Sommerfest
DNHK

Duits-Nederlandse Handelskamer organiseert Sommerfest

Vrijdag 29 juni 2018, dat was de dag dat de Duits-Nederlandse Handelskamer (DNHK) hun jaarlijkse Sommerfest aan boord van het ss Rotterdam organiseerden. Met dit feest verenigen zij hun grote netwerk en bieden zij hun leden, als teken van waardering voor hun betrokkenheid bij de vereniging, dit mooie netwerkenevenement aan. Het Sommerfest bestaat altijd uit een gezellig, informeel en feestelijk samenzijn in een mooie ambiance, met culinaire hoogstandjes en verrassend entertainment.

Waarom ss Rotterdam?

“Het ss Rotterdam was reeds bij ons bekend en heeft ook al deel uitgemaakt van ons grootste Duits-Nederlandse netwerk. Zodoende zijn wij ook hier gaan kijken naar de mogelijkheden. De sfeer, het uitzicht vanaf het achterdek bij ondergaande zon en de ruime mogelijkheden voor inrichting van het dek gaven de doorslag. Evenals de mogelijkheid om bij eventueel slechter weer ook met onze ruim 700 gasten binnen te kunnen vertoeven in eveneens prachtige ambiance van de nostalgische zalen.”

Hoe werd de locatie gebruikt en waarom op deze manier?

“Wij hebben gebruik gemaakt van het Upper Promenade Deck. De Smoking Room diende als ontvangstzaal, de Tropic Bar later op de avond als cocktailbar met jukebox, de Grand Ballroom en het complete buitendek als feestlocatie. Daarbij is bewust gekozen om de gehele zijdekken erbij te betrekken evenals de dekken erboven. Dit gaf een prachtig plaatje. Zowel het uitzicht van boven als het zicht op de feestgasten op de bovenliggende dekken.

Vanwege het zomerse karakter van ons feest werd zoveel mogelijk entertainment buiten verzorgd en zijn er eveneens verspreid over het dek buffetten opgesteld.”

 

Hoe zag de locatie eruit? Wat vonden de gasten daarvan?

“De locatie bleef tijdens ons feest authentiek. Wij hebben hier en daar een banner opgehangen, planten geplaatst en een lichtsnoer opgehangen. Het uitzicht op de stad is al een decor op zich. Bovendien waren de gasten erg gecharmeerd van de uitstraling van het schip en de nog aanwezige originele details en inrichting. Men waant zich daadwerkelijk in vroeger tijden, wat weinig opsmuk benodig.”

Terugblik

Wat heeft het evenement tot een succes gemaakt?

“Ons jaarlijkse Sommerfest wordt gemiddeld door 700 gasten bezocht. Een nieuwe locatie, zoals in 2017 op het ss Rotterdam, doet de aantallen altijd stijgen. Men is dan erg benieuwd naar de nieuwe sfeer en uitstraling van het feest. Het eerste feest aan boord in 2017 was een groot succes. De sfeer met het zeebriesje was vrijwel automatisch losjes, zomers, feestelijk en gemoedelijk. Deze sfeer deed onze gasten ook in 2018 naar Rotterdam terugkeren.. en met hoge verwachtingen na de eerste editie. Die werden gelukkig waargemaakt met nieuwe aankleding, heerlijk eten, verrassend nieuw entertainment en goede service aan boord.”

Tot slot, zou u het ss Rotterdam aanraden aan uw omgeving?

“Wij zouden de locatie zeker aanraden en hebben ook al vernomen dat een aantal van onze gasten met hun eigen bedrijven zullen terugkeren voor evenementen en meetings.”

Hieronder de aftermovie van het DNHK Sommerfest evenement in 2018:

Sommerfest DNHK

Wat is de DNHK?

De Duits-Nederlandse Handelskamer (DNHK) is vereniging met ruim 1.400 aangesloten bedrijven uit Nederland en Duitsland. Als Handelskamer zijn wij een officieel orgaan van de Duitse economie in Nederland en bevorderen sinds 1905 de handel met onze Oosterburen. Naast netwerkorganisatie zijn wij ook ondersteunend werkzaam en begeleiden bedrijven op verschillende manieren op de markt in het buurland. Denk daarbij aan dienstverleningen zoals juridisch advies, marktbewerking, bemiddeling van handelsagenten of personeel, bedrijfsoprichting, fiscale advisering, trainingen en seminars.

Organiseren jullie ook een evenement?

Bent u geïnspireerd door het Sommerfest van DNHK? En wilt u zelf ook eens kijken wat de mogelijkheden zijn op het ss Rotterdam voor een evenement? Wij staan u graag te woord om al uw vragen te beantwoorden.

Contactformulier