Ontdek het schip. De toegang is gratis!

Een kopje koffie drinken, er een heel weekend tussenuit of gewoon een kijkje nemen op het achterdek? Ontdek het schip met familie of boek een inspirerende zakelijke bijeenkomst in een van de Meeting Rooms. Het kan allemaal.

Het meenemen van honden is niet toegestaan op het ss Rotterdam.

Hollands trots sinds 1959. Voor altijd in Rotterdam.

Op 3 september 1959 maakt het ss Rotterdam haar eerste reis naar New York. Ruim 40 jaar lang voer het schip over de wereldzeeën. De Stichting behoud stoomschip Rotterdam is in 2001 begonnen met een reddingsactie om het ss Rotterdam te behouden. Ook nu het schip (sinds 2010) opengesteld is voor publiek  zet dezelfde organisatie, nu Vrienden van stoomschip Rotterdam geheten, zich in voor restauratieprojecten, kunst lezingen en presentaties.

Ook ruim 200 vrijwilligers, waarvan velen zelf op het schip hebben gevaren, zetten zich dagelijks is voor en op het ss Rotterdam. Bijvoorbeeld bij de rondleidingen vertellen ze verhalen van ”toen” of beantwoorden vragen.

“Het ss Rotterdam is een heerlijke plek voor iedereen! En de toegang is gratis.”

Bezoek het ss Rotterdam

Bezoek het schip vrijblijvend; heerlijk uitwaaien op de boeg of een korte film bekijken over de trans-Atlantische overtocht in het Experience Center. Meer van het schip zien? Boek dan een rondleiding naar de brug en de machinekamer. Gegarandeerd een inspirerend bezoek voor iedereen!

Toegankelijkheid invaliden

Het ss Rotterdam is goed toegankelijk voor invaliden. Rolstoelen van 80 centimeter breed kunnen in de liften aan boord. Alle openbare ruimtes aan boord zijn toegankelijk. De machinekamer is niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Wandelen naar Hotel New York. Ook een WestCord Hotel!

Hotel New York en het ss Rotterdam zijn beide een onderdeel van WestCord Hotels maar waren ooit eigendom van de Holland-Amerika Lijn en delen een rijke historie. Ontdek de geschiedenis met de wandelroute tussen beide iconen. De wandelkaart is gratis af te halen bij de receptie.

Mogelijkheden