Ontdek het schip. De toegang is gratis!

Een kopje koffie drinken, er een heel weekend tussen uit of gewoon een kijkje nemen op het achterdek? Ontdek het schip met familie of boek een inspirerende zakelijke bijeenkomst in een van de Meeting Rooms. Het kan allemaal.

Hollands trots sinds 1959. Voor altijd in Rotterdam.

Op 3 september 1959 maakt het ss Rotterdam haar eerste reis naar New York. Ruim 40 jaar lang voer het schip over de wereldzeeën.  De Stichting behoud stoomschip Rotterdam is in 2001 begonnen met een reddingsactie om het ss Rotterdam te behouden. Ook nu het schip (sinds 2010) opengesteld is voor publiek  zet dezelfde organisatie, nu Vrienden van stoomschip Rotterdam geheten, zich in voor restauratieprojecten, kunst lezingen en presentaties.

Ook ruim 200 vrijwilligers, waarvan velen zelf op het schip hebben gevaren, zetten zich dagelijks is voor en op het ss Rotterdam. Bijvoorbeeld bij de rondleidingen vertellen ze verhalen van ”toen” of beantwoorden vragen.

Het ss Rotterdam is een heerlijke plek voor iedereen! En de toegang is gratis.

Bezoek het ss Rotterdam

Bezoek het schip vrijblijvend; heerlijk uitwaaien op de boeg of een korte film bekijken over de transatlantische overtocht in het Experience Center. Meer van het schip zien? Boek dan een rondleiding naar de brug en de machinekamer. Gegarandeerd een inspirerend bezoek voor iedereen!

Wandelen naar Hotel New York. Ook een WestCord Hotel!

Hotel New York en het ss Rotterdam zijn beide een onderdeel van WestCord Hotels maar waren ooit eigendom van de Holland-Amerika Lijn en delen een rijke historie. Ontdek de geschiedenis met de wandelroute tussen beide iconen. De wandelkaart is gratis af te halen bij de receptie.

 

Mogelijkheden

 

Nieuws

Naar het nieuws

Locatie

HOE KOM IK BIJ HET SCHIP?

Bezoekadres: 3e Katendrechtsehoofd 25, 3072 AM Rotterdam.

Het ss Rotterdam is goed bereikbaar met de auto en met het openbaar vervoer, zowel over land en over water. Het parkeerterrein naast het schip biedt plaats aan 580 auto's.
Routeplanner

Agenda

 • 19/4

  Live muziek in de Club Room

  Op zaterdag 19 april kunt u tijdens uw diner weer genieten van sfeervolle live muziek in de Club Room. Maarten Krijnen… Lees meer

  - 19:00 - 23:00 uur
  - Club Room
 • 21/4

  Pasen op het ss Rotterdam

  Wilt u er dit jaar echt bijzondere Pasen van maken? Kom overnachten op het historische stoomschip en beleef de unieke… Lees meer

Complete agenda