Het schip ontdekken met een rondleiding

Wie nieuwsgierig is naar het ss Rotterdam kan zomaar aan boord komen en rondneuzen op bijvoorbeeld het ”Promenade Deck” waar de Lynbaan Shop zit en de restaurants te vinden zijn. Of op het ‘Main Deck’ een bezoek brengen aan de Captains Lounge voor een heerlijke kop barista koffie. Wedden dat u méér wilt zien? Dat kan met een rondleiding.

Rondleiding naar de brug en de machinekamer | dagelijks

Bezoek de boeg, de brug en de machinekamer met de Compleet Rondleiding. Deze rondleiding laat u een groot deel van het schip zien. De Compleet Rondleiding duurt ongeveer twee uur. Ondertussen kunt u uiteraard lunchen of een kop koffie drinken. Deze rondleiding is dagelijks tussen 10:00 en 17:00 uur. De laatste Compleet Rondleiding start om 14:55 uur, zodat u genoeg tijd heeft om het schip te ontdekken. Tickets zijn aan boord verkrijgbaar. Reserveren is niet nodig. Lees meer over de Rotterdam Compleet Rondleiding.

U kunt ook voor een deel van de rondleiding kiezen. Met de Uitwaaien & Zwaaien Rondleiding (duurt ongeveer een uur) bezoekt u onder andere de boeg en de brug. De Stoom & Chroom Rondleiding (duurt ongeveer een uur) is de rondleiding door de machinekamer, het epicentrum van het schip. Lees meer over de Uitwaaien & Zwaaien Rondleiding en de Stoom & Chroom Rondleiding. Bij beide zelfstandige rondleidingen kunt u tot 15:55 uur starten aangezien u ongeveer een uur bezig bent.

Als ruimtes aan boord verhuurd zijn, dan zijn deze niet toegankelijk. Zijn de ruimtes vrij, dan is dit een extra bij de rondleiding.

Rondleiding voor kinderen

De Uitwaaien & Zwaaien Rondleiding is uitermate geschikt voor kinderen. Ze ontvangen het Kleine Kapiteinspaspoort vol met vragen en leuke opdrachten. Onderweg kunnen ze ook de morse code leren of een spelletje Shuffleboard spelen.

Tickets

Tickets voor de verschillende rondleidingen zijn verkrijgbaar aan boord van het ss Rotterdam. Wilt u van te voren alvast uw tickets kopen? Koop dan uw tickets via kaartjes.nl door middel van de onderstaande link:

Kunsttour

Wie geïnteresseerd is in de kunst aan boord van het ss Rotterdam kan met een speciale rondleiding daar alles over te weten komen. Tijdens de Kunsttour krijgt u een presentatie onder het genot van een kopje koffie of thee en wat lekkers. Vervolgens wordt u door een deskundige rondgeleid langs alle interessante items aan boord. Lees meer over de Kunsttour.

Rondleiding voor groepen

Wilt u met een groep het schip ontdekken boek dan een gids. De gids zal u rondleiden en alles over het schip vertellen. Kijk hier voor meer informatie over groepsrondleidingen.

Mogelijkheden

Dagelijkse rondleidingen individueel of met gids:

Rotterdam Compleet Rondleiding | 2 uur
Bezoek de brug en de machinekamer

Uitwaaien & Zwaaien Rondleiding | 1 uur
Bezoek de brug

Stoom & Chroom Rondleiding | 1 uur
Bezoek de machinekamer

Kunsttour | 2 uur
Presentatie en rondleiding

 

Voor Kids:
Met Kapitein Kaap en zijn vrienden leren kids van alles over het schip. Beantwoord tijdens de Uitwaaien & Zwaaien Rondleiding alle vragen en schrijf de antwoorden snel op in het Kapiteins Paspoort. Als je alles hebt ingevuld ontvang je een echt Kapiteins Diploma.

Trek gekregen? In het Lido Restaurant serveren we de lekkerste kindergerechten en daar is ook een leuke Kapitein Kaap speelhoek.