ss Rotterdam

Wat kan je doen aan boord

Ontdek het schip!

Het ss Rotterdam is een historisch schip dat zowel jong als oud uitnodigt om zijn rijke verleden te ontdekken. Met meer dan zestig jaar maritieme geschiedenis valt er aan boord veel te beleven, van interessante rondleidingen tot spannende escape rooms.

Er zijn diverse rondleidingen beschikbaar die je meenemen door de indrukwekkende authentieke zalen, dekken, de boeg en het stuurhuis. Daarnaast kun je kiezen voor een bezoek aan de machinekamer, waar je het ingenieuze systeem van turbines en ketels leert kennen.
Een populaire optie is de “Uitzwaaien & Zwaaien”-tour, waarin met een audiofoon wordt vertelt hoe het leven aan boord vroeger was.

Voor techniek- en kunstliefhebbers is er de “Stoom & Chroom”-tour, waarbij je meer leert over het indrukwekkende technische vernuft van het schip. Kun je niet kiezen tussen de machinekamer of de dekken? Dan is de complete rondleiding de perfecte oplossing.

Ben je met familie of vrienden die geen Nederlands spreken? Geen probleem! Wij bieden onze audiotours ook aan in het Frans, Duits en Engels. Zo kan iedereen volop genieten van de rijke geschiedenis en spannende verhalen van het ss Rotterdam, ongeacht de taal die ze spreken.

Ook worden er maandelijks uitgebreide kunst- en techniekrondleidingen georganiseerd, waarbij je wordt verwelkomd met koffie of thee en een lekkernij. Deze exclusieve tours moeten wel vooraf worden gereserveerd.

Bekijk onze rondleidingen

Voor avonturiers zijn er ook escape rooms. In “Diepzeebedrog” probeer je te ontsnappen uit een oude koelcel, terwijl je de kwaadaardige plannen van Kapitein Manus Goudkamp probeert te voorkomen. In de “Metro”-escape room staat de tijdsdruk centraal: je moet de boot halen, maar eerst nog de metro zien te bereiken zodat je de reis van je leven kunt maken. Lukt het om binnen 60 minuten te ontsnappen?

Boek een Escape Room

Of je nu kiest voor een rondleiding of de spanning van een escape room, het ss Rotterdam biedt voor ieder wat wils.