Keukenbrigade

Restaurant Club Room

Onze keukenbrigade zet elke gast graag in het zonnetje tijdens een culinair diner in Restaurant Club Room. Maar wie zijn de mensen die het diner (voor)bereiden en wie zie je nou eigenlijk in het restaurant lopen? Maak elke week kennis met één van onze collega’s in “Maak kennis met…”. 

Naam:       Pascal Troost 

Functie:   Chef kok            

Leeftijd:   29

Hoe lang werk je al bij Restaurant Club Room?

Ik werk er nu bijna 6 jaar.

 

Wat heb je gedaan voordat je bij Restaurant Club Room kwam werken?

Ik heb gewerkt bij verschillende hotels en restaurants in en om Rotterdam en ik heb stage gelopen bij Restaurant Latour* in Huis ter Duin te Noordwijk.

 

Wat maakt het werken in Restaurant Club Room zo leuk?

Als chef kok heb ik de vrijheid om mijn creativiteit de vrije loop te laten nemen en hiermee nieuwe ideeën uit te werken en te proberen.

 

Hoe ziet een werkdag van jou eruit?

Meestal ben ik rond 11:00 uur aanwezig en na een kopje koffie, probeer ik eerst de administratie bij te werken en afspraken met andere afdelingen en leveranciers af te handelen. Hierna duik ik de keuken in voor de Mise en Place tot ongeveer 16:000 uur en is het tijd om de keuken schoon te maken en met de koks te gaan eten. Om 18:00 uur gaat het restaurant open en draai ik mee in de keuken of aan de pass om borden op te maken en de controle te handhaven.

 

Wat is een moment dat je nooit meer vergeet?  

Toen ik chef werd, kreeg ik bijna direct de vraag of ik voor een groep van 140 personen die allemaal in de Horeca werken, wilde koken in samenwerking met onze Meeting & Events afdeling. Na een lange week van voorbereiding, is dit diner naar verwachting meegegaan en kijk in nog steeds met vol trots terug op wat we toen hebben neergezet.

 

Wat is jouw favoriete gerecht in Restaurant Club Room?

Op dit moment is het kreeft voorgerecht een van mijn favoriete gerechten, door de combinaties in smaken en de mooie opmaak.

 

Wat maakt Restaurant Club Room in jouw ogen zo uniek?

Gasten die in Restaurant Club Room komen dineren, wanen zich terug in de jaren ’50 door de ambiance en de kunstobjecten die te vinden zijn. Hiernaast wordt de gast, door het samenvoegen van smaken en ingrediënten, meegenomen in een reis over de wereld, wat de reizen van het ss Rotterdam nabootst.

Maak hier kennis met de rest van de brigade