Het schip ontdekken met een rondleiding

Wie nieuwsgierig is naar het ss Rotterdam kan zomaar aan boord komen en rondneuzen op bijvoorbeeld het ”Promenade Deck” waar de Lynbaanshop zit en de restaurants te vinden zijn. Of op het ‘Main Deck’ een bezoek brengen aan de Captains Lounge voor een heerlijke kop barista koffie. Wedden dat u méér wilt zien? Dat kan met een rondleiding. Lees hieronder meer over rondleidingen.

Rondleiding naar de brug en de machinekamer | dagelijks

Bezoek de boeg, de brug en de machinekamer met de Rotterdam Compleet Tour. Deze rondleiding laat u een groot deel van het schip zien.  Deze complete rondleiding duurt ongeveer 1.5 uur. Ondertussen kunt u uiteraard lunchen of een kop koffie drinken. Deze rondleiding is dagelijks tussen 10:00 en 17:00 uur. Tickets zijn aan boord verkrijgbaar. Reserveren is niet nodig. Lees meer over de Rotterdam Compleet Tour.

U kunt ook voor een deel van de rondleiding kiezen. Met de Uitwaaien & Zwaaien Tour (duurt ongeveer een uur) bezoekt u onder andere de boeg en de brug. De Stoom & Chroom Tour (duurt ongeveer een uur) is de rondleiding door de machinekamer, het epicentrum van het schip.  Lees meer over de Uitwaaien & Zwaaien Tour en de Stoom & Chroom Tour.

Als zalen aan boord verhuurd zijn, dan zijn deze niet toegankelijk. Zijn de zalen vrij, dan is dit een extra bij de rondleiding.

Rondleiding voor kinderen

De Uitwaaien & Zwaaien Tour is uitermate geschikt voor kinderen. Ze ontvangen het Kleine Kapiteinspaspoort vol met vragen en leuke opdrachten. Onderweg kunnen ze ook de morse code leren of een spelletje Shuffleboard spelen.

Kunst – of Techniek Arrangement

Wie geïnteresseerd is in de kunst of de techniek op het ss Rotterdam kan met een arrangement daar alles over te weten komen. Tijdens het Kunst – of Techniek Arrangement krijgt u een presentatie onder het genot van een kopje koffie of thee en wat lekkers. Vervolgens wordt u door een deskundige rondgeleid langs alle interessante items aan boord. Lees meer over het Kunst Arrangement en Techniek Arrangement.

Rondleiding voor groepen

Wilt u met een groep het schip ontdekken boek dan een gids. De gids zal u rondleiden en alles over het schip vertellen. Kijk hier voor meer informatie over groepsrondleidingen. 

Mogelijkheden

Dagelijkse rondleidingen individueel of met gids:

Rotterdam Compleet Tour | 2 uur
bezoek de brug en de machinekamer

Uitwaaien & Zwaaien Tour | 1 uur
bezoek de brug

Stoom & Chroom Tour | 1 uur
bezoek de machinekamer

Arrangementen:

Kunst Arrangement | 2 uur
presentatie en rondleiding

Techniek Arrangement | 2 uur
presentatie en rondleiding

Voor Kids:
Met Kapitein Kaap en zijn vrienden leren kids van alles over het schip. Beantwoord tijdens de Uitwaaien & Zwaaien rondleiding alle vragen en schrijf ze snel op in het Kapiteins Paspoort en als je alles hebt ingevuld ontvang je een echt Kapiteins Diploma.

Trek gekregen? In het Lido serveren we de lekkerste kindergerechten en daar is ook een leuke Kapitein Kaap speelhoek.