Het schip ontdekken met een rondleiding

Wie nieuwsgierig is naar het ss Rotterdam kan zomaar rondneuzen op het ”Promenade Deck” bijvoorbeeld in de Lynbaan Shop of een bezoek brengen aan het restaurant voor een heerlijke kop koffie. Wedden dat u méér wilt zien? Dat kan met een rondleiding. Lees hieronder meer over de rondleidingen.

Rondleiding naar de brug en de machinekamer | dagelijks

Bezoek de boeg, de brug en de machinekamer met de Rotterdam Compleet Tour. Deze rondleiding laat u een groot deel van het schip zien.  Deze complete rondleiding duurt ongeveer 1.5 uur. Ondertussen kunt u uiteraard lunchen of een kop koffie drinken. Deze rondleiding is dagelijks tussen 10:00 en 17:00 uur. Tickets zijn aan boord verkrijgbaar. Reserveren is niet nodig. Lees meer over de Rotterdam Compleet Tour.

U kunt ook voor een deel van de rondleiding kiezen. Met de Uitwaaien & Zwaaien Tour (duurt ongeveer een uur) bezoekt u onder andere de boeg en de brug. De Stoom & Chroom Tour (duurt ongeveer een uur) is de rondleiding door de machinekamer, het episch centrum van het schip.  Lees meer over de Uitwaaien & Zwaaien Tour en de Stoom & Chroom Tour.

Rondleiding voor kinderen

De Uitwaaien & Zwaaien Tour is uitermate geschikt voor kinderen. Ze ontvangen het Kleine Kapiteinspaspoort vol met vragen en leuke opdrachten. Onderweg kunnen ze ook de morse code leren of een spelletje Shuffleboard spelen.

Kunst en Techniek Arrangement

Wie geïnteresseerd is in kunst of techniek kan met een Arrangement alles te weten komen. Tijdens het Kunst Arrangement of  Techniek Arrangement krijgt u presentatie onder het genot van een kopje koffie en thee en wat lekkers. Vervolgens wordt u door een deskundige rondgeleid langs alle interessante items aan boord. Lees meer over het Kunst Arrangement en Techniek Arrangement.

Rondleiding voor groepen

Wilt u met een groep het schip ontdekken boek dan een gids. De gids zal u rondleiden en alles over het schip vertellen. Kijk hier voor meer informatie over groepsrondleidingen. 

Mogelijkheden

Dagelijkse rondleidingen individueel of met gids:

Rotterdam Compleet Tour | 2 uur
bezoek de brug en de machinekamer

Uitwaaien & Zwaaien Tour | 1 uur
bezoek de brug

Stoom & Chroom Tour | 1 uur
bezoek de machinekamer

Arrangementen:

Kunst Arrangement | 2 uur
presentatie en rondleiding

Techniek Arrangement | 2 uur
presentatie en rondleiding

Voor Kids:
Met Kapitein Kaap en zijn vrienden leren kids van alles over het schip. Beantwoord tijdens de Uitwaaien & Zwaaien rondleiding alle vragen en schrijf ze snel op in het Kapiteins Paspoort en als je alles hebt ingevuld ontvang je een echt Kapiteins Diploma.

Trek gekregen? In het Lido serveren we de lekkerste kindergerechten en daar is ook een leuke Kapitein Kaap speelhoek.

 

 

Nieuws

  Operadagen Rotterdam

  Bezoek het ss Rotterdam tijdens de Operadagen Rotterdam en ontdek de vele verhalen van La Grande Dame tijdens een luxe overnachting, heerlijk ontbijt, inspirerende rondleiding en een toegangskaart voor 2 voorstellingen tijdens de Rotterdamse Operadagen. De 9e editie vindt plaats van 17 t/m 25 mei en dit jaar vormt broederschap de rode draad van het festival.

Naar het nieuws

Locatie

HOE KOM IK BIJ HET SCHIP?

Bezoekadres: 3e Katendrechtsehoofd 25, 3072 AM Rotterdam.

Het ss Rotterdam is goed bereikbaar met de auto en met het openbaar vervoer, zowel over land en over water. Het parkeerterrein naast het schip biedt plaats aan 580 auto's.
Routeplanner

Agenda

 • 26/4

  Koningsdag 2014

  Het ss Rotterdam heeft een rijke Koninklijke historie! Koningin Juliana verrichtte in 1958 de doop, kroonprinses Beatrix was aan boord… Lees meer

 • 27/4

  Kunsttour

  Mooie wandkleden, beelden, figuren en kunstzinnige glaswanden. Wie waren de kunstenaars en architecten, welke materialen werden gebruikt en wat stellen de… Lees meer

Complete agenda