Release woensdag 20 juli in de Nederlandse bioscopen

ss Rotterdam schittert in Boeien!

Geplaatst op 22 juni 2022

Begin dit jaar vonden de opnames van de nieuwe avontuurlijke familiefilm Boeien! van regisseur Bob Wilbers aan boord van ons prachtige schip plaats en inmiddels is het moment bijna daar dat de film op het witte doek is te zien in alle Nederlandse bioscopen. In de zomervakantie, op woensdag 20 juli, is de release van de film en kan de film worden bezocht. 

Boeien! speelt zich af aan boord van het cruiseschip ‘Rederij de Romantiek’, oftewel het ss Rotterdam, waar Kapitein Hartman (Cees Geel) samen met zijn lieftallige assistente Jitske (Klaasje Meiejer) de liefdesscepter zwaait.

Ravi, een slim, 11-jarig meisje en haar eigenwijze 8-jarige stiefbroertje Benja, met wie ze totaal niet kan opschieten, gaan met hun ouders als samengesteld gezin op een cruise vakantie. De kinderen zijn verre van enthousiast. De deelname van vader Orlando (Edwin Jonker) en moeder Maartje (Sarah Chronis) aan een trouwwedstrijd aan boord van het schip moet het gezin nader tot elkaar brengen.

Maar niet iedereen aan boord van het schip heeft even goede bedoelingen. Onno (Ferdi Stofmeel) en Ted (Juvat Westendorp), schoonmakers op het schip, hebben samen met hoofdbeveiliger Nora (Ellie Lust) een handeltje in waardevolle spullen die zij van passagiers stelen. Als er hierdoor plots een probleem ontstaat krijgen Onno en Ted het lumineuze idee om Benja en Ravi te ontvoeren. Ravi en Benja moeten alles op alles zetten om uit handen van de twee boeven te blijven en bouwen hierdoor uiteindelijk een mooie band samen op.

Over Boeien!

Boeien! wordt geregisseerd door Bob Wilbers en geproduceerd door Messercola. Messercola produceerde al eerder de succesvolle Grote Sinterklaasfilms waar het ss Rotterdam ook al een kleine rol in had en die werden bekroond met een Gouden Film en de Expeditie van Familie Vos, die vanwege Covid-19 niet in de bioscoop uitkwam maar een zeer succesvolle digitale exploitatie heeft gekend. De distributie van Boeien! is in handen van Just Entertainment.