Ontdek het schip. De toegang is gratis!

Een kopje koffie drinken, er een heel weekend tussen uit of gewoon een kijkje nemen op het achterdek? Ontdek het schip met familie of boek een inspirerende zakelijke bijeenkomst in een van de Meeting Rooms. Het kan allemaal.

Hollands trots sinds 1959. Voor altijd in Rotterdam.

Op 3 september 1959 maakt het ss Rotterdam haar eerste reis naar New York. Ruim 40 jaar lang voer het schip over de wereldzeeën.  De Stichting behoud stoomschip Rotterdam is in 2001 begonnen met een reddingsactie om het ss Rotterdam te behouden. Ook nu het schip (sinds 2010) opengesteld is voor publiek  zet dezelfde organisatie, nu Vrienden van stoomschip Rotterdam geheten, zich in voor restauratieprojecten, kunst lezingen en presentaties.

Ook ruim 200 vrijwilligers, waarvan velen zelf op het schip hebben gevaren, zetten zich dagelijks is voor en op het ss Rotterdam. Bijvoorbeeld bij de rondleidingen vertellen ze verhalen van ”toen” of beantwoorden vragen.

Het ss Rotterdam is een heerlijke plek voor iedereen! En de toegang is gratis.

Bezoek het ss Rotterdam

Bezoek het schip vrijblijvend; heerlijk uitwaaien op de boeg of een korte film bekijken over de transatlantische overtocht in het Experience Center. Meer van het schip zien? Boek dan een rondleiding naar de brug en de machinekamer. Gegarandeerd een inspirerend bezoek voor iedereen!

Wandelen naar Hotel New York. Ook een WestCord Hotel!

Hotel New York en het ss Rotterdam zijn beide een onderdeel van WestCord Hotels maar waren ooit eigendom van de Holland-Amerika Lijn en delen een rijke historie. Ontdek de geschiedenis met de wandelroute tussen beide iconen. De wandelkaart is gratis af te halen bij de receptie.

 

Mogelijkheden

 

Nieuws

  Techniektour

  Techniek onder de Waterlijn

  Najaren varen over de wereldzeeën, ligt het ss Rotterdam permanent aan de kade in het centrum-zuid van Rotterdam. Het schip heeft een lange en rijke historie. Dat is te zien en te voelen! Vandaag de dag is het ss Rotterdam een bijzondere plek waar u kunt eten, drinken, overnachten, vergaderen, feesten en trouwen. Tevens kunt u het schip middels diverse rondleidingen ontdekken. Wilt u meer weten over de techniek in de machinekamer? Boek dan een Techniek onder de Waterlijn Tour!

Naar het nieuws

Locatie

HOE KOM IK BIJ HET SCHIP?

Bezoekadres: 3e Katendrechtsehoofd 25, 3072 AM Rotterdam.

Het ss Rotterdam is goed bereikbaar met de auto en met het openbaar vervoer, zowel over land en over water. Het parkeerterrein naast het schip biedt plaats aan 580 auto's.
Routeplanner

Agenda

 • 26/4

  Koningsdag 2014

  Het ss Rotterdam heeft een rijke Koninklijke historie! Koningin Juliana verrichtte in 1958 de doop, kroonprinses Beatrix was aan boord… Lees meer

 • 27/4

  Kunsttour

  Mooie wandkleden, beelden, figuren en kunstzinnige glaswanden. Wie waren de kunstenaars en architecten, welke materialen werden gebruikt en wat stellen de… Lees meer

Complete agenda