de ”huiskamer” aan boord genoemd. Hier hangen nog vele originele kunstwerken aan de muren waar u absoluut geen oog vanaf kunt houden, tot het eten komt! Misschien zit u dan wel aan de ”Captains Table” en geniet u van een extra bijzondere avond.

Het grote Lido Restaurant kent een lage drempel met een warme en vrolijke uitstraling, waar de hele dag geproefd kan worden van veel lekkers. Bij stralend weer is het goed toeven op het aangrenzende terras; een buitendek met prachtig uitzicht over Rotterdam!

Bereikbaarheid ss Rotterdam

Het ss Rotterdam beschikt over een eigen parkeerterrein voor de deur. U kunt een dagkaart voor €15,- kopen. Hiermee kunt u in en uitrijden. Daarnaast stoppen lijnbus 77 en de watertaxi bij het schip. Metrostation Rijnhaven is op 10 minuten lopen maar als hotelgast kunt u gebruik maken van onze shuttleservice!

Reserveren

Boek nu de beste prijs online voor een overnachting in een bijzonder hotel of neem contact met de afdeling reserveringen@ssrotterdam.nl voor meer informatie over de mogelijkheden of bel +31 (0)10 297 30 90.

Museum Rotterdam

 

Nieuws

    Proef de nieuwe gerechten van Lido Grill

    Restaurant Lido Grill, gelegen op het Promenade Deck aan boord van het ss Rotterdam, presenteert je graag de nieuwe menukaart. Aan deze nieuwe menukaart is een aantal nieuwe gerechten toegevoegd. Nieuwe gerechten Op de nieuwe menukaart ...
    Lees meer...
Naar het nieuws

Locatie

HOE KOM IK BIJ HET SS ROTTERDAM?

Bezoekadres ss Rotterdam:
3e Katendrechtsehoofd 25, 3072 AM Rotterdam.

Het ss Rotterdam is goed bereikbaar met de auto en met het openbaar vervoer, zowel over land en over water. Het parkeerterrein naast het schip biedt plaats aan 580 auto's.
Routeplanner

Agenda

Complete agenda