Het Lido, gesitueerd op het Promenade Deck met uitzicht op de kade en de Euromast, kenmerkt zich door de vele ramen en het vrije gevoel dat je krijgt wanneer je eenmaal voet zet in deze schitterende ruimte. Chef-kok Raymon Rademaker en zijn keukenbrigade verrassen je in het Lido graag tijdens het ontbijt, lunch en diner. Ook ben je van harte welkom voor een voortreffelijke kop koffie en lekker gebak. Het Lido is echt; echt Rotterdams met een werelds uitzicht.

Lido Grill

Het Lido introduceert graag een nieuw concept: Lido Grill. Hét grillrestaurant van Rotterdam waar je kunt genieten van diverse gerechten die zijn bereid in de speciale KOPA houtskooloven. Deze houtskooloven is een combinatie van een grill en een oven, waarbij gerechten op een natuurlijke manier bereid worden en sappen en aroma’s goed behouden blijven. Deze ‘gesloten’ barbecue geeft een unieke grillsmaak aan vlees, vis en zelfs groenten.

Geniet van onze heerlijke grillspecials zoals Côte de boeuf, gegrilde burger van MRIJ rund of een echte American steak. Of wat dacht je van een hele zeebaars uit de houtskooloven of een gegrilde zalmmoot?

Ook nieuw is de selectie van speciaalbieren in het Lido. Maak je keuze compleet met een bijpassend speciaalbiertje. Het team van het Lido geeft graag advies over verrassende smaakcombinaties.

Lido Terras

Het restaurant beschikt over een eigen terras; het grootste en mooiste van Rotterdam. Hier is het heerlijk vertoeven en genieten; kijkend naar de skyline van Rotterdam terwijl je voeten bungelen in het koele water van het bewaard gebleven zwembad (40 cm) op dit buitendek.

Historie

De eerste jaren van de vaart heette het Lido Restaurant “Café de la Paix”, vernoemd naar het gelijknamige Parijse café op de Place de l’Opéra. Dit was de “place to be” voor de feestende gasten. Tijdens de verbouwing in 1968 verdween het Café en maakte deze ruimte plaats voor het Lido Restaurant, met uitloop naar het buitendek met buitenbad. Van het originele Lido Restaurant is nu niet veel meer behouden, dus hebben we met respect voor de geschiedenis een eigentijdse invulling aan deze fenomenale plek gegeven.

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: van 06:30 – 00:00 uur (keuken open tot 22:00 uur)
Zaterdag en zondag: van 07:00 – 00:00 uur (keuken open tot 22:00 uur)

Reserveren

Een tafel reserveren? Neem dan contact op via +31 (0)10 297 30 98 of stuur een e-mail naar restaurant@ssrotterdam.nl. Voor groepen vanaf 13 personen serveren wij een speciaal groepsmenu. Zin in een voorproefje? Bekijk dan hieronder alvast de menukaart.

Let op! Zodra de buitenkeuken geopend is geldt, zowel binnen als buiten, onze terraskaart en niet de reguliere menukaart van het restaurant. 


Grotere kaart weergeven