Onderneem deze 8 activiteiten tijdens jouw verblijf op het ss Rotterdam

Een verblijf geboekt op het ss Rotterdam? De voorpret en het plannen van jouw verblijf kan gaan beginnen! In dit blog geven wij jullie de beste tips wat te doen in hartje Rotterdam.

1. Ontdek Rotterdam vanaf het water met de watertaxi

Als je Rotterdam op een unieke manier wilt ontdekken, kan je vanaf het schip op de Watertaxi stappen. Reserveer een watertaxi en maak kennis met de hoogtepunten van de stad vanaf het water. Lees hier meer over de leukste haltes en alles wat daar te ontdekken is.

2. Doe een tour op het ss Rotterdam

Ontdek de rijke historie van “La Grande Dame”, die ruim zestig jaar op de wereldzeeën voer, door middel van een van onze tours. Dagelijks zijn er rondleidingen op het schip te doen. Je hebt keuze uit een rondleiding door de machinekamer (Stoom & Chroom) of een tour over de bovengelegen dekken (Uitwaaien & Zwaaien). Onderweg zie je de pracht en praal van het schip. Ook hoor je allerlei weetjes en bijzondere verhalen door de aanwezige shiphosts die je op de route tegenkomt. Lees hier meer over de tours op het schip.

3. Ga de hoogte in op de Euromast

Vanaf het ss Rotterdam trekt een van de vele gebouwen in Rotterdam zeker jouw aandacht, namelijk de Euromast. Op de Euromast heb je een perfect uitzicht over de stad Rotterdam. De Euroscoop neemt je de hoogte in van 185 meter. Het is het letterlijke hoogtepunt van jouw bezoek aan Rotterdam. Voor de Euromast en Uitwaaien & Zwaaien tour op het ss Rotterdam is een combinatieticket te boeken. Twee leuke activiteiten die je dus samen kunt combineren. Klik hier voor meer informatie over de combinatietickets van het ss Rotterdam.

4. Speel een Escape Room op het ss Rotterdam

Wil je iets uitdagends ondernemen tijdens je verblijf? Doe dan één van de aanwezige escape rooms op het schip. Een escape room spelen op een bijzondere plek! Los de raadsels op en leg de juiste verbanden op de diepste plekken van het schip waar je de stoomturbines nog ruikt. Lukt het jou om de diepste geheimen van de Kapitein te achterhalen of komen jullie niet op tijd bij het ss Rotterdam aan met de metro…Klik hier voor meer informatie over de escape rooms aan boord.

5. Beleef het Schouwburgplein

Op het Schouwburgplein valt er altijd iets te beleven. Het plein is te vinden vlakbij het Centraal Station. Op het plein kan je naar de bioscoop, is er een schouwburg en ook het concertgebouw de Doelen is er te vinden. Voor een avondje uit tijdens jouw verblijf in Rotterdam is het Schouwburgplein dus een goede tip. Ook staat het gebied bekend als het Rotterdamse China Town, dus de beste Aziatische restaurants en toko’s zijn er ook te vinden.

6. Bezoek het theater

Ben jij theaterliefhebber? Combineer dan zeker jouw verblijf op het ss Rotterdam met het bezoeken van een theatervoorstelling. Er zijn nog vele andere theaterzalen in Rotterdam te vinden. Denk aan het Nieuwe Luxor Theater wat op loopafstand ligt of Theater Zuidplein wat makkelijk te bereiken valt met de metro vanaf het schip. Een cabaret, toneelstuk, theaterconcert of musical? Alles is te zien in Rotterdam!

7. Ontdek de musea

Wil jij een culturele activiteit ondernemen? Bezoek dan een van de vele musea in Rotterdam. Ontdek de Kunsthal of breng een bezoek aan het nieuwe Depot van Boijmans van Beuningen. Ook een bezoek aan REMASTERED is de moeite waard. Ervaar de oude Hollandse Meesters – zoals Jeroen Bosch of Mondriaan – bewerkt door de nieuwe Hollandse Meesters. Voor REMASTERED en Uitwaaien & Zwaaien tour op het ss Rotterdam is een combinatieticket te boeken. Lees hier meer.

8. Ruik, proef en beleef de Markthal

Tijdens het ontdekken van de stad krijg je vast en zeker ook trek. Als laatste willen wij jullie daarom de Markthal als tip meegeven. De iconische Markthal is niet meer weg te denken uit de stad. Scoor bij elke kraam een heerlijk hapje uit elk deel van de wereld. Naast de vele marktkramen en restaurants is de Markthal al een kunstwerk op zichzelf, dus heb jij geen trek (meer)? Geen probleem. Aanschouw het gebouw en neem dan vooral ook zeker nog een kijkje bij de gele Kubuswoningen tegenover de Markthal…jouw bezoek aan Rotterdam is compleet!

Boek een kamer op het ss Rotterdam

,