Interview

Ruud
verwelkomt je graag aan boord!

Ruud verwelkomt je graag aan boord!

Geplaatst op 27 december 2017

Het schip heeft een bijzondere historie en daarmee een bijzonder verhaal. De verhalen van toen worden aan boord verteld door ons personeel. Maar wie zijn zij? Wat is hun verhaal? Kom daar achter in de ‘verwelkomt je aan boord’ verhalen! Met deze keer: Ruud Parlevliet, Boarding Steward

Hoe ben jij bij het ss Rotterdam terecht gekomen?

“Ik wist dat het schip naar Rotterdam kwam en ben toen gaan solliciteren op de functie ‘Boarding Steward’. Ik voelde me erg betrokken bij die vacature. Mijn vader heeft vroeger op HAL schepen gewerkt als marconist. Dat is iemand die is opgeleid in het zenden en ontvangen van morsecodesignalen met behulp van radio. Toen ik het schip zag binnenvaren op 4 augustus 2008 en uiteindelijk een vacature zag, was ik vastbesloten om op het ss Rotterdam te gaan werken. Dit was mijn kans om ook op een schip te werken! Op die functie van ‘Boarding Steward’ hebben uiteindelijk 90 mensen gesolliciteerd, waarvan er twee overbleven. Één daarvan was ik! Ik ben op 22 juni 2009 begonnen en werk hier nu nog steeds met alle plezier.”

Hoe ziet een gemiddelde dag er voor jou uit?

“Primair ben ik gastheer aan boord en vaak ook het eerste én laatste contact wat gasten hebben met iemand van het schip. Ik ontvang de gasten buiten op de kade en verwijs ze door naar de hotelreceptie of het restaurant. Ik regel (water)taxi’s wanneer nodig of informeer over andere vervoersopties. Eigenlijk ben ik gewoon het visitekaartje van het schip en ben ik overal wel te vinden. Of ik nu met een gast meeloop om hem of haar de weg te wijzen of dat ik met nieuwsgierige toeristen op de foto ga. Elke dag gebeurt er wel iets leuks aan boord!”

Hoe zorg jij dat de gasten zich welkom voelen aan boord?

“Voor mij draait het om de passie die je hebt in het werk, die je dan weer uit richting de gast. Zonder passie geen optimaal welkom! Verder is natuurlijk enthousiasme, beleving en service heel belangrijk. Net even die extra aandacht aan de gast geven.”

Wat is het mooiste compliment wat je ooit hebt gekregen?

“Dat was: ‘Meneer, wat heeft u een leuke baan!’ En dat is ook echt zo! Ik ga zingend en fluitend naar m’n werk en ook zo weer terug naar huis.”

Wat is jouw mooiste herinnering aan boord?

“Het WK Beachvolleybal van 2 jaar geleden tijdens de zomer. Het was boven de 30 graden buiten en de hele kade was ingericht voor de wedstrijden. Echt een hele happening! Er kwamen veel mensen op af; zo’n 2500 mensen zaten op de hoofdtribune! Echt een evenement om nooit meer te vergeten.”

 

Ik was vastbesloten om op het ss Rotterdam te gaan werken!