Bereikbaarheid ss Rotterdam

In de zomer van 2017 wordt gestart met een grootschalige renovatie van de Maastunnel. Hierdoor wordt de Maastunnel tot en met de zomer van 2019 afgesloten van Noord naar Zuid. In 2016 wordt al gestart met de voorbereidingen, waardoor er extra afsluitingen zijn. Houdt u bij bezoek aan het ss Rotterdam rekening met eventuele omleidingen en extra reistijd. Wij houden u middels deze pagina op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Met de auto

Het ss Rotterdam is zeer goed bereikbaar met de auto. Het adres is 3e Katendrechtsehoofd 25 te Rotterdam.
Bekijk hier de routebeschrijving ss Rotterdam.

Indien het adres 3e Katendrechtsehoofd door het navigatiesysteem niet wordt gevonden, kunt u het beste Maashavenkade (nr. 221) invoeren.

Parkeren

Er is voldoende parkeergelegenheid op ons eigen parkeerterrein. Tarief: €3,- per uur of €15,- voor een dagkaart.
Betalen kan contant of met pin. Dagkaarten waarmee gasten onbeperkt in en uit kunnen rijden zijn verkrijgbaar bij de receptie op het ”Main Deck”.

Openbaar Vervoer

Bus 77 stopt vlak voor het schip.

Vanaf het Centraal Station Rotterdam:

 1. Neem metrolijn D of E richting Slinge of De Akkers
 2. Stap uit bij halte Rijnhaven.
 3. Neem onder het metrostation bus 77 richting ss Rotterdam, uitstappen bij halte ss Rotterdam.

U kunt vanaf de metro ook lopen, duur 15-20 minuten. Loop vanaf halte Rijnhaven richting Maashaven (een stukje in de richting van de metro meelopen) en sla op de Maashaven N.Z. rechtsaf. Wandel langs de Maashavenkade, aan het eind ziet u het schip. Let op: u kunt alleen van de metro gebruik maken met een OV-chipkaart (zie voor meer info www.ret.nl).

OVMiles

Reist u met de RET? Spaar dan voor korting op leuke attracties met OVMiles. U kunt zich gratis aanmelden voor dit spaarprogramma. Elke kilometer die u reist met de RET staat gelijk aan 1 mile.


Plan mijn reis

 

Shuttle Service

Het ss Rotterdam is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Onze gratis Shuttle brengt u desgewenst naar het metrostation Rijnhaven of vica versa. Deze gratis shuttle pendelt op vaste tijden. Indien de shuttle niet aanwezig is op de taxistandplaats bij het metrostation, kunt u contact opnemen met de chauffeur op +31 (0)10 297 30 96. U dient rekening te houden met een mogelijke reistijd van ongeveer 10 minuten.

Bekijk de dienstregeling

Watertaxi Rotterdam

U kunt dagelijks tussen 09:00 en 00:00 uur met de Watertaxi naar het ss Rotterdam en van het ss Rotterdam naar één van de 21 andere centrumlocaties vervoerd worden tegen een gereduceerd tarief van €4,50 p.p. en €2,25 p.k. voor een enkele reis. De Watertaxi vertrekt vanaf het nieuwe ponton op het B-Deck.
Reserveren voor de Watertaxi is aan te raden en kan bij de hotelreceptie op het Main Deck of door te bellen met de Watertaxi via +31 (0)10 403 03 03.

Watertaxi centrumlocaties

Waterbus

Cruise door de waterrijke omgeving van Rotterdam met de Waterbus naar bijvoorbeeld de Drechtsteden.
Aan boord is bij de hotelreceptie een dagkaart verkrijgbaar voor slechts €13,00 p.p.Voor kinderen van 4 t/m 11 jaar en voor 65-plussers geldt een reductietarief van €9,50 p.p. De Waterbus vertrekt vanaf het Willemsplein (naast de Spido). Hier kunt u komen met de Aqualiner, die u vanaf Katendrecht voor €1,- over brengt.

Fiets huren

Ook is het mogelijk om fietsen te huren. Kijk hier voor meer informatie.

Autoverhuur

Op de kade van het ss Rotterdam staan gloednieuwe ss Rotterdam Smart auto’s die beschikbaar zijn voor 9V7A2025dagverhuur. De auto’s worden aangeboden door smarthuren.nl en zijn perfect om door de stad mee te rijden. Zo zijn er twee verschillende uitvoeringen van deze auto, de Smart fortwo coupé en de Smart forfour limousine.

Op de kade staat een echte omgebouwde telefooncel uit 1959, ook wel de Smartbox genoemd, waarin middels een beeldscherm alles op afstand geregeld kan worden om een auto te huren. Zo kan de auto van maandag t/m zaterdag van 07:00 uur tot 22:00 uur opgehaald worden, maar kan de auto wel 24 uur per dag teruggebracht worden.

Bekijk alle tarieven en voorwaarden m.b.t. de autoverhuur in Rotterdam.

Aanmeren

Het is toegestaan aan te meren bij de steiger achter het ss Rotterdam om iemand af te zetten, mits de Watertaxi niet gehinderd wordt. Dit geldt ook voor het nieuwe ponton aan stuurboordzijde van het schip. Voor langere tijd aanleggen is alleen toegestaan in overleg.

 

Nieuws

  Ontdek het nieuwe grillrestaurant aan boord

  Vanaf 1 maart 2017 introduceert het Lido een nieuw concept: Lido Grill.  Hét grillrestaurant van Rotterdam waar je kunt genieten van diverse gerechten die zijn bereid in een speciale houtskooloven. De chef van het grillrestaurant heeft ee...
  Lees meer...
Naar het nieuws

Locatie

HOE KOM IK BIJ HET SS ROTTERDAM?

Bezoekadres ss Rotterdam:
3e Katendrechtsehoofd 25, 3072 AM Rotterdam.

Het ss Rotterdam is goed bereikbaar met de auto en met het openbaar vervoer, zowel over land en over water. Het parkeerterrein naast het schip biedt plaats aan 580 auto's.
Routeplanner

Agenda

 • 24/3

  Pianobar – 24 maart

  Op vrijdagavond 24 maart wordt de Captains Lounge van 21:00 tot 01:00 uur omgetoverd tot een echte pianobar. Pianist Frank… Lees meer

  - 21:00 - 01:00
  - Captains Lounge
 • 24/3

  Live muziek Club Room – 24 maart

  Op vrijdagavond 24 maart omlijst een pianist de Club Room van live achtergrondmuziek. U kunt tijdens uw diner genieten van… Lees meer

  - 18:30 - 22:30
  - Club Room
Complete agenda